Dora -> RE: Beba ne napreduje (30.8.2011 9:03:30)
|
IZVORNA PORUKA: Mivica Tvrdim da je ovo tema za mene, dok me svi ubeđuju u suprotno. Da probam da skratim: -Sa 6 meseci Todor je imao 6950g. Dr kaže treba da ima 7500, ali nije strašno. -Sa 7 meseci imao je 7100. Trebalo bi 7800. Druga Dr kaže-ima zaostatak u težini, ali bitno je da on sisa. -Sa 8 meseci ima 7300, a treba 8700. Ozbiljan manjak. Treći dr. Pitam ga šta da menjam, gde grešim, on mi kaže-sve je u redu, ni vas dvoje niste debeli, pa nema ni on na koga da bude. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Aman, ljudi, ne tražim ja dami dete bude debelo! Ali, ne mogu se praviti luda kada je iz meseca u mesec sve veći jaz između njegove težine i očekivane. Da on neće da jede, ja bih to pripisala njegovoj mrljavosti. Ali, on NIŠTA OD HRANE NE ODBIJA i uvek uredno pojede sve što mu ponudim. Imamo tri obroka, četiri podoja i uglavimo negde jednu užinu. Veseo je i vrlo aktivan. Šta mislite-jesam li u pravu što brinem? Moja Sara je rođena sa 3.250g što je super za devojčicu. Prva dva, tri meseca je napredovala po propisu, ali je počela dobro da zaostaje. Doktorica mi je to govorila, ali pošto je dete zdravo, pravo, nisam brinula. Sad ima 15 meseci i 10,5 kg. Visoka je ali lepo građena, nije ni malo mršava, lepo jede i sve jede. Ja se ne brinem što je tako lagana a ne brini ni ti. Ako lepo jede, spava, ako je krvna slika u redu, ako je dete živahno, tih 200, 500, 700 gr. nije neki problem. Ja bih se pre brinula da je prekomerno teško, ali kod nas je to Wau, super, a u stvari TO je problem, ne ovo drugo...
|
|
|
|