Anoniman -> RE: Novogodišnja trpeza (24.12.2011 13:33:00)
|
Evo ih i recepti. Pita sa paprikama Pravite kao klasicnu pitu sa sirom ili bilo cim. Pazite da kore ne budu pretanke, ako jesu, umesto 3 stavite 4. Prvu koru poprskati malo uljem (ja za razliku od mame uvek pomesam malo ulja i mleka) Staviti drugu koru i nju poprskati. Na nju poredjati pecenu crvenu papriku kao kad stavljate fil za bilo koju pitu. Najbolje je papriku rascepiti na pola i staviti jednu polovinu. Posoliti je. Preko paprike stavite kackavalj, rendan ili na listove, moze i biljni ako cete posno. Preko treca kora, poprskajte uljem Urolajte i stavite u podmazan pleh. I tako dok ne potrosite kore. Ako su paprike vece, one dugacke, jedna ce vam prakticno biti dovoljna za jednu koru. I kada ih redjate uvek to radite pri kraju kore. Pecete kao i svaku pitu. Ko voli moze da premaze uljem, nareze ili ne, a kad je gotova onda po ukusu, neko je ostavi hrskavu, neko prekrije vlaznom krpom pa bude taman hrskava ali ne i suva, a neko je potpari pa budu kore kao kuvane. Ko voli moze preko stavljati pavlake, jaja, kackavalje i ostala cuda. Meni je najlepsa najjednostavnija. Salata od paprika Pecene crvene paprike rascepiti na pola pa ispohovati. U pleh redjati red pohovane paprike, onda premazati krem sirom (svapski ili sremacki sir) pomesanim sa malo pavlake, naredjati listove praske sunke i posuti rendanim kackavaljem. Ponoviti jos jednom. Na kraju naredjati papriku, premazati sirom i posuti kackavaljem. Sluziti hladno, a kad se ohladi jako se lepo sece na kocke. Ovo mi je jedna od omiljenih novogodisnjih salata jer ja jako volim paprike. Nemam mere jer kod moje mame je sve odokativnom metodom [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|