*Maki* -> RE: Folikuli (4.4.2012 12:25:52)
|
Uh srecko,nisam ja strucna,nisam doktor ali skoro 2 godine svakog meseca idem na foliklumoetriju pa sam pokupila puno informacija od doktora. Napisi vrednosti hormona ako te ne mrzi (LH,FSH,Estradiola-E2,progesterona,testosteron,prolaktina i ako si radila AMH-antimilerian hormon i inhibin B),i reci mi da li su to bili atralni folikuli ili vodeci folikuli? Atralni folikuli se obicno gledaju bas na pocetku ciklusa II ili III dan ciklusa i na osnovu njih se zakljucuje isto kakva je rezerva jajnih celija.Ako ih ima manje od 4 smatra se menopauzom,ako ih ima vise od 4 (oko 16 je idealno,preko 25 je PCOS) onda se itekako moze dobiti makar jedna kvalitetna jajna celija. Verovatno su ti to bili vodeci folikuli. Koje su velicine bili? Oni u proseku rastu 1,5 do 2mm tako da mozemo da izracunamo ako znas koliki su bili 5 dana ciklusa da li ce do ovulacije dostici potrebnu velicinu (od 17-24mm). Daj podatke pa da probamo da zakljucimo[sm=smiley1.gif] I samo hrabro! Ako nemas u pojedinim ciklusima dobre folikule ne znaci da se nece kad tad pojaviti [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|