Anoniman -> RE: Higijena dečakove piše... (30.7.2011 12:42:53)
|
IZVORNA PORUKA: Buba76 IZVORNA PORUKA: Anoniman Kad se mali rodio, mesec-dva sam prevlačila kožicu skroz. Bilo je frustrirajuće, jer im je organ mali i mlitav, ali išlo je nekako. Onda je došla patronažna sestra u redovnu kontrolu i rekla mi da to ne radim, jer po najnovijim istraživanjima, navlačenje kožice do kraja izaziva urinalne probleme kasnije, u pubertetu. Tako se kožica zalepila. Kada sam kasnije pitala pedijatra "šta sada!?", rekao je "Kad skine pelenu". Umeđuvremenu smo završili kod drugog pedijatra iz nekih drugih razloga, pa sam i to pitala, rečeno mi je sledeće: Do 3će godine se kožica ne "kida" ako se zalepila. A ustvari po najnovijem, do 15te godine, jer kada uđu u pubertet i shvate kakav užitak donosi diranje, uglavnom sami čupnu, pa to ne ostavlja traumu. Međutim, dodala bih, da sam čitala članak koji kaže da postoje različite situacije. Jedno je ako se kožica samo zalepila ali ustvari može da se prevuče preko glavića, a drugo je ako je kožica uska i ne može da se prevuče preko glavića. Ako je uska - operacija. Ako se samo zalepila, kod nas se čupa, a u svetu je najnovije otkriće neka kremica koja se maže i kožica se sama i bez bola odlepi. Joj kakve su tebi gluposti napricali. Pa urinarne probleme ce imati ako mu se ne povuce kožica i ne ocisti to ispod nje,jer tamo se skuplja prljavstina i treba da se pri svakom kupanju povuce i opere. Ti si sama započela super,tako je i trebalo a oni su te zeznuli. Ja sam starijem povukla do kraja sa 6-7 meseci,a i to je vec kasno,mlađem sam počela odmah i do 6 nedelja mu je vec bila povučena skroz. Nemamo nikakvih problema ,sve je ok. E, Bubo, to sam ja bila pisala, pre brisanja profila. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|