marmil -> RE: Tumačenje PAP i CIN (25.8.2010 13:40:03)
|
Vec sam pisala na ovu temu, ali mi se mali broj njih javio. Zivim u inostranstvu i ne verujem bas mnogo obdasnjim doktorima. Pre 10 meseci sam izgubila bebu na porodjaju. Da sve bude gore, posle toga sam otkrila da imam hvp visokorizicne i cin1. Prepisali su mi terapiju od 6 meseci koju ja redovno uzimam. Posle 3 meseca sam odlucila da uradim pap test jer sam se nadala da ce se nesto popraviti, medjutim nije. I dalje imam cin1. Sada mi doktorka preporucuje da uradim neki test APTIMA, pa ako je negativan onda samo da nastavim sa kontrolama, a ako je pozitivan da uradim LEEP. Ne znam ni sta je to, nisam ni razumela, jer kad sam cula da i dalje imam cin1 od soka nisam nista ni razumema. Ne znam da li me neko razume, ali meni je sada, posle svega potrebna samo jedna mala beba, da bih mogla da ozdravim. Ja sad razmisljam da sve to zanemarim i da poradim na jednoj bebi. Da li je to pametno? Da li neki doktor moze da me posavetuje? Ili neko ko ima iskustva sa tim? Pozdrav! DRAGA MAZO, HVALA TI NA SAVETU. NARAVNO DA SAM U KONTAKTU SA DOKTORKOM I NARAVNO DA NE BIH NISTA NA SVOJU RUKU. PROBLEM JE STO KAD MI SE SVE TO POJAVILO, DOKTOR IZ SRBIJE MI JE REKAO DA BEZ PROBLEMA RADIM NA BEBE, A DOKTORKA ODAVDE MI JE PREPORUCILA DA PRVO ZAVRSIM TERAPIJU OD 6 MESECI. SADA JE PROSLO 3 MESECA. REZULTATI SU MI ISTI, CIN1 I DOKTORKA MI KAZE DA SVEGA POSTOJI U VRLO MALIM KOLICINAMA I DA URADIMO TAJ TEST DA SE VIDI DA LI JE BOLEST STALA, SA LI SE SMANJUJE. I SADA MI KAZE DA MOGU DA RADIM NA BEBI, DA NIJE PROBLEM CAK I AKO UZIMAM TERAPIJU, DA ONA NE SMETA TRUDNOCI. JA SAM SADA SKROZ ZBUNJENA. DA LI SMEM ILI NE SMEM. POSTO SAM IZGUBILA PRVU BEBU, MENI SADA SAMO TREBA NOVS TRUDNOCA DA BIH SE OSECALA BOLJE. JER SE JOS UVEK NISAM OPORAVILA PSIHICKI OD SVEGA, A OVO MI PRAVI SAMO DODATNI PROBLEM.
|
|
|
|