Anoniman -> Paelja (25.1.2010 20:42:34)
|
Ovo je tradicionalno spansko jelo, ali je recept prilagodjen nasem podneblju. U originalu ne ide piletina, nego zecetina ili morski plodovi, tako da moze i sa tim namirnicama da se priprema. Veoma je pikatno, i jaaako ukusno i izdasno. Grasak i kukuruz su fakultativni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 3-4 komada kobasice od po 5cm, i preseći je po dužini3-4 komada dimljene slanine 5-6 parčadi otkošćene piletine 3 šake pirinča 1l juneće supe u kockici ½ šolje kukuruza ½ šolje graška 1 glavica c. luka isečenog na veće kocke 2 čena sitno isečenog b. luka 1 kašika vegete 1 kašika aleve paprike biber U veću šerpu, a najbolje vok, sipati ulja da prekrije dno i uključiti na najjaču vatru. Staviti kobasicu i pržiti je 2-3 minuta, pa slaninu još 2 minuta, pa piletinu dok ne pobeli. Smanjiti ringlu na srednju vatru, pa dodati c. i b. luk, vegetu i biber, pa pržiti par minuta uz stalno mešanje. Dodati pirinač i alevu papriku pa dobro promešati i naliti supom da prekrije pirinač. Dodati grašak i kukuruz. Smanjiti na najslabiju vatru i kuvati poklopljeno dok se pirinač ne skuva, a po potrebi dolivati još supe ili vode tako da uvek ima malo tečnosti.Kao i pilav, ne sme da bude suvo, pa ako vam nestane supe, dolijte slobodno vode.Pozeljno je u supu ubaciti malo safrana, ako mozete da dodjete do njega, jer ima poseban smek, ali nije bas neophodan. Inace, recept je za 5-6 osoba.
|
|
|
|