Kasato torta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


minavb -> Kasato torta (29.12.2009 9:41:25)

Vrlo jednostavan i brz slatkis-brzo se napravi i jos brze pojede.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

-vece pakovanje piskota
-malo cokoladno mleko
-ekstrat ruma
-250g butera
-2 kasike prah secera
-100g cokolade
-4 jaja
-slag pena ili slagr krem
-200g secera

Penasto umutiti buter sa prah secerom. Dodati 100g otopljene i ohladjene cokolade i 4 umucena zumanca. Posebno umutiti 4 belanca sa 200g secera pa dodati prethodnoj masi.
Piskote umakati u cokoladno mleko, i redjati na podlogu. Poredjane piskote premazati kremom pa na skockanu tortu staviti slag krem ili slag pemu.

Moja mama voli piskote da umace u kafu, a nije lose i kad se umacu u sok od visanja. Probajte, vrlo je kremasto.




gagins -> RE: Kasato torta (29.12.2009 9:45:19)

Hvala,samo mi reci da li se zumanca kuvaju ili idu tako ziva?Ja od kad imam dete svuda kuvam zumance na paru,iz poznatih razloga!!!




minavb -> RE: Kasato torta (29.12.2009 9:53:37)

Ziva zumanca. Mada mislim da mozes i da probas da ih ukuvas na pari. Verovatno ce fil biti drugaciji ali probaj. Volela bih da imamo pasterizovana jaja na trzistu, ali taj film necemo skoro da gledamo.




viking -> RE: Kasato torta (29.12.2009 11:26:12)

Ja nisam baš toliko vična u kuhinji, jel možete da mi objasnite kako se žumaca kuvaju na pari? Hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gagins -> RE: Kasato torta (29.12.2009 11:48:19)

Umutis ih zajedno sa secerom koji ide u taj fil mikserom i stavis tu posudu na drugu koja je na sporetu i u njoj vri voda,mesas dok se ne zgusne.Naravno da ta posuda ne sme biti plasticna!




viking -> RE: Kasato torta (29.12.2009 11:58:14)

A prvo uključim ringlu?

Šalim se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala puno, gagins!




minavb -> RE: Kasato torta (29.12.2009 12:01:00)

IZVORNA PORUKA: gagins

Umutis ih zajedno sa secerom koji ide u taj fil mikserom i stavis tu posudu na drugu koja je na sporetu i u njoj vri voda,mesas dok se ne zgusne.Naravno da ta posuda ne sme biti plasticna!

Secer ti treba da ulupas belanca. Moraju da se ulupaju sa secerom da bi bila bas cvrsta. Mozda da se secar podeli po pola, pola da ukuvas sa zumancima a pola ulupas u belanca.




Anoniman -> RE: Kasato torta (29.12.2009 12:08:33)

mmm volim kremaste torte.... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ne volim one *lebare....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




gagins -> RE: Kasato torta (29.12.2009 12:11:51)

Izvini minavb,nisam u ovom slucaju gledala recept nego sam uopsteno objasnila kako se radi!!!




minavb -> RE: Kasato torta (29.12.2009 12:17:21)

Ma sta se izvinjavas! Vrlo moguce da moze i ovako da se izmeni recept, pa da ispadne super. Eto, skuvati zumanca na pari sa 100g secera, a belanca umutiti sa drugih 100g. Ja vec smuckala na moj nacin, ko proba na novi nek javi kako je ispalo.




Lu -> RE: Kasato torta (29.12.2009 13:08:05)

IZVORNA PORUKA: viking

Ja nisam baš toliko vična u kuhinji, jel možete da mi objasnite kako se žumaca kuvaju na pari? Hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Možeš pokušati i ja sam, pa kad sam nafilala toru sve mi iscurilo,ostale kore samo.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sad samo kuham žumanjca sa brašnom ili pudingom u mlijeku.

Inače mi se sviđa ova tortica,ni je ne volim "lebare"[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




viking -> RE: Kasato torta (29.12.2009 13:19:21)

Hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozica.gif[/image]




hera -> RE: Kasato torta (4.1.2010 15:48:38)

Moram da pitam koliko dugo mutite margarin i secer? 10 min, 15min 20 min meni nikako ne uspeva da ga umutim jer mi se u filu uvek vide tragovi margarina. Mozda je do margarina a ne do vremena mucenja? Inace koristim Dijamantov onaj zlatni clasic.




minavb -> RE: Kasato torta (4.1.2010 16:58:23)

Kao sto napisah u receptu, predji na puter i sve ce biti ok.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gagana83 -> RE: Kasato torta (5.1.2010 0:16:37)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: viking

Ja nisam baš toliko vična u kuhinji, jel možete da mi objasnite kako se žumaca kuvaju na pari? Hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Možeš pokušati i ja sam, pa kad sam nafilala toru sve mi iscurilo,ostale kore samo.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sad samo kuham žumanjca sa brašnom ili pudingom u mlijeku.

Inače mi se sviđa ova tortica,ni je ne volim "lebare"[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Meni nikako ne uspeva da skuvam fil na nacin na koji je Lu objasnila,al zato na pari mi uvek uspe!




mama ivane -> RE: Kasato torta (3.5.2018 16:27:41)

Uuuuuu njami njam volim Kasato tortu[sm=bravo.gif]




Maraj -> RE: Kasato torta (3.5.2018 17:26:20)

Ja volim ovu tortu. Jedini minus je taj sto se jaja termicki ne obradjuju. Ajd zumanca mogu skuvati na pari ali sta sa belancima? Opet su ziva. A da rizikujem trovanje deteta bas i ne bi. Tako da ne pravim vise nikako ovu tortu




mama Jo -> RE: Kasato torta (4.5.2018 9:35:14)

Pravila sam nekoliko slicnih varijanti. Ima i varijanta bez jaja... volim je, mada mi cesto bude preslatka i jaka.




Stranica: [1]