RE: Novogodišnja trpeza (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 18:48:19)

Najbitnije je da meso bude dovoljno skuvano, tj izdinstano, da bude baš mekano, verujem da se nećeš pokajati[sm=smiley1.gif]




bebać -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 18:49:14)

Nedjo daj i meni preporuku(nekako vjerujem u tvoj ukus[sm=smiley1.gif]) ili žene koje ste pravile...još neka torta koja se ne peče, da ima dosta tih kremova različitih,onako lagnija i egzotičnija?

p.s. ne volimo čokoladu baš puno[sm=smiley36.gif] zato smo svi mršavi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




minavb -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 19:01:14)

Predlazem tortu grcki sladoled. Ja sam je skoro pravila mami, s tim sto sam u srednji sloj stavila maline. Znaci dole je isao sloj sa keksom, u sredini sa malinama a gore cisti beli. Bila je divna.




Anoniman -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 19:06:48)

Bebać, nisam ti ja baš mnogo stručna za torte, i kad ih pravim volim teške, sa orasima, lešnicima i čokoladom, sa korama....jedina koja se ne peče koju pravim je ova KLIK ali ona nije kremasta nego keksasta. Možda da napraviš neki dobar cheescake, kora je keks natopljen sokom od pomorandže, treba ti mascarpone, mada se koriste i obični kravli sirevi, i neko voće. Ima i na rr recepata, evo KLIK




Sanjica26 RR -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 19:19:51)

Meni je zanimljiva ta grcka torta. Cini mi se da ima vise verzija. Na koju konkretno mislis mina?




minavb -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 19:32:15)

Na onu sa zelatinom. SKuva se litar mleka sa secerom, oko 300g, pa se u to doda 40g zelatina. To se ostavi da se stegne, najbolja da prenoci. Posebno se umuti kilogram slaga sa pola litra mleka pa se u to doda stegnuti zelatin. To je osnovna smesa i prvo se ona izlije u kalup, u srednji sloj se dodaju maline (ili nutela) i u poslednji sloj mlevena plazma. Ostavi se da stegne pa se izvrne na tacnu i ukrasi.




Natalie018 -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 19:49:38)


IZVORNA PORUKA: minavb

Beef Wellington

[sm=smiley20.gif]




Anoniman -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 21:00:03)

Mina, da li uzimas gorovo lisnato testo ili sam prvis neko?

Ovo ce ti se svideti sigurno Winter steak, Hugo ga obozava.




minavb -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 22:12:10)

Gotovo lisnato, uzela sam dva pakovanja za svaki slucaj. Ovo tvoje deluje zanimljivo, ali vec sam resila da umotam biftek.




Anoniman -> RE: Novogodišnja trpeza (26.12.2011 22:18:54)

Ma ovo je brzonski i najjednostavniji za svaki dan. Mm kaze da je jedan od najboljih koje je ikad jeo. A taj tvoj cu mu spremati kad se vrati sa skolovanja i donese poklone [sm=smiley36.gif]




minavb -> RE: Novogodišnja trpeza (27.12.2011 7:54:50)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ma ovo je brzonski i najjednostavniji za svaki dan. Mm kaze da je jedan od najboljih koje je ikad jeo. A taj tvoj cu mu spremati kad se vrati sa skolovanja i donese poklone [sm=smiley36.gif]

Kad kažeš poklone, misliš na Breitling?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Novogodišnja trpeza (27.12.2011 8:45:22)

Ne znam sta ce biti. Ja sam pokazala koji mi se fazon svidja.

A na ivici sam da se prodam za tri sata vezanog sna [sm=smiley36.gif]




Jeca* -> RE: Novogodišnja trpeza (27.12.2011 9:18:54)

hahaha...**beš poklone ...kako se iz godine u godinu prioriteti i želje menjaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




minavb -> RE: Novogodišnja trpeza (27.12.2011 9:29:15)

Ah spavanje... ma daj Breitling, spavaću kad se penzionišem.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jance -> RE: Novogodišnja trpeza (27.12.2011 10:25:56)

mm se smilovao pod pritiskom i bice kineska konacno [sm=bravo.gif]




Alexxa -> RE: Novogodišnja trpeza (27.12.2011 11:05:07)

Mi svake godine spremamo drugu vrstu pečenja, pa je ove godine opet na red došla svinjetina.Znači, spremiću, ušpikovanu svinjsku plećku u crnom vinu, susam salatu, goveđu salatu, rolat od kačkavalja i kapri tortu. Naravno, na stolu će biti i klasično meze, pršut, suvi vrat i dimljeni kačkavalj, dekoracija masline i kiselo povrće iz turšije.




gagana83 -> RE: Novogodišnja trpeza (28.12.2011 14:53:05)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Evo prevodim

potrebno je

227g gorke cokolade (crna ili za kuvanje) seckane na sitne komadice
180ml slatke (uzmi onu megle)
2 kasike neslanog putera ili 28g
2 kasike nekog alkohola - likera po izboru a i ne mora

Za valjanje - nesto od - po izboru

kakao, prosejan
prah secer
peceni i seckani lesnici, orasi, badem - po izboru
peceni kokos
listici cokolade

Priprema

izlomljenu cokoladu staviti u posudu srednje velicine (od nerdjajuceg celika - tj serpa). Zagrejati pavlaku i puter u tiganju ili nekoj drugoj posudi na srednjoj temperaturi, do kljucanja. Cim prokljuca preliti preko cokolade i ostaviti 5 minuta. Mesati dok ne postane glatko. Po zelji dodati liker. Pokriti i ostaviti u frizider dok smesa ne postane cvrsta (par sati ili cak preko noci)

Da ne davim dalje pravis kuglice i valjas u nesto po izboru i vratis u friz. Mogu stajati u frizu nekoliko nedelja a zamrznute i par meseci.

Poslednji pasus je przenje lesnika ali to sam sigurna da svi znate.

JA slicno pravim i cokoladni mus, odlican ali opasan po zdravlje i dobru liniju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Ja pravim nesto slicno, a ubacim liker od mente, bude nesto kao After eight cokoladice, predivno.
Ima li uopste kod nas da se kupi liker od mente? Ja imam neki iz Bugarske

Nisam jos smislila sta cu da spremem za NG, a blizi seee




Anoniman -> RE: Novogodišnja trpeza (28.12.2011 17:49:22)

Dakleeeee meze, ono klasika, govedja pecenica(ovo nam i nije klasika) malo kulena, kackavalja, koje kuvano jaje, krastavchici, suvoga vrata, ruska salata, jer su Rusi nasa braca(doduse u original rusku ide bareno belo meso), sportska salata(nesto kao urnebes) zatim pita sa paprike (MaliMisu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] )Sta mislite da li je ajvar suvisan ? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Jagnjetina (lelele mmmm), za desertiranje cupavci obavezno (volimo obicne, domace kolace) i napravila bih coca cola tortu, nadjoh pre koji dan recept, mozda bas i ovde [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ako stignem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ili nesto promenim in last minute. Ete, a za piche pivo, coca cola(neka ima) i kupinovo vino, a mozda cu i obicno crno grozdjano, ali kuvano [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]I naravno uz sve ovo adekvatna dekoracija stola :)




viking -> RE: Novogodišnja trpeza (29.12.2011 12:11:30)

Da li neka od vas pravi Ginger man cookies?




Jeca* -> RE: Novogodišnja trpeza (29.12.2011 12:13:31)

ja sam pravila probne pre mesec i po i mnooooogo mi je jak ukus djumbira, prosto su bili nekako ljuti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ako sad pravim pravicu neku varijantu bez djumbira, samo cimet, vanila i sl




Jeca* -> RE: Novogodišnja trpeza (29.12.2011 12:15:10)

a pogledajte ovo savrsenstvo  KLIK




viking -> RE: Novogodišnja trpeza (29.12.2011 12:19:46)

Već sam ovo negde stavljala, ali evo opet, tema skroz odgovara [sm=smiley36.gif] Dakle, za sve one koje volite old school poslastice:
http://tortatorta.blogspot.com/

Jeste, Jeco, djumbir je baš jak, ja uvek stavim pola od onoga što je u receptu, a ove čovečuljke sam htela da pravim deverovoj deci za Božić.




Jeca* -> RE: Novogodišnja trpeza (29.12.2011 12:25:45)

da, ja sam kupila one oblike. Imam čikicu, srce, cvetić...6 ukupno. Tako da ću napraviti sa Lukom sigurno neki kolačić, ali zaobići ću djumbir, da bi deca jela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tea2 -> RE: Novogodišnja trpeza (29.12.2011 12:29:43)

Pod kojim imenom da trazim recept za takve kolacice?




viking -> RE: Novogodišnja trpeza (29.12.2011 12:32:25)

Gingerbread man cookies ili Gingerman cookies

IZVORNA PORUKA: Tea2

Pod kojim imenom da trazim recept za takve kolacice?





Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>