Peace*
|
NevenaAleksejmom, evo... (postovi pod Tasha ili Anoniman su moji) I dalje smatram da kandidu kod dece treba razdvojiti od kandide kod odraslih, ili makar od vaginalne kandide. Evo za starijeg sina, Luku... Ali ne mogu da pronađem post u kome sam napisala da mi je prekipelo oko 4te godine i tada mi je neko rekao da mu dam da pije Nistatin. IZVORNA PORUKA: Jeca* 20.02.2009. Tasha je u temi Kandida kod dece napisala ovo: IZVORNA PORUKA: Tasha Još pre nego što sam dobila dete sam čula da u današnje vreme mnogo dece ima kandidu. Naime, kako mi je objašnjeno, kandida je bakterija koja i inače živi u našim crevima, ali se po nekada poveća njen broj i to ne valja. Kako se otkriva? Stolica mnooooooooooogo smrdi, postane tečnija - nekako drugačija, i mogu se pojaviti blagi osipi po telu (bar su mi tako rekli što se osipa tiče). Kada smo se vratili sa tog mora na kom je 15 dana imao proliv i ništa nije jeo (u temi Odvikavanja od noše), odvela sam ga kod doktora i savetovano nam je da odnesemo stolicu na analizu i da se proveri i Kandida. Nalaz je bio pozitivan. (to je bilo kada mu se već stolica vraćala polako u normalu) Tada mi je rečeno: -10 dana ProbioKid immuno -Nema mleka ali ima jogurta i ostalih mlečnih proizvoda (od onda moje dete ne pije mleko) -ništa slatko (isključiti šećer) -ništa sokovi, čajevi - samo vode. Ja sam to tako odradila, namučili smo se oboje, odneli stolicu opet - stanje nepromenjeno. Onda sam otišla kod drugog pedijatra, koji mi je rekao: "Kandida se ne leči dok dete nosi pelenu. A i inače, ne leči se dok dete nema skroz retku zelenu stolicu više puta na dan, i dok ne izgubi apetit. U suprotnom, kandida će se vremenom normalizovati sama." Naravno, đavo mi nije dao mira, pa sam pitala i trećeg pedijatra i dobila isti odgovor kao i od drugog. Od onda nisam proveravala, ali mi dete ne pokazuje nikakve znake kao da ima problema. ta tema je obrisana i sve je ujedinjeno u ovu temu Kandida A ovo je vezano za Marka (strana 18): IZVORNA PORUKA: Anoniman 18.10.2010. Bila sam bolesna, pila Panklav. Na stranu to što ja sada trpam vaginalete, mažm se Nistatinom, nego mi je Mare sav ojeden. Dva pedijatra su ga gledala, kažu Kandida. Krenulo je od crvenih tačkica, koje su krvaruckale, a sada su te tačkice jedva vidljive, ali je krv crveno, skroz od jajca, pa do kraja spoja guzova. Na 3 sata ga perem vodom, brišem bornom kiselinom, mažem Nistatinom, pa kada se upije onda puder da se suši. Naravno, ako se ukaki, menjam pelenu odmah. Da je leto, luftirala bih ga, ali ovako ne mogu. Čim ga raspovijem, kija, i piški... Probala sam u pamučne pelene d ga povijam, isto je stalno mokar, i kija. OČAJNA SAM! Ima neko iskustva? Koliko će ovo da traje? IZVORNA PORUKA: Anoniman 28.10.2010. Eto, sredili smo guzicu. Išla sam sa Markom kod pedijatra zbog njegovog nosića koji mi je rebus (krklja samo dok je budan, kad spava i sisa je čist ), pa sam pitala i da li bih trebala možda ipak dati probiotik. Taman se bio ukakio, pa je dr videla stolicu, malko zelenkasta, sluzava, i kaže da dajem Liobif. Kucnula mu je stomak, i rekla da je užasno naduven (znam ja to, ubiše nas grčevi ), kaže i to može imati veze sa kandidom, jer ona nadima (a ja to vičem već 2 nedelje...)... Eto, sada mu dajem po pola ampule liobifa 2x na dan, i nekih pola sata - sat nakon što mu dam, on se tako ukaki, i kaka baš smrdi. Ne znam dal je to normalno. I ima dosta manje grčeva. Ima gasove, ali nekako mnogo lakše izlaze, i uz mnogo manje plača. IZVORNA PORUKA: Anoniman 27.02.2011. Nakon što smo odblejali celu priču sa seboroičnim dermatitisom, ekcemom, alergijom na kazein, hospitalizacijom, ojed na guzi se opet pojavio. Dr koja vodi Markov slučaj kaže (kopirano iz teme Alergija na mlečne proteine): Inače, zvala je mama dr da pita za ovaj kandida ojed, i naravno dr reče ne canesten! Sem kanestena sam mazala i Stanicid, na tu terapiju je prošli put prošlo. Ona kaže da se deca senzibilišu na antibiotike baš kožnom upotrebom ove dve kreme, i da na taj način mogu da podstaknem alergiju na antibiotik! Zamislite me sada kako lupam glavom o zid od muke! Ona kaže da mu svako previjanje perem guzu i onda zalijem rastvorom soda bikarbone, jer kandida ne može da preživi soda bikarbonu. Onda dobro osušim, i namažem Nistatin. Tako preko dana, a noću kad se ređe prepovija beba, da tada mažem Sebamed protiv ojeda i osipa u debelom sloju. Kaže da ne dajem Nistatin oralno ako je prestao da sisa, jer na koži majke kandida je redovan stanovnik, te bebe koje sisaju češće imaju kandidu nego bebe koje jedu na flašicu koja se steriliše, i da je vrlo verovatno da će se crevna flora sama srediti samo treba malo vremena. Pa, živi bili pa videli...
< Poruku je uredio Peace* -- 15.11.2017 9:30:48 >