bebironcic -> Giros (27.1.2010 11:02:21)
|
Sastojci- 1-2kg svinjskog mesa(moze i piletina i teletina-po zelji i u zavisnosti od broja osoba,i kolicinu mesa mozete sami odabrati) 1 glavica crnog luka maslinovo ulje 1 kasika senfa 1 limun 1 kasika vegete biber,origano,mirodjija Nacin pripreme- Da se pripremi giros morate imati sporet koji ima sipku na kojoj mogu da se peku pilici.U nedostatku takvog sporeta mozete iseckati meso na tanke listice i prziti ga na ulju,ali ga posle przenja dobro iscediti od ulja.Kada iseckate meso na manju parcad spremite namaz od luka iseckanog na kolutove,senfa,limuna,vegete...Svako parce namazite i ostavite da odstoji 2 sata.Ovakvo parce nanesite na sipku i pecite na 200 stepeni.Kako se zarumeni vi odsecite samo taj deo i nastaviti sa pecenjem. Prilog- paradajz iseckan tanko na kolutove,pomfrit,i obavezna grcka salata,koju takodje mozete spremiti u svojoj kuhinji,kao i tortilju. Ja meso przim i nimalo ne posustaje sa ukusom kao da je peceno u rerni. A grcku salatu tj.tzatziki mozete pripremiti na ovaj nacin(ovo je recept za 4 girosa)- 300gr pavlake,1 veliki svez krastavac(izrendajte ga sto sitnije),1 kasika maslinovog ulja,malo belog bibera,origano,mirodjija,2 cesnja belog luka. Nadam se da ce vam se dopasti!
|
|
|
|