RE: Amniocenteza? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

^iva^ -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 12:05:52)

pitacu [sm=smiley1.gif]nadam se da sve dobro prodje a kad su rezultati to neznam sta su tebi rekli majo

crazymama -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 13:41:30)

ivo, ti si trudnija od mene malo, kako to da ides na amniocentezu posle mene, jer je najbolji period za nju izmedju 16. i 18. nedelje... ja cu biti 17.nedelja tada...?

^iva^ -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 13:46:00)

tako sto mi nisu odmah rekli da je najbolje da posle dabl testa idem nego su me mlatili sa tripl testom da bi na kraju na uz doktor reko da beba kasni 10 dana i sad mi je tek doktorka dala uput za AC a kad ce da mi je urade nemam pojma doktorka kaze da moraju sa ovakvim rezultatom da mi urade odmah a trudnice koje to zele same da one moraju da zakazuju e stvarno neznam .....pricala sam sa jednim doktorom iz bg i on kaze da je moguce da to urade i u ponedeljak kad dodjem videcemo a kad ti ono bese ides na ac a doktori kazu da moze do 20 nedelje

crazymama -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 14:07:12)

ja imam zakazano za 17.11.
tada cu biti 17.nedelja.

^iva^ -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 14:14:30)

mozda ipak ja budem pre tebe meni moraju brze da odrade jer ja sam sad 16+6 a kazi mi u genetsko savetovaliste zakazujes ili odmah sa uputom ides na razgovor dr kaze da se ne zakazuje

crazymama -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 14:18:25)

ja sam to nesto po kratkom postupku dogovorila sa svojim dr, jer smo kucni prijatelji, nije mi ni pomenuo da idem u gen. savetovaliste, tako da niti sam isla, niti cu ici.
ajde, samo hrabro, ja sam se psihicki pripremila, a i double mi je bio dobar, pa me nije strah rezultata.

^iva^ -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 14:22:50)

ma mene nije strah od intervencije jednino se plasim da kad odem tamo oni mi ne kazu da sam zaksanila ili tako nesto da se ne zakzuje inace sam spremna [sm=smiley1.gif]sda odmah ako treba da krenem

crazymama -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 14:55:08)

bice sve ok, ne opterecuj se!

majared -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 15:45:54)

IZVORNA PORUKA: ^iva^

pitacu [sm=smiley1.gif] nadam se da sve dobro prodje a kad su rezultati to neznam sta su tebi rekli majo

Rezultati za dve do tri nedelje. Ja sam taj dan kada sam radila bila 18+0 i ništa mi nisu rekli. Nisam ni ja bila u genetskom savetovalištu, samo sam sa uputom iz Palmotićeve i DZ bila u savetovalištu za trudnice gde me je dr primila i upisala na poleđini nešto, sa tim sa išla u sobu 8 gde su mi otvorili istoriju bolesti i na kraju ideš na četvrti sprat . Duže traje papirologija prvi dan i čekanje da te prozovu drugi dan nego sama intervencija

^iva^ -> RE: Amniocenteza? (4.11.2011 19:56:10)

videcu u ponedeljak sta ce da kazu da ja ne bijem glavu unapred kad nemam pojma [sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza? (5.11.2011 22:18:42)

IZVORNA PORUKA: ^iva^

ma mene nije strah od intervencije jednino se plasim da kad odem tamo oni mi ne kazu da sam zaksanila ili tako nesto da se ne zakzuje

Amnio se radi između 16. i 19. nedelje. Što kasnije to bolje jer je količina plodove vode veća. Tako da ne brini.
Ja sam u prvoj trudnoći bila 2 puta vraćana i na kraju je radila sa 18+5.

crazymama -> RE: Amniocenteza? (5.11.2011 22:33:23)

meni dr danas kaze "sve je u najboljem redu, nece biti iznenadjenja na amniocentezi"... i ja ga pitam "pa sto onda radimo amniocentezu?"
kaze da mora, da imam 36 godina i da moze da izgubi licencu ako ne odradi po zakonu... a zakon kaze posle 35. mora da se radi...
ovo smo pricali vise privatno, posto smo kucni prijatelji...

Verus -> RE: Amniocenteza? (5.11.2011 22:50:47)

TOtalno mi je glupo sto je to zakon.  Svaka zena treba da ima pravo da nesto uradi ili ne uradi.  Da zna da li je sve ok sa bebom ili ne...bzvz..

crazymama -> RE: Amniocenteza? (5.11.2011 22:58:37)

normalno, prvo je naglasio da je i za mene bolje da znam da je sve ok 100%, a onda je pomenuo zakon i ostalo...
mislim i da postoji mogucnost da svaka zena potpise da ne zeli to da radi, ako ne zeli, ali on je moj doktor, ja mu verujem...

^iva^ -> RE: Amniocenteza? (6.11.2011 20:06:59)

zna li neko kad radi genetsko savetovaliste na NARODNOM frontu na njihovom sajtu pise petkom a kad smo zvali misli sestra da radi petkom ali nije sigurna [sm=zmeden.gif] ja sutra idem dr mi je rekla da rade ponedeljkom i utorkom sad sam u totalnoj zabludi[sm=zmeden.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza? (6.11.2011 22:19:47)

IZVORNA PORUKA: crazymama

mislim i da postoji mogucnost da svaka zena potpise da ne zeli to da radi, ako ne zeli, ali on je moj doktor, ja mu verujem...

Nije mogućnost, kad odeš na samu proceduru moraćeš da potpišeš saglasnost da se slažeš sa time i da si upoznata sa svim rizicima.

Jele -> RE: Amniocenteza? (6.11.2011 22:52:46)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Dr koji meni radio je alergičan na pitanja kog je pola, to su me još pre 2 godine upozorili, pa nisam htela da rizikujem galamu i pitam.[sm=smiley1.gif] Nema veze, do 14.og ću znati sa sigurnošću.

Da nije Belopavlović možda? [sm=smiley36.gif] Ja sam ga pitala, naravno, kada sam prvi put išla kod njega, iako su me upozorili na to, jer imam pravo da znam i želela sam da se još ličnije vežem za bebu, kao eto da se još bolje upoznam, pogotovo što je bilo nekih problema, itd....

crazymama -> RE: Amniocenteza? (6.11.2011 23:37:02)

Nije mogućnost, kad odeš na samu proceduru moraćeš da potpišeš saglasnost da se slažeš sa time i da si upoznata sa svim rizicima.

da, ali ipak postoji i mogucnost da odbijes i potpises da na svoju odgovornost nisi htela da radis amniocentezu. mislim na nas koje imamo 35+ godina i za koje vazi zakon :)

^iva^ -> RE: Amniocenteza? (7.11.2011 19:37:56)

e evo i mene danas iz NF danas su me primili otvorili karton i u petak u 8 idem na genetsko i njihov detaljni uz i odluku geneticara o ac ...... danas je doktorka onako bacila pogled i rekla mi da je sa bebom sve ok ali kao da imam dvodelnu posteljicu koja je svuda ali bolje ce oni u petak da vide na drugom uz .....nije sigurna sta li sad to znaci[sm=zmeden.gif] moram da pogledam

mama kukunka -> RE: Amniocenteza? (7.11.2011 21:54:09)

Crazymama,  ne moras nista da potpisujes, ja jednostavno nisam otisla na amniocentezu..i nikom nista-  U dilemi sam bila do  2 dana pre zakazanog termina,  u strahu sam bila od pobacaja, tj od onih 1:100..i nisam otisla..Niko mi nista nije prebacio-moja stvar.. Mislim da je  bi problem bio jedino da ako dalekobilo pupupu sa bebom nesto ne bude u redu kad se rodi, i onda  mi roditelji tuzimo dr jer je to moglo da se otkrije.. Potpisuje se saglasnost za intervenciju takodje, jer oni peru ruke i od mogucnosti pobacaja- tako da su u oba slucaja zasticeni..

da, ali ipak postoji i mogucnost da odbijes i potpises da na svoju odgovornost nisi htela da radis amniocentezu. mislim na nas koje imamo 35+ godina i za koje vazi zakon :)

mama kukunka -> RE: Amniocenteza? (7.11.2011 21:57:00)

E, stvarno sam sampion... kako li sam uspela post da uguram u sred posta New mom??... pojma nemam..trudni mozak svasta moze da zabrlja

crazymama -> RE: Amniocenteza? (7.11.2011 22:53:53)

nema veze, shvatila sam :)

New Mom -> RE: Amniocenteza? (8.11.2011 9:15:19)

IZVORNA PORUKA: Jele

Dr koji meni radio je alergičan na pitanja kog je pola, to su me još pre 2 godine upozorili, pa nisam htela da rizikujem galamu i pitam.[sm=smiley1.gif] Nema veze, do 14.og ću znati sa sigurnošću.

Da nije Belopavlović možda? [sm=smiley36.gif] Ja sam ga pitala, naravno, kada sam prvi put išla kod njega, iako su me upozorili na to, jer imam pravo da znam i želela sam da se još ličnije vežem za bebu, kao eto da se još bolje upoznam, pogotovo što je bilo nekih problema, itd....

Jeste, on.[sm=smiley36.gif] Postaje poznat po tome izgleda.

lanajelena -> RE: Amniocenteza? (8.11.2011 9:23:01)

Ja njega nista nisam smela da pitam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

New Mom -> RE: Amniocenteza? (10.11.2011 13:42:25)

Stigli su nam nalazi malopre. Beba je zdrava i muškog je pola.[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>