|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
2.2.2011 19:58:09   
caja 2
DAJ BOZE,a bas nasuprot nisam smirena juce su mi otkucaji srca bili 97 otkucaja poremetilo me je to saznanje ubila sam psihicki MM i sebe pa sto nismo,pa sto ovako ,pa sto onako.......cak i nepricamo od tog dana eee onda znate koliko mi je krivo....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1351
2.2.2011 21:06:16   
*Maki*
Pa jeste imali odnos vece pre ovulacije i vece posle...kako niste uboli? Jajna celija zivi 24h a spermatozoidi oko 70..pa prema tome, ako ovi od pre ovulacije nisu stigli onda su ovi sto su dosli sinoc dokrajcili jajnu celijuuser posted image user posted image Nemoj da brines, sad da vidimo sta ce se desavati..opusti se jer je jako bitno da ovih dana budes smirena. Kiss

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1352
2.2.2011 23:22:57   
caja 2
E ovako ja sam bila na folikumetriji 28 og 01 2010 petak i tad je bio folikul vodeci 23mm i rekla mi je da se vidimo u ponedeljak ja sam i mala odnos 29 ujutro subota,kad sam dosla u ponedeljak31.01 2010 ujutro kod ginekologa rece mi imas zutog tijela,sto znaci navjerovatnije je pukao juceeeeeee,user posted image sto znaci 30.01 2010 nedelja..a ja odnos nisam imalaaaaaaa.I to saznanje me je poremetilo KAKO SE BAS MENI MOZE TO DESITI........

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1353
4.2.2011 15:41:59   
moja ciklama
Pomagajte:

12DC endometrijum 7mm, folikuli mali, izdvaja se 1 na levom jajniku 12mm, tako reklaDr.

u poslednja 2 ciklusa, bazalna pokazuje ovulaciju 15ti dan. Ciklusi na 30 dana.

Ima li neko neku konstatacijuuser posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1354
4.2.2011 15:43:32   
Anoniman
Mislim da ce ti ovulacija biti malo kasnije, a ne 15-ti dan....

(odgovor članu moja ciklama)
  Direktna veza do poruke: 1355
4.2.2011 15:54:17   
Anoniman
Koliko me secanje sluzi folikuli rastu oko 2mm dnevno, tako da mozes da ocekujes ovulaciju za 4 do 5 dana

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1356
4.2.2011 15:56:03   
ica82
Ne mora ovulacija biti svakog meseca u isto vreme. Ja sam 2 meseca isla na folikulometriju, i pregnil primala jednom 16dc, jednom 15 dc, znaci o jos kasnije. U decembru koristila lh trakice (i zatrudnela), ovulacija bila 12og dana. Tako da nista ne brini samo prati to i dalje, mada i ja mislim da ce biti malo kasnije :)

Direktna veza do poruke: 1357
4.2.2011 15:57:12   
ica82
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Koliko me secanje sluzi folikuli rastu oko 2mm dnevno, tako da mozes da ocekujes ovulaciju za 4 do 5 dana

Meni malo sporije od te statistike :), mada dobro se secas tako svi kazu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1358
4.2.2011 16:07:37   
Anoniman
U mom slucaju bilo je tako. Ja sam primer za skolu. Sad sam bila bolesna i odem kod dr a ona navali kako imam lepo grlo, pa kako lepo zinem i kako bi bilo dobro da eto i studenti mogu da me pregledaju user posted image

(odgovor članu ica82)
  Direktna veza do poruke: 1359
4.2.2011 16:52:18   
*Maki*
Moja ciklama, kakave su ti vrednosti prolaktina?? I ostalih hormona. Nadam se da su okuser posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 4.2.2011 16:53:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1360
4.2.2011 19:42:53   
moja ciklama
prolaktinauser posted image

meni niko, nikakve hormone nikad nije tražiouser posted image

pa Vas lepo molim da mu uputite, gde i kako to da odradim, tj koje hormone i kada, moraću na svoju ruku, kad oh sve baš brigauser posted image

Nedade meni djavo mira i lepo sednem u auto i odem do Fronta, tamo me pregleda Prof. Vasiljević i kaže:
Endometrijum 6mm
na levom jajniku 8mm
na desnom jajniku 6mm
Dakle, male ciste!
Vidimo se u pon, da vidimo šta će se dogoditi.

Napominjem 12dc.user posted image
e u kuruser posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1361
4.2.2011 20:10:13   
*Maki*
Moja Ciklama,
kao prvo pronadji dobrog lekara koji ce imati vremena za tebe i tvoj problem.
A onda ce te i uputiti sta sve treba da proveris.

Pitala sam te za prolaktin zbog toga sto on sprecava ovulaciju. Ja sam imala povecan prolaktin i dolazilo je do ovulacije tj. pucanja folikula ali oni nisu dovoljno rasli i dovoljno sazreli tj. jajna celija u njima da bi doslo do oplodnje...
Kod tebe 12 dc folikuli nisu dovoljno veliki, takodje bi i endometrijum trebao da bude najmanje 9mm, sve ispod 8mm nije dovoljno za oplodnju...ne moze se tu u endometrijumu ugnezditi oplodjena jajna celija.

Ja ne bih da te plasim, vec da te uputim da proveris neke osnovne stvari...kako bi sto pre ostvarila svoj cilj...

Slobodno pitaj sve sto te interesuje jer imam puno iskustva. Ljubim te, ne birni nista, sve se resava

Kada opet budes isla kod ginekologa, spomeni mu da nisi nikada proverila polne hormone i da bi zelela da to proveris. Kad ti vec vade krv, zamli da ti na tom istom uputu napise i da ti odrade hormone stitne zlezde.

Direktna veza do poruke: 1362
5.2.2011 11:11:11   
nina26

IZVORNA PORUKA: caja 2

DAJ BOZE,a bas nasuprot nisam smirena juce su mi otkucaji srca bili 97 otkucaja poremetilo me je to saznanje ubila sam psihicki MM i sebe pa sto nismo,pa sto ovako ,pa sto onako.......cak i nepricamo od tog dana eee onda znate koliko mi je krivo....user posted image user posted image user posted image

Caja2 nemoj paniciti toliko pa neces nista postici nerviranjem.. opusti se, ako je sudjeno ovaj mesec da ostanes user posted image ostaces, nemoj muciti sebe a i muza, znam da ti je zelja ogromna kao i svima nama, ali samo polako koliko je to moguce sve ce se sreditiuser posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1363
5.2.2011 20:37:34   
Merimica
Drage moje devojke,

dugo vas već pratim i konačno sam vam se pridružila.

Pokušavam da zatrudnim već skoro dve godine.
Do pre tri meseca doktori nisu znali šta to sa mnom nije ok i konačno dijagnoza LH 10 puta mani nego najniža referentna vrednost i folikul najviše naraste 15 mm i ne puca.
Počela sam da pijem Klomifen od 3 do 8 dc po 50 mg.
Prvi mesec 12 dc folikul 21 mm i endometrijum 7 mm, ništa od trudnoće, ali folikul konačno pukao.
Drugi mesec 12 dc folikul 23 mm i endometrijum 8 mm i opet ništa.
treći mesec /ovaj mesec/pila sam 100 mg i pojavila se dva folikula. 14 dc folikul na levom jajniku 21 mm, na desnom 17 mm, ali endometrijum samo 5,5mm.
Doktor kaže ovulacija će biti 16 dc tj. danas. MM i ja bili smo vredni i nadamo se najboljem. U ponedeljak idem na UZ da vidimo jesu li pukli folikuli.
Molim vas za pomoć ako neko ima sl. iskustvo zašto je ovog puta endometrijum tako tanak.
Izvinite što sam napisala roman Pomagajte!!!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1364
5.2.2011 20:41:09   
Anoniman
Merimice, dobrodoslauser posted image
Ja znam samo da se za debljanje endometrijuma valja jesti svez ananas...A nadam se da ce ti se neko javiti sa vecim iskustvom..

(odgovor članu Merimica)
  Direktna veza do poruke: 1365
5.2.2011 20:55:14   
moja ciklama
Merimice, dobrodosla..
Nemoj iste postove, kaciti na dve temauser posted image

i ja imam problem slican tvom..trazim dobog doktora.
esi iz Bga?

Danas sam saznala da je pored ananasa, dobar i tofu sir, za povecanje endometrijuma..ali ja ne volim ni jedno ni drugouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1366
6.2.2011 11:18:33   
Merimica
Hvala za dobrodošlicu!
Meni su rekli da jedem dosta cvekle i dnevno pijem po čašu crnog vina kako bi došlo do većeg prokrvljivanja materice.
Tofu sir ne mogu nikako, ananas mogu, ali u svakom slučaju hvalana savetima.
Jedva čekam ujutru taj UZ da vidim šta se dešava!
Moja ciklama ja sam iz Kg.

M+M=??????

Direktna veza do poruke: 1367
6.2.2011 11:25:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Merimica

Hvala za dobrodošlicu!
Meni su rekli da jedem dosta cvekle i dnevno pijem po čašu crnog vina kako bi došlo do većeg prokrvljivanja materice.
Tofu sir ne mogu nikako, ananas mogu, ali u svakom slučaju hvalana savetima.
Jedva čekam ujutru taj UZ da vidim šta se dešava!
Moja ciklama ja sam iz Kg.

Mozes da se druzis sa nama i  na temi CEKAMO DVE CRTICE..user posted image user posted image

(odgovor članu Merimica)
  Direktna veza do poruke: 1368
6.2.2011 17:50:46   
Merimica
caja i ja redovno imam takve promašaje.
i onda se pitam kako je moguće da neke devojke ni ne znaju kada su im plodni dani, ni kad je ovulacija, mućkaju negde u mraku uz neku tarabu i bez problema rode ne jendo nego troje dece bez problema.
Ali tako je valjda negde zapisano!
I tebi i sebi i svim drugim devojkama na forumu želim da uskoro ugledaju user posted image ili user posted image , pa da se svi veselimo!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1369
7.2.2011 12:52:40   
moja ciklama
IZVORNA PORUKA: moja ciklama

Prof. Vasiljević i kaže:
Endometrijum 6mm
na levom jajniku 8mm
na desnom jajniku 6mm
Dakle, male ciste!

Ciklusi na 30 dana:

15 DC:
Endometrijum 9mm
na levom jajniku 14mm
na desnom jajniku 11mm
Vidimo se u Sredu.

Šta kežete, ima li koja iskustva?

< Poruku je uredio moja ciklama -- 7.2.2011 12:53:20 >

Direktna veza do poruke: 1370
7.2.2011 14:34:26   
caja 2
merimice ja jos onaj mjesec pijem klomifen i zavrsavam...nesmijem vise riskirati....al moji promasaji meni tesko padaju i najbolje je nista neznati ni kad ni sta????to sam se uvjerila sto posto al eto........

Direktna veza do poruke: 1371
7.2.2011 17:51:01   
nina26

Prof. Vasiljević i kaže:
Endometrijum 6mm
na levom jajniku 8mm
na desnom jajniku 6mm
Dakle, male ciste!

Ciklusi na 30 dana:

15 DC:
Endometrijum 9mm
na levom jajniku 14mm
na desnom jajniku 11mm
Vidimo se u Sredu.

Šta kežete, ima li koja iskustva?

Ciklama, endometrijum ti je super, malo me brinu folikuli sto nisu jos dovoljno narasli a vec je 15dc..
Sta ti je rekao Dr za to konkretno?

Direktna veza do poruke: 1372
7.2.2011 18:01:45   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: nina26
Sta ti je rekao Dr za to konkretno?

Konkretno, vidimo se u sreduuser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1373
7.2.2011 18:02:29   
*Maki*
Kod mene kada nisu folikuli rasli do potrebne velicine (endometrijum je bio odlican) problem je bio povecan prolaktin. Sad ne znam kada je Ciklami obicno ovulacija, moguce da je kasnije...kod mene 13-14 dc.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1374
7.2.2011 18:26:00   
moja ciklama
pa moguće da je prolaktin..nikada mi niko nije tražio hormone da vadim..

zadnja dva ciklusa sam merila bazalnu, i ona kaže 15dc, ovulacija, što bih ja rekla i po Eggu, ali ne verujem da će mi i ovaj mesec pokazati 15ti dan, jer mi je temperatura konstantna već par dana..

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here