degu -> RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom (13.5.2021 17:23:46)
|
Dobar dan drage moje! Dugo me nije bilo, ali osećam moralnu obavezu da na ovom divnom portalu podelim svoje iskustvo. Nekom će značiti.Još u trudnoći, pre 5 godina mi je rezultat papa testa pokazao IIIa grupu, kolposkopija je takođe pokazala promenu. Odmah sam upućena u Kamenicu, rađena mi je biopsija, koja je pokazala tad CIN1. Praćena sam do kraja trudnoće i negde od 8.meseca mi je papa opet bio dobar, kao i posle porođaja, tako da je tad rešeno da ja to samo pratim dalje redovno kod svog ginekologa. Moja državna dr-ka više nije radila, njoj sam jedino verovala u dispanzeru, tako da sam nastavila privatno da radim papa test na svakih 6 meseci i bio je ok do pre nekih 2 meseca kad je opet bio IIIa grupa. Otišla sam privatno da to rešim. Dr je predložio loop eksciziju. Intervencija je rađena u kratkotrajnoj totalnoj anesteziji. To je vrlo lagano prošlo. Nakon intervencije prvih 5 dana nisam krvarila uopšte. Tad je krenulo neko blago krvarenje, od deset_og dana se krvarenje pojačalo. Zakačili su me i praznici, javljala sam se u ordinaciju, međutim obim krvarenja je bio kao recimo slabiji ciklus, nije bilo za brigu, trebala sam doći posle praznika, međutim ja sam dobila, pa se to sve sastavilo. Menstruacija je stala u subotu, sve je stalo, baš sam se bila obradovala. U noći između subote i nedelje sam ustala da idem u wc kad sam oset_ila da je izletelo iz mene, kao balon. Uložak mi je bio pun krvi i ogroman ugrušak na njemu. Jako sam krvarila, svakih pola sata menjala uložak, ugrušci su ispadali. Ja nisam znala jel to zaostala menstruacija, ili je grlić, znam da je bilo jezivo, slošilo mi se momentalno. Otišla sam u bolnicu, oni su mi ubacili 2 vaginalne štrajfne da zaustavr krvarenje. Ujutru mi je dr to izvadio i krvarenje je malo stalo, sad tek tek brljavi. Mesec dana je prošlo od intervencije. Sad sam na bolovanju. Posle intervencije nisam bila, to je bila moja greška. Rekli su mi da usporim, da ne dižem teško. Ja ipak mislim da sam trebala da mirujem. To sporo zarasta, to je sluzokoža, nema kiseonika.Eto da znate da se sve to može desiti, da se ne prepadnete, sve će se rešiti i mirovanje pod OBAVEZNO i ništa teže od 1kg ne dižite. Ne može da zaraste ako se stalno naprežete.Da, stigao je rezultat ph analize. Ipak je CIN3 sad, tako da sam u zadnjem času to uradila. Rubovi isečka su zdravi, tako da je cela promena otklonjena. Ne znam kad ću se oporaviti od ovoga fizički i najviše psihički. Ali polako, nadam se da je najgore prošlo.
|
|
|
|