Modessty -> RE: Povreda noge (25.1.2010 8:31:09)
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. Prekjuče je naravno moju djecu uhvatila luda pa su skakali i skakali, ja sam očigledno zidovima govorila dosta, al da ne dužim Mom sinu je noga upala između zida i ugla , i ja sam to polako izvukla, medjutim dijete ne moze na nogu. Ja ga odmah pokupim i na CUM, tamo naprave RTG snimak upute na ortopediju, na ortopediji kažu nije ništa. Juče sve ok pri hodu, medjutim kad čučne ne može da ustane, ja naravno opet pokupim dijete i na ortopediju, opet nije ništa, kao mogućnost istezanja ili šta ja već znam , ne preporučuju korištenje nikakvih krema i čuda. E sad samo da mi se Mihi javi, koliko je RTG opasan za bebe???? Jer osjećala sam se kao najgora majka na svijetu što sam dijete bezveze slikala, naravno isplakala sam se i to pravo Nisi ga bezveze slikala! Bolje je da budeš sigurna da nije neki prelom. Mada se i po detetovoj reakciji može zaključiti da nema preloma. Kad se polomi i najmanja koska u telu to toliko boli da izazove momentalni šok. Koliko mogu da razumem u pitanju je skočni zglob? Kad se tu nagnječi neki ligament ili istegne nešto to stvarno mnogo boi i oporavak je duži. Ne možeš da se lepo osloniš na stopalo i to je najveći problem. (iz ličnog iskustva [sm=smiley5.gif]) Ajd napiši tačno mesto povrede i da li je oteklo, poplavelo, da li boli na dodir. Nisam lekar ali za toliko mogu da ti možda pomognem.
|
|
|
|