RE: Higijena dečakove piše... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Modessty -> RE: Higijena dečakove piše... (4.9.2014 10:37:12)

Ja nisam ništa dirala. Kad je napunio 3 godine, moglo je da se navuče da proviri samo vrh glavića. Onda smo dobili kremicu koju smo mazali ujutru i uveče i sve se sredilo za par meseci. U međuvremenu naučio sam da ga povlači i pere dok se kupa.
Zato ne žurite. Samo polako.

Sanchy -> RE: Higijena dečakove piše... (5.2.2015 17:41:12)

M.je urolog juce povukao kozicu jer je na jednom manjem delu ipak bila zalepljena.Nije mnogo plakao,samo juce jedno dva tri puta dok je piskio ,spavao je normalno celu noc i od jutros se ne zali ni kada piski.Jedino sto je dr.rekao da povlacim skroz jedno desetak dana da ne sraste ponovo tu je mala borba.Ali kada povucem ono tako grozno izgleda da sam se bas iznervirala,koliko dugo dok se sve to ne vrati u normalu?

Azra_ -> RE: Higijena dečakove piše... (6.2.2015 0:31:54)

Uf, ja nemam iskustva sa tim. Smeš da mu mažeš nešto da brže to prođe? Nas nisu za sada dirali. Ne prevlači nam se kožica skroz, ali deluje da napredujemo. I glavni pomak je što dete konačno počinje da se igra pišom i sam je pere dok se kupa. Ja sam toliko pažljiva kada mu povlačim kožicu, a on kad dohvati ra razvlači, nije mi dobro. Ali to je i najbolje, oni osete da li ih boli ili ne, pa bolje sam da uradi.

Peace* -> RE: Higijena dečakove piše... (6.2.2015 8:31:08)

Sanchy, mani kako izgleda i skači od sreće što se on ne buni kad vučeš i što ga ne boli.
Izgleda grozno, znam tačno kako izgleda. Ne sećam se koliko trba da bi se vratilo u normalu. Ali MORAŠ da vučeš jer će se slepiti opet.
S druge strane, nama se bilo slepilo opet, i onda je on to sam regulisao u poslednjih nekih godinu dana. Tako da, glavu gore, i ne brigaj. [sm=smiley31.gif]

choopa choops -> RE: Higijena dečakove piše... (6.2.2015 8:49:59)

M se još nije skroz spustila s jedne strane [sm=zmeden2.gif] Mada trebalo je da idemo na kontrolu za testise, ali nismo, vjerujem da bi nam tada rekao.
Sanchy ako ga ne boli, samo povlači i naravno redovno se kupajte i dobro prosuši pelenom ili gazom. Ne znam dokle, valjda dok ne bude izgledalo 'normalno' da ti nije grozno pogledat [sm=zmeden.gif]

cockic -> RE: Higijena dečakove piše... (6.2.2015 9:05:32)

i mom sinu se slepila,od pola glavica nece dalje[sm=smiley13.gif],sad mazem pavlovicevu da li ce ona pomoci nemam pojma[sm=zmeden.gif]Mod a koja se krema maze da se to odlepi.moj ce 5 godina,bas ce mu sad biti traumaticno ako bude moralo na silu da se povlaci.jer ja kad jace povucem on kaze boli [sm=smiley13.gif]ma on ga cacka,ali ne dovoljno.necu nista na silu jos nekih nedelju dana,sad ovaj vikend ih krstimo pa da ga ne traumiram pre toga.ali tamo od sredine nedelje ako se ne vidi pomak,vodicu ga.sta da radim.

cockic -> RE: Higijena dečakove piše... (6.2.2015 9:10:20)

znaci slepila se,ali se vidi na par mesta onako kao da je krenulo da se odlepljuje.sad da li ce krenuti da se odlepljuje skroz ne znam.

Sanchy -> RE: Higijena dečakove piše... (6.2.2015 16:03:36)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Sanchy, mani kako izgleda i skači od sreće što se on ne buni kad vučeš i što ga ne boli.
Izgleda grozno, znam tačno kako izgleda. Ne sećam se koliko trba da bi se vratilo u normalu. Ali MORAŠ da vučeš jer će se slepiti opet.
S druge strane, nama se bilo slepilo opet, i onda je on to sam regulisao u poslednjih nekih godinu dana. Tako da, glavu gore, i ne brigaj. [sm=smiley31.gif]

Stvarno se ne buni,povucem ja skroz medjutim posto je to jos malo oteceno malo teze vratim nazad,u tom momentu se malo pobuni ali nije strasno..To je bilo slepljeno samo jednim delom a izgleda uzas ,ne mogu ni da predpostavim kako je kad je skroz slepljeno pa cimnu brr..Isli smo kod Prof.Krstica iz Tirsove,savet,hloramfenikol malo i ispiranje kamilicom..Otisli smo prvenstveno zbog proteus mirabilisa koji se stalno ponavljao u brisu prepucijuma.Prof.kaze nece vise biti problema.Da li ste dodatno prskali octaniseptom ili tako nesto?Da,rekao mi je i bez sapuna 4,5 dana?Meni kupanje bez sapuna nije kupanje,ne znam koliko dugo ste bez sapuna[sm=smiley13.gif]

World -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 11:55:58)

maloprije sam presvukla a. ukakio se... i vidim da se malo zacrvenila guza i koza po testisima, mada nije proslo mozda 5-10 minuta otkako se ukakio.. i kad sam mazala, vidim da mu je ispod pise kao pukla koza, na sastavu pise i testisa i malcice kao se pojavilo krvi.. redovno ga i mazem i presvlacim i perem, ne znam sta se to desilo, treba li da ga vodim dr, da mazem nesto? bas sam se nesto prepala.... [sm=zmeden.gif]4

Ivanka 75 -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 13:12:19)

World, da mu nije bila previse suva pisa pa zato puklo, lupam, znam ali...

World -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 13:14:40)

Ne znam, mazem taj dio pavlovicevom zajedno sa komplet guzom.. inace, oboje imaju problem tom suvom kozom iza usiju, to mazem redovno i nekad se desi da popuca.. mozda je iz istog razloga, nemam pojma.. samo da vidim da li se jos nekome desavalo i sta raditi... hvala ivanka..

emicaa -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 13:14:48)

woeld ja sa tim nemam iskustva,T je se dva puta bas ojedala ali nije nigdje ilo tako napuknuce,ja bih bar nazvala doktora pa pitala sta on misli [sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 13:17:26)

Danas je subota, sačekaj do ponedeljka. Ako imaš, naprskaj mu oktanisept, on pomaže da zaraste, a i za dezinfekciju. Isto neka B Panten krema nakon pranja ne bi škodila, za jod već nisam sigurna. Rekoh ti kako bih ja uradila. Mi smo imali malu ranicu, isto je bila pukla kožica, i napravila se kao ranica. Bilo je na preponi. Dr nam je razna čuda daval i ništa nije uspelo. Uzmem ja lepo Triderm kremu, iako znam da je mali za nju( imao je 2 meseca) i nakon jednog mazanja prošlo.

World -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 18:04:18)

hvala [sm=smiley31.gif]

evo sada je ok, nije se vise krv pojavljivala, samo je malcice popucala koza na pregibi..

dunja RR -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 18:57:16)

IZVORNA PORUKA: World

Ne znam, mazem taj dio pavlovicevom zajedno sa komplet guzom.. inace, oboje imaju problem tom suvom kozom iza usiju, to mazem redovno i nekad se desi da popuca.. mozda je iz istog razloga, nemam pojma.. samo da vidim da li se jos nekome desavalo i sta raditi... hvala ivanka..

World, nama je taj deo, koren piše, ako na to misliš, uvek crvenkast, pa skoro do krvi. Dr. nije nikada spomenula ništa. Ja taj deo ne maže, tj. pišu uopšte ne mažem, jer su mi tako rekli u porodilištu. Jel vi mažete pišu, testise?

Zatim što se navlačenja tiče, mi nismo navlačili pišu, dr. je rekla da ne radimo, do poslednje kontrole, tada je rekla da bi možda mogli da krenemo. Ali S nema šanse da se navuče a da ne prokrvari i on ne prevrišti, tako da ne radimo. Jednostavno mu je toliko čvrsto navučeno, da će verovatno u nekom trenutku morati da se secne, nisam još čitala kako to ide, možda i ima tema na RR.

Jutros primetim iza ušiju extremno suvu kožu, ljušti se,namazah sa Niveom. Jel to opasno? Čime ti mažeš?

dunja RR -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 18:59:56)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

M.je urolog juce povukao kozicu jer je na jednom manjem delu ipak bila zalepljena.Nije mnogo plakao,samo juce jedno dva tri puta dok je piskio ,spavao je normalno celu noc i od jutros se ne zali ni kada piski.Jedino sto je dr.rekao da povlacim skroz jedno deset_ak dana da ne sraste ponovo tu je mala borba.Ali kada povucem ono tako grozno izgleda da sam se bas iznervirala,koliko dugo dok se sve to ne vrati u normalu?

Koliko je imao kada je urolog povukao? I da ste prevlačili od početka?

Azra_ -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 19:03:23)

Ja vrh piše mažem Pantenom samo ako se nekad malo zacrveni. Mada, nekad samo prsnem oktanisept.

Dunjči, mislim da je greška što ste prestali sa povlačenjem. Sad, šta je tu je... Mislim, kad mora da se secne, mora, ali čisto higijene radi. Ako se ne povuče kožica malo, ne može lepo da se opere, skuplja se prljavština neminovno... Mi smo detetu od rođenja povlačili, po malo. Tek da operemo. To sam prepuštala mužu, ipak ima više osećaja. Nekada smo morali i štapićem malo da očistimo kada se po glaviću nakupi malo od pelena, ili čega već, a neće da se spere vodom. Da probaš nakon kupanja, kada odsedi u kadi? Što se tiče kompletnog prevlačenja, ne brini, ima vremena...toleriše se sada duže nego ranije.

To iza ušiju, i u samom uvetu može da se javi i ako se ne ispere dobro nakon kupanja. Nije strašno. Možeš da namažeš Pavlovićevu, panten...

dunja RR -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 19:14:12)

Joj draga, nama je zaista dr. rekla da ne diramo, i tek na kontroli prošlog meseca je rekla da bi mogli da počnemo. Na početku sećam se da je rekla, čekajte da rešimo kukove i kaiševe, to nam je sada važnije. Videću da mm krene, da pokuša, jer ta kožica, ma ni da makne, dr. je prevlačila 2-3 puta na kontroli i uvek prokrvari i kratko vrišti, ništa strašno. Ali kako bi bilo kada bi mi ro uradili, joooj

A da li smemm oktanisept na koren piše, tu gde mu je crveno uglavnom?

A za uši, hvala ti, moguće da mm nije lepo isprao.

World -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 19:17:11)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: World

World, nama je taj deo, koren piše, ako na to misliš, uvek crvenkast, pa skoro do krvi. Dr. nije nikada spomenula ništa. Ja taj deo ne maže, tj. pišu uopšte ne mažem, jer su mi tako rekli u porodilištu. Jel vi mažete pišu, testise?

Zatim što se navlačenja tiče, mi nismo navlačili pišu, dr. je rekla da ne radimo, do poslednje kontrole, tada je rekla da bi možda mogli da krenemo. Ali S nema šanse da se navuče a da ne prokrvari i on ne prevrišti, tako da ne radimo. Jednostavno mu je toliko čvrsto navučeno, da će verovatno u nekom trenutku morati da se secne, nisam još čitala kako to ide, možda i ima tema na RR.

Jutros primetim iza ušiju extremno suvu kožu, ljušti se,namazah sa Niveom. Jel to opasno? Čime ti mažeš?

ne mazem pisu ni testise nicim, samo taj dio na pregibama, ali mozda ne treba ni to.. ne povlacimo nista, rekla dr da ne diramo nista jos.. kozu iza usiju mazem nekad pavlovicevom, nekad jekodermom, nekad kokosovim uljem, svejedno, a to oboje imaju jos od rodjenja, tako ne vjerujem da je samo zbog brisanja.. a brisem ih dobro, nemam pojma...5

Azra_ -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 19:18:32)

Smeš oktanisept slobodno. Možeš i Panten da probaš. A kožicu probaj nakon kupanja, kada malo bude u vodi, pa omekša. Ili par večeri da mackaš neku kremicu po piši, možda malo omekša. Možeš da mažeš i pavlovićevu i panten... Mislim, govorim sve šta znam da ne bi škodilo, i šta bih svom detetu uradila.

dunja RR -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 21:06:46)

Važ, probaću, hvala ti. Prsnući i pokenada Oktanisept na koren piše.

Ana RR -> RE: Higijena dečakove piše... (14.2.2015 21:27:21)

Dunjči, naša pedijatrica je radila u Tiršovoj, sa čuvenom dr Amirom (nefrolog) i ona kaže da nije nikakva frka i do 4 godine ako se ne prevuče kožica. Ništa na silu, samo po malo povlačiti dokle može. Sava je još mali i nema potrebe žuriti. Marko ima 3,5 godine i evo tek sada prevuče skroz (i dalje ga to plaši, sav se trese kada treba da prevuče pa ga ne teramo svako veče). Verujem da je njemu neprijatno jer on nema viška kože, sve je nekako zategnuto.

Sanchy -> RE: Higijena dečakove piše... (15.2.2015 0:51:54)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Sanchy

M.je urolog juce povukao kozicu jer je na jednom manjem delu ipak bila zalepljena.Nije mnogo plakao,samo juce jedno dva tri puta dok je piskio ,spavao je normalno celu noc i od jutros se ne zali ni kada piski.Jedino sto je dr.rekao da povlacim skroz jedno deset_ak dana da ne sraste ponovo tu je mala borba.Ali kada povucem ono tako grozno izgleda da sam se bas iznervirala,koliko dugo dok se sve to ne vrati u normalu?

Koliko je imao kada je urolog povukao? I da ste prevlačili od početka?

Pre neki dan mu je povukao znaci 31 mesec..ja sam ga prvenstveno odvela zbog proteusa na vrhu pise,posto saveti pedijatara nisu pomogli odvedoh ga kod Prof.Krstica i on mu je to sredio.Njegovo misljenje bakterija se zadrzavala zbog toga i necemo vise imati problema.Inace on je super,sve se sredilo,jos malko je crveno po rubu ,dozvoljava mi da mu povlacim bez problema i mislim da se vise nece slepiti.Dunja mi nismo od starta prevlacili,prvi put mu je povukla dr ne secam se kada ,mozda negde pred prvi rodjendan i to je islo odlicno i tada je rekla da nastavimo po malo kada se kupa.Ja jesam onda nastavila ali ocigledno nedovoljno,mislim nisam imala predstavu da to treba toliko da se povuce[sm=smiley13.gif]..tek sad videh...Sto se tice tog crvenila na kozici,uzmi jekoderm pa povremeno namazi,sve ce se srediti..iza usiju posle kupanja obavezno neku kremu za nego ..ja koristim La Roche Lipikar Baume Ap..odlicna je za negu suve koze..

amdn -> RE: Higijena dečakove piše... (12.3.2015 20:12:14)

mi smo se baas bili istripovali da treba da povucemo kozicu na pisi pa isli kod lekara, samo malo ai redovna higijena, deckonja nas ima sad 4 i sam pere pisu lepo jke naucio sve, kad si mlad i neiskusan zacas ti se pomuti razum, znas kako treba a u sledecem trenutku vise ne znas :)

MakiJ -> RE: Higijena dečakove piše... (12.3.2015 20:35:21)

nasem bebcu isto jos uvek nije moguce svuci, koliko mogu ja pokusam i operemo. Ja se nadam da ce kasnije ici lakse [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>