ivbo -> RE: Amniocenteza (25.1.2016 21:04:16)
|
Evo i ja da se javim,da ohrabrim mame koje moraju proci kroz ovo iskustvo.Radila sam amniocentezu prije par mjeseci,treca trudnoca,prethodno dvoje djece potpuno zdravo,u porodici nema nikakvog genetickog opterecenja...jedina indikacija 36 godina.Na uz je sve bilo ok,ali je moj gin. ipak smatrao da je najbolje da i to uradim,kako rece - da nam ne bi sta promaklo.Imala sam srece sto sam prije te intervencije razgovarala sa zenom koja je dva puta prosla kroz to i rekla mi - samo se opusti,mnogo toga zavisi od tebe same,ako se uplasis i beba ce da se uznemiri,misici se stegnu...itd itd.,uglavnom rekla mi je da je to kod nje sve islo brzo bez ikakvih bolova,problema...I ja sam sebe ubijedila da ce biti tako...Uglavnom sve se zavrsilo toliko brzo koliko ni u najoptimistocnijim snovima nisam mogla ni da zamislim,legla sam na krevet,dr je pocela nesto da me ispituje bezveze,tj. da me zapricava dok je gledala uz,nije proslo ni par minuta kad je od sestre zatrazila iglu,bukvalno nisam mogla da vjerujem,osjetila sam ubod,nije bolno,vise neprijatno,ali traje par sekundi...Kad sam izasla,mm je uplaseno pitao - sta je bilo,sto ti nisu uradili amnioc.- covjek nije mogao vjerovati kad se prije sve zavrsilo.A nakon toga smo odmah sjeli u auto i na plus 30 u autu bez klime odmah krenuli kuci - ravno 400 km:-).Sve je proslo bez ikakvih problema,nalaz uredan,vec sam mama treceg sunasca:-*...
|
|
|
|