minavb -> RE: Beba bljucka posle podoja (25.3.2011 15:28:15)
|
NM, nemoj da se ljutis, ali mnogo skole treba da se prodje, i mnogo iskustva u radu da se stekne da bi se nesto tvrdilo. Ja sam u poslu naucila da, sve ono sto sam u skoli radila nije ni mrva onoga sto se uci tokom rada, i da smo zaista ucili zastarelo gradivo. Svakog meseca, ma svakog dana, objavljuju se rezultati novih istrazivanja, i ono sto je do juce bilo sto posto tacno, od danas vise ne vazi. Ja sam neke vazne stvari naucila tek kasnije, na dodatnim edukacijama i seminarima, od predavaca iz Kanade i USA. Zato ti kazem, a ja sam to od svog oca naucila, za koga mogu reci da je bio najbolji u svom poslu, drzi oci sirom otvorene. U medicini se uci citavog zivota i svakoga dana, najmanje iz knjiga a najvise iz iskustva. Od kad mi se desava sta mi se desava, nema sta i gde nisam istrazila, i sa kim se sve nisam povezala. Iskustva mama iz citavog sveta, pisma lekara iz drugih zemalja zaista mi samo potvrdjuju ono sto mi je receno i sto ovde prenosim. Bljuckanje ne postoji, kao ni promaja ( u Srba omiljen izum) sve je to GER u raznim oblicima. Sanjice, kada su bebe prehladjene, povracaju jer na taj nacin sputum izbacuju iz organizma. To je sasvim normalno i uobicajeno, bilo da im curi nos ili da kaslju.
|
|
|
|