Klarita -> RE: Jaslice i bolest (26.1.2014 11:13:14)
|
Za virusno vreme vise nema pravila, vidis i sama kakvo smo "prolece" imale do pre neki dan... Ne mora da znaci nista, npr moja malecka je krenula sa godinu dana, bila je prvih 6 meseci non-stop bolesna uz dva bronhitisa, pa onda se sve redje i redje razboljevala...Moja mala kumica je krenula sa nepune dve godine (sada ima 3 i po), osim jednog dva stomacnog virusa i prolaznog slinavljenja, nis' drugo, hvala dragom Bogu. Kada je ona krenula, imali su malu bebu od mesec dana, e vidis mali je lezao sve sto ona nije. Kasnije krenuo i on u vrtic i svako malo je bolestan. Iako ih kuma isto cuva, u istom su kolektivu...jednostavno decko je osetljiviji. Tako da sam ja misljenja da je svako dete prica za sebe i svako prodje onako ili ovako, ali period adaptacije organizma na kolektiv mora proci, neko teze, neko lakse...i ne mora da znaci da ce sve prenositi bebici. Razumem te u potpunosti, isto i mene to plasi, ali Boze moj. U svakom slucaju, ja sam pre za mart, nego za septembar. Jedan od razloga sto ce se navici na vrtic dok beban dodje, pa se nece osecati odbacenom (vec si i sama pisala o tome), drugo, vecina dece krene septembra u vrtic, pa je i veca verovatnoca razboljevanja (bar sam ja takvog misljenja), trece imas vremena da propratis kako ce reagovati, pa ako se razboljeva cesce, ispisaces je i ostace kuci. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|