Anoniman -> RE: Šta ostavljate u zamrzivaču? (18.1.2010 20:38:44)
|
Meso: goveđe 10-12, svinjsko 6-9, teleće 5-6, živinsko 7-12, jagnjetina i ovčetina 4-6, punjeno ili rolovano meso 3, iznutrice 6 meseci. Povrće: radi stabilizacije boje i ukusa, poželjno je blanširati povrće pre smrzavanja (ne blanširaju se luk, praziluk, paprika, mirođija i peršun): održivost je uglavnom oko 6 meseci, osim leguminoza koje se mogu čuvati i do 18 meseci. Voće: 8-12 meseci, ako se smrzava u sirupu onda 12 meseci. Ribe: masne do 2, posne do 6 meseci. Rakovi i školjke 4-6 meseci. Sir: 3-6 meseci. Ovo je poprilicno opsteno, dosta stvari sam pozaboravljala, davno sam to polagala. Postoje tu jos neke stvari koje se ticu kriticnih tacaka smrzavanja, temperature, nacina odmrzavanja, promena...ako nekoga bude zanimalo, pisacu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|