RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

MasnaMasnica -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (23.12.2016 23:17:28)

Branki 2 krem sira plava, 2 kis.pavlake,300 g iseckane pecenice 200g proprzenog susama odlicna bude!

Sanjica26 RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (23.12.2016 23:22:06)

Tako pravim i ja.

Sanjalicaaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (23.12.2016 23:38:56)

Masnice, svidja mi se. Pravicu je za Bozic.

branki* -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 5:11:42)

Hvala,svidja mi se i ova varijanta i ivanina,definitivno pravim ili za ng ili bozic.zA tortu se mislim,imam onaj turski keks,stoji mi tu i puding,da lli da napravim seherazadu,niti sam je ikad pravila,niti jela,a kuvarica iz skole mi dala i recept za neku tortu sa kroasanima 7 days,kaze da je ok.

nata11 -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 9:25:54)

Ja cu tek raditi na meniju ovih dana. Cekam da vidim konacnu organizaciju ko dolazi a ko odlazi [sm=smiley1.gif].

milicicak -> RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 9:35:43)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: milicicak

Mm je narucio rusku salatu, wellington junetinu i tost tortu. Mini buba cokoladnu keks tortu i cimet keksice. I videcu sta cu jos, imacemo i goste danima...

I moj danas spominje wellington ali džabe kad naš kum izvoljeva više nego malo dete. Ne jede čovek ništa sem svinjetine i eventualno piletine. Jedne godine isto za doček, spremala sam neku pečenu junetinu, marinirala je ceo dan, pekla u pekaču, meso je bilo fenomenalno, topi se koliko je mekano i sočno... kum okusio nije. Malo je reći da sam popiz***a, kuma i ja smo ga napljuvale [sm=smiley36.gif]

Tako da ove godine ipak pečem svinjetinu u pekaču, but možda, sa balzamikom i belim lukom, krompiri, mešana salata. Za meze krekeri, sir, masline, domaća pršuta i kobasica, sir u maslinovom ulju i začinima, umak od jogurta, fokača sa maslinama i paradajzom... Za desert ne znam šta ću, verovatno neke keksiće i možda sladoled. I od mene dosta!!

Ana, mi smo pravili wellington i sa svunjskim fileom, bude bas ukusno. I meso je lepo. Ne stavljam dzigericu, uvijem meso u pancetu, bude mmmm

MasnaMasnica -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 9:36:21)

Torta sa kroasanima je odlicna. Pravila sam je pre redovno , brza je i preukusna.

Maraj -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 9:43:40)

Masnice jel se ta salata onda koristi kao namaz? Ja je nisam pravila.
Sta je to torta od kroasana ? [sm=smiley1.gif] bas zvuci njamiiii...

Mala Elena -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 9:53:48)

Pravila sam jednom sa kroasanima, izvrsna je....
Nesto od peciva cu sigurno ..

Maraj -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 10:05:55)

Masnice jel tu susam salatu pravis uvek sa pecenicom? Jesi li probala sa šunkom?

MishMash -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 10:19:36)

Bas volim susam salatu, ali nisam imala proveren recept. Masnice deluje odlicno, pravicu za NG.

Maraj, ja sam svuda pocela dimljena cureca prsa da stavljam umesto pecenice i sunke[sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 12:20:52)

Pa vidis MishMash , mozda ti to i nije lose. Ja po navici za te salate kupujem sunku (Pic ili Juhor)
Nego i ta susam salata , masnica napisala krem sir , al ne znam manje ili vece pakovanje? Od 100 ili 200g?

Ana RR -> RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 13:31:22)

Milicicak, a koje meso si koristila, mislim od kog dela svinje [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 13:34:36)

e,pa ja cu onda najv tu tortu sa kroasanima za ng,a seherezadu za bozic,ako mi ispadne dobro ta sa kroasanima,da je isprobam,pravicu je i za slavu.
maraj,to je ovakroasan torta

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 13:38:52)

Ovo vam je odlična torta a lako se pravi klik jako je ukusna. Ja sam planirala nju da pravim ili Baron sa cimetom i kakaom ali kaže mm da pravim neke kolačiće.

Sanjalicaaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 13:44:07)

I meni se svidja kroasan torta, ali mi ovaj recept deluje previse jako i kaloricno. Moja mama je jednom pravila. Znam da je koristila one male kroasane, i nije stavljala keks, nego su kroasani bili korica.

branki* -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 13:46:57)

to sto je kaloricna,ako je,jednom je nova godina[sm=jezicek.gif]

emicaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 16:20:03)

praznici zato i jesu tu,da jedemo sto kaloricnije pa da se posle takmicimo u kukanju zbog jedenja istog [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 19:30:47)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Milicicak, a koje meso si koristila, mislim od kog dela svinje [sm=smiley36.gif]

Svinjski file. To je onaj tanak misic. A od kog je dela svinje pojma nemam. Prvo isprzim ceo taj komad mesa pa onda sve radim kao on

Ana RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 19:58:50)

Da, da, lungić što bi rekli hrvati [sm=smiley1.gif] uglavnom to i kupujem kada je svinjetina u pitanju. Pa baš ću da razmislim, možda i spremim.

suzi kju -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 21:51:12)

Ja za novu godinu ne planiram ništa posebno, bice neki kolac/torta sigurno, ruska salata i neko meso.
Badnji dan i Božić obozavam, i tada pravim svašta nešto.
Pitu sa visnjama,pitu sa sapinjonima,onda neki slani mix razno povrce sa pecurkama i sojom, ribu spremam sama,krompir salata, i kolac posni sa jabukama i dzemom,stari recept moje bake.

A za Božić pecenje,pita sa mesom ilo sirom,makarona salata i neki kolac. Otprilike jw to to.Salate i eto. ..

MasnaMasnica -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 22:26:09)

Maraj ova 2 sirka

Sanjica26 RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 22:32:40)

Suzi napisi kad stignes taj stari recept bake. I ja se mnogo vise radujem Bozicu nego Novoj Godini.

Sanjalicaaa -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 22:40:59)

Ma naravno, nego ja generalno ne volim jake torte, preslatke, jako kalorične.
Isto kao i Suzi. Više razmišljam o Badnjem danu i Božiću. Za Novu godinu neću ni rusku salatu [sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Božićna i Novogodišnja trpeza (24.12.2016 22:48:32)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Ma naravno, nego ja generalno ne volim jake torte, preslatke, jako kalorične.
Isto kao i Suzi. Više razmišljam o Badnjem danu i Božiću. Za Novu godinu neću ni rusku salatu [sm=smiley36.gif]

I ja, i ja ću da naspremam svašta za Božić, za NG ništa.

Ovaj wellington deluje baš njam, sada ću da iščitam detalje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>