nina26 -> RE: Folikuli (30.12.2010 13:36:48)
|
IZVORNA PORUKA: iki011 Zdravo svima! Pratim vas vec neko vreme. Ovaj mesec sam isla prvi put na folikulometriju. 12 dc folikul 14mm, endometrijum 11,1, 13 dc folikul 16,9mm, endom. 11,3mm. Sinoc 14 dc folikul 11mm, endomet. 10mm. Doktorka kaze da je poceo da puca i da je sve ok, ali mene brine sto je ostao istog oblika i sto mi nije rekla da dodjem ponovo da vidi ima li zutog tela. imam 38 god i vec imam jedno dete –ostala trudna iz prve, a sad vec skoro godinu dana cekam. Koliko dugo folikul puca? Dobrodosla Iki011[sm=bravo.gif] Nesto mi nije jasno kod ovih tvojih dimenzija folikula... 13dc folikul ti je bio 16,9mm, da bi ti 14dc bio taj isti folikul 11mm ?? To nesto nije kako treba. Ja znam kad dodje do O, folikul pukne odmah, nisam sigurna da se on tako postepeno s,anjuje ili ti susi? Neka me ispravi neko ako gresim mozda sam i ja u zabludi. Drugo, trebala je naravno da ti pogleda posle O da li je folikul pukao ili se samo sasusio, sto meni vise lici da se kod tebe to desilo. I opet mi nije dovoljno narastao da bi doslo do O. Treba da bude bar 22,23mm da bi se smatrao "spremnim" za O. Endometrijum ti je bio super, sve dok tog 14dc nije i on poceo da se smanjuje, kao i folikul, a trebao bi da raste. Nisam Dr naravno i nemoj da uzimas moje misljenje zdravo za gotovo, ali mislim da kod tebe nije ni doslo do O. Nadam se da ce se javiti i druge devojke da ti razjasne situaciju. U medjuvremenu proveri hormone. Pozdrav
|
|
|
|