minavb -> Ledene kocke (29.12.2009 9:28:44)
|
Kao sto sam obecala, moj omiljeni kremasti recept.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] KORA: -6 jaja -6 kasika secera -6 kasika brasna -1 prasak za pecivo -2 kasike kakaa (Ja ovu meru prepolovim posto ne volim kad ima puno kore) FIL: -1l mleka -9 kasika brasna -10 kasika secera -250g butera PRELIV: -300g secera -300ml vode GLAZURA: -200g cokolade -100g butera Umutiti belanca, dodati secer, predhodno umucena zumanca, brasno sa praskom za pacivo i kakaom. Masu izjednaciti i sipati u podmazan pleh. Peci na 220 stepeni 10 minuta pa onda 8-10 minuta na 200 stepeni. U medjuvremenu skuvati preliv, tj sirup, od secera i vode, pa preliti koru kad bude pecena. Za fil pomesati secer sa brasnom pa dodati 200 ml hladnog mleka od pripremljenog litra. Dobro promesati da nema grudvica. Ostalo mleko staviti da provri, pomeriti sa ringle i dodati pripremljenu masu od brasna , secera i mleka. Vratiti na ringlu , smanjiti temperaturu i skuvati dok se fil ne zgusne. U ohladjeni fil dodati umucen buter. Ovim filom premazati ohladjenu i natopljenu koru pa na kraju premazati pripreljenom cokoladnom glazurom.
|
|
|
|