RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (23.12.2018 13:48:54)

Ja kući za ručak pečem pile sa povrćem i kuvam supicu. Pravim karamel tortu. Uveče idemo kod kumova i nosim rolovano meso, kiflice, susam salatu i pola karamel torte. Kuma sprema neku salatu i slaniše. To je plan ali ima još vremena za prepravke.

emicaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (23.12.2018 13:53:14)

Olga pa onda neki kolac,nesto da ti ne oduzme mnogo vremena.

suzi kju -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (23.12.2018 14:07:46)

Mi ove godine imao goste, muzevljev brat sa porodicom.Tortu sam porucila, imam zenu koja pravu predivne torte z male pare, a napravicu i princes krofne, pripremicu neko meso i neki sos, kiflice, pica rolat, ruska salata i eventualno ona makarone salata sa secercem, pice i to je to. Za decu mozda mafine mozda i ne. 

branki* -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2018 19:42:40)

ja pojma nemam sta cu...znam da cu rusku salatu da pravim..junecu corbu i sarme..a,ostalo ne znam...

milicicak -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2018 20:26:42)

Ja cu ove godine rusku salatu, raznorazne slane stapice, tost tortu, valdorf i rebarca

Od slatkisa keks tortu (obecala mini bubi), cimet i djumbir keksice, medenjake, chocholate chips cookies i kuglof ili milibrot za sveki

mama Jo -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2018 21:16:48)

Mama ce mi doneti sarmu 😊
A ja sta cu... nemam pojma, taj vikend pre ng pravimo rodjus kod kuce za malenu i tu cu naspremiti salata raznih i peciva, i tortu... to je subota i nedelja, a onda za ng ponedeljak i ostali dani.. smisljam sta bih a da ne bude isto.

emicaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (25.12.2018 8:43:55)

Ja cu praviti tortu Japanka,cini mi se da se tako zove 🤣 ostalo jos ne znam
Kaze mm nasjeckamo slaninice,peke,luka i paradajza 😂😂😂

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (25.12.2018 11:13:38)

Mmmm Emi, jel to ona Japanka što sam ti ja slala recept? Vidiš, mogla bih i ja to [sm=bravo.gif]

nata11 -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (25.12.2018 11:44:31)

Kako pravite rusku? Sa sunkom ili piletinom? Stavljate krastavcice? Ja samo posno spremala.
Razmisljam izmedju ruske i mimoza. Predjelo ce biti bogato i mm narucuje cevape i vesalice. Dezert ce biti kupljen ove godine. 

Olga75 -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (26.12.2018 11:29:32)

IZVORNA PORUKA: nata11

Kako pravite rusku? Sa sunkom ili piletinom? Stavljate krastavcice? Ja samo posno spremala.
Razmisljam izmedju ruske i mimoza. Predjelo ce biti bogato i mm narucuje cevape i vesalice. Dezert ce biti kupljen ove godine. 

Ja pravim samo povrće (šargarepa, grašak, krompir, kukuruz, neeeekad paštrnak), kad se doooobro ocedi i ohladi posolim i dodam pavlaku i majonez, krastavce moji ne vole ali meni su fini. Ne dodajem meso jer uglavno je služim kao prilog pečenom mesu pa mi je to nepotrebno. Moja svekrva je stavljala piletinu i kuvano jaje ( piletinu je stavljala iz supe)

mila83 -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 12:30:17)

Udjoh u temu da vidim ideje i dobijem inspiraciju.Vidim ruska salata je nezaobilazna,tako ce i kod mene biti.
Mi isto ostajemo kod kuce sa decom, tako nam je najlepse. Verovatno cu peci punjeno pile uz krompirice u rerni,za rucak, i supu.A za veceru i docek neke slanise,ajvar rolat, korpice sa ruskom salatom i carsku pitu ili nesto slicno,malo domaceg mezeta... Jos nisam smislilakoju bih tortu,ali ce biti novogodisnja dekoracija, to mi deca pomazu.

Za Bozic obavezno idu medenjaci i medena kuca [sm=smiley1.gif]

milicicak -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 13:41:00)

Ja u rusku stavljam belo meso i suvo meso. I obavezno krastavcice.
Na spisak cu da dodam i cheese cake

Maraj -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 14:09:56)

Ja stavljam sunku. Probala sam sa piletinom. Ne sviđa mi se.
Najcesce kupim onu mesavinu za rusku od frikoma. Skuvam. Posolim. Dodam sunku , kis.krastavcice, kuvano jaje i majonez
Tako mi je najlepsa
U rusku ne ide pavlaka
Bez sunke tj samo povrce je francuska salata

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 14:57:20)

Meni je ruska salata bljak. Ne volim majonez i sama pomisao na grašak i šargarepu sa majonezom.... uffff. Gadno [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 15:30:25)

Mi porodicno obozavamo rusku, mm cesto trazi da je pravim. I on i mini buba obozavaju da seckaju stvari za rusku salatu 😃
Stavljam krompir, sargarepu, jaja, kisele krastavce, belo meso, suvo meso, majonez, so i biber

nata11 -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 15:54:18)

Kod mene je obavezna susam salata a sada resih da pravim rusku.Ja obavila danas nabavku za NG. Kupila gotovu Rusku, suhomesnato, limun kolac, tortu.. 

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 16:05:22)

Nato i ja pravim susam salatu za skoro svako slavlje [sm=smiley1.gif]

nata11 -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 16:16:19)

Jojj Ana meni je ona ceo obrok 😁😁  Obozavam je. 

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 16:29:36)

Isto [sm=smiley36.gif] ja inače volim to meze i slađe mi je da sedim i bockam po malo nego da se najedem neke konkretne hrane. Brusketi, pršuta, sir, salatica, vince... milina.

emicaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 22:39:58)

Dajte recept za susam salatu,da vidim dal mi se svidja.
Mi cemo rostilj,uz to cu nekako spremiti sampinjone ali jos ne znam kako,tzatziki i japanka tortu.Dosta od mene 😁

MasnaMasnica -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 23:26:15)

Dobro me podset_iste na susam salatu.Ja cu kroasane,lesnik kiflice ,popsice,tortu porucila. Neku piletinu. Meze. I napravicu susam salatu.👌

MasnaMasnica -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 23:27:07)

Emice przeni susam sunka ili pecenica krem sir pavlaka. To je to.

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (28.12.2018 23:32:37)

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Dajte recept za susam salatu,da vidim dal mi se svidja.
Mi cemo rostilj,uz to cu nekako spremiti sampinjone ali jos ne znam kako,tzatziki i japanka tortu.Dosta od mene 😁

Emi evo:

500 gr. sira - ja kupujem neki mlečni namaz koji je jako, jako fin
200 ml. kisele pavlake ili milerama
200 gr. šunke (lepo je sa ćurećom i možeš staviti i više od 200gr, kako voliš)
100 gr. PEČENOG susama
+ susam za posipanje

Susam treba da prepečeš u tiganju da lepo potamni, ja volim kada bude lepo šaren.

emicaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (29.12.2018 8:22:21)

Anci moze ona philadelfija namaz,jedino mi on pada na pamet da je fin 😁
Pravim za docek sigurno

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (29.12.2018 10:00:47)

Može Emi, on je prilično neutralan.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>