Zemunka85
|
Moje iskustvo je malo drugacije. Sa Larom - dobijala je obe dojke po podoju. Ona nije povracala, bar po opisu to nije to - ali je bljuckala oooozbiljne kolicine (cak sam probala da pokupim i izmerim koliko je to od ocaja), stalno je bila mokra. Do 4. meseca. Muka mi je bilo od presvlacenja. Hranila sam je malte ne uspravno i nosala po sat vremena posle, da koliko toliko svari, pre bljuckanja. Sada tek kontam da sam ja imala i imam previse mleka. Pa njoj su obe dojke po podoju previse, mora da pljune taj visak. A naravno da je alava pa sve pojede. Ja zaista imam puno mleka, ali mi grudi nikada nisu tvrde (sem u porodilistu treci dan - pakao). Meni se cini da bukvalno kako beba sisa, ono se stvara. Mene boli kada mlazevi krenu, koliko toga ima, beba ne moze da se snadje, ugusi se jadna, sve curi. A iz druge lije li lije. Sada sam odmah ogranicila - samo jedna dojka po podoju. Ne dam drugu. On je zadovoljna beba, nikada ga nisam cula da place. Ali sam ocajna zbog grcica koji ga muce, opet kazem - ne place, ali stenje, cvili, rezi .. 24-7 ne moze san da uhvati. I trazeci inf na netu kako da mu pomognem, naidjem na savet "dojite polulezeci", meni je to i sada apsurdno, ako nista zbog gravitacije je logicno uspravno. I probam ja jedno vece - on se mrrrrdnuo nije, Budjenje na 3h i to je to. Zaaaaaista je mnogo bolje sisao na ledjima - a glava ka meni. Polozaj ubi boze, ali ja ni jednom nisam cula da je on progutao vazduh. Koliko sam cula tako je slabiji otpust mleka sto nama odgovara. Onako uspravno sve puca od balona vazduha koje guta, bukvalno pod rukom osecam kako mu prolaze kroz telo. Posle podrigne i po 5 puta kao prase. Ovako na ledjima zaspi sikeci i to je to, niti ima potrebe da podrgine, niti bljucne, niti se budi ... E sad, to je samo moje iskustvo. U isto vreme sam pocela da dajem i kapi protiv grceva i sa mu nocu skidam siroki povoj (ne moze dete ni da kaki ni da prdne sa onim cudom tj da savije noge), tako da ne znam sta je urodilo plodom. Ja jesam pisala ovde o grcevima, ali se prica svodi na poboljsanje u sisanju, koje moze biti korisno i za tj protiv bljuckanja. Mada kazem Lara je do 4m bljuckala mnogo mnogo mnogo bukvalno kao da povraca samo sto nije u mlazu i u daljinu nego se onako slije niz nju i sve dok je lepo napredovala nisu pravili famu ...
|