|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
24.12.2010 17:19:51   
nina26

IZVORNA PORUKA: marija andrijana

IZVORNA PORUKA: nina26

Ok su ti skroz folikuli za 11dc pogotovu bez stimulacije. Folikuli kad na rastu 17mm tada pocinju da rastu 1,5-2mm dnevno, to mnogi grese.

Koliki ti je bio endometrijum, takodje jako bitna informacija??

endometrijum mi je 8mm

za sta je to vazno? totalni sam laik....

hvala!

Pa to ti je skoro vazno koliko i folikuli :)
On mora da bude bar 8mm da bi se zakacila beba, sve ispod toga pada u vodu. Ako je nekom tanji, daje se Utrogestan (progesteron).

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 1276
24.12.2010 19:34:53   
marija andrijana
Jupi! To znaci da mi je i to ok! user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1277
25.12.2010 18:30:40   
caja 2
idem u ponedeljak al znam samo da me toliko dolje boooliii uuu bas me boli kad idem piskit kao da sve se rastavlja sve...vidjet cu u ponedeljak sta ce mi reci ako nebude mi dala inekciju onda cu ja traziti jer se 1 put srecem sa tolikim folikulima i bole bas bole...

Direktna veza do poruke: 1278
26.12.2010 17:35:28   
nina26

IZVORNA PORUKA: caja 2

idem u ponedeljak al znam samo da me toliko dolje boooliii uuu bas me boli kad idem piskit kao da sve se rastavlja sve...vidjet cu u ponedeljak sta ce mi reci ako nebude mi dala inekciju onda cu ja traziti jer se 1 put srecem sa tolikim folikulima i bole bas bole...

Koliko su ti veliki folikuli sada ?
Ne zaboravi pre inekcije da uradis LH I E2.
Sto se bola tice, izdrzi znam da nije prijatno :)

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1279
26.12.2010 18:52:22   
*Maki*
Ja kasnim sa odgovorom, Caja 2 nadam se da si bila opet kod Dr jer treba da ti se da pregnyl tj. trebala je da ti da kada si zadnji put bila, da ne bi prerasli folikuli...Ne znam zasto to nije uradila, ali pitaj. Ljubac i nadam se da ce sve biti ok :)

p.s. procitala sam da ides sutra kod Dr, drzim ti fige i ljubac velikiuser posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 26.12.2010 18:59:59 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1280
26.12.2010 23:22:04   
caja 2
zadni put je najveci folikul bio 26mm i bilo ih je jos po 22mm 23mm itako al nisu pukli,sutra idem da vidim sta je....

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1281
27.12.2010 12:57:57   
caja 2
Evo dosla sam folikuli svi su popucali,ima nekih sitnih malih skroz mali a to su ciste koje odu prilikom user posted image imam jos slobodne tecnosti vjerovatno od folikula koji su kasnije popucali...endometrijum je 18mm debeo vauuuu ja mislim da je to dobro mislim...eto uglavnom otilsi su folikuli...

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1282
27.12.2010 13:00:36   
daca77
Caja 2, super...user posted image
A nisi primila pregnil za pucanje?

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1283
27.12.2010 13:12:19   
caja 2
Ne nisam al me sad zabrinjava taj endometrijum dr.kaze da je to dobro,da to nije uopste lose.....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1284
27.12.2010 13:16:14   
daca77
Nema razloga za brigu, odlican ti je endometrijum...

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1285
27.12.2010 13:33:58   
caja 2
hvala DACO vjeruj mi da si mi skinula neki teret za srca....uuuu bas ti hvala....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1286
27.12.2010 13:45:35   
marija andrijana
caja2 user posted image user posted image user posted image

ja sam danas totalno razocarana...
oni folikuli od petka su nestali. Tacnije onaj od 12 izgleda da i nije bio folikul jer ga sad nema, a ona 3 (od 10, 11 i 13mm) su stagnirala, smanjila se i zakucala se na 10mm.
Nista mi nije jasno. Endometrijum mi je sad 9, a bio je 8.
Sve u svemu, dr mi kaze da i nisam imala ovulaciju. user posted image user posted image
Danas mi je 14dc. Uzas. Depresija totalna!user posted image
Dr mi je rekao sl mesec obavezno klomifen, a od danas folna.
Ispratice i sl mesec ovulaciju sa klomifenom, a ako ni tada ne bude, onda na VTO (samo jos i da se mm popravi spermogram).
Utesno je sto mi je rekao da ne budem tuzna i da ne mora svaki mesec kod zene da bude ovulacije.
Grozno je sto prvi put pratim ovulaciju i srecem se sa tim, a jos tuznije je sto sam u petak imala solidne rezultate i povod da budem srecna i da se nadam inseminaciji. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1287
27.12.2010 13:47:51   
Ana RR
E baš mi je žao, draga... Ali dobro je da si probala prvo bez klomifena, čisto da vidiš šta se dešava.

Biće to super, ne brini user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1288
27.12.2010 14:02:35   
marija andrijana
IZVORNA PORUKA: Ana RR

E baš mi je žao, draga... Ali dobro je da si probala prvo bez klomifena, čisto da vidiš šta se dešava.

Biće to super, ne brini user posted image

Hvala Anci na podrsci i ,uvek, lepim recima.
Toliko sam depresivna da ti ne mogu odgovorti sa recima "nadam se", a kamoli sa "verujem u to"
Uzasno!
Ne mogu da verujem da se i ovo iskomplikovalo. Zar los spermogram mm nije dovoljna komplikacija?

Zelim da nam svima bude sledeca godina plodonosna - u pravom smislu te reci. Zelim da sve ove ruzne stvari ostanu daleko iza nas.

Ljubac

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1289
27.12.2010 14:04:16   
caja 2
JOJ NAPISALA SAM TI odgovor lijep al neda mi ga postaviti neznam asto pa sad moram ponovouser posted image user posted image MOZDA NIJE TEMA al moram ti napisati ja sam imala 4 spontana pobacaja i ziva sam..idem dalje..moram.ovako bez klomifena su mi bili folikuli 9mm i to kad bude 2 folikula ja sam presretna al najvise puta je bio samo jedan folikul i jos 9mm..ma lose skroz na koju foru sam ja ostajala trudna pitaj boga....endometrijum u sve 4 trudnoce je bio jako tanak i vidis kako je lose zavrsavalo..e sad pije mklomifen i imam po 4 folikula na jajniku i to velika najveci je bio 26mm i jos al manjih..kad mi je rekla za endometrijum nisam se snasla u momentu i odmah sam se upitala O BOZE STA SAD TO ZNACI ENDOMETRIJUM 18MM...TI CES PITI KLOMIFEN I BIT CE DOBRO SVE VJERUJ MI NA RIJEC....

Direktna veza do poruke: 1290
27.12.2010 15:10:45   
marija andrijana
Hvala ti duso!

Mnogo mi znaci to sto mi pricas i jako mi je drago sto ti je krenulo na bolje. user posted image

Ljubac

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1291
28.12.2010 9:00:55   
*Maki*
Draga moja Marija andrijana, samo napred! Nema lezanja na podu kad padnes, dizi se i napred!
I ja sam imala nikakve folikule pa su sada super, i taj famozni endometrijum, sto uz pomoc bromokriptina zbog prolaktina - sto uz pomoc klomifena koji je zaduzen upravo za to da dobijemo lepe folikule... Nista ne brini, bice bolje.
Uvodi li tvoj Dr klomifen naredni mesec?
Nemoj slucajno da se plasisi leka i da citas nus pojave, nista nije strasno...samo ces se malo naduvati i nista drugo!

Ljubim te puno i uz tebe samuser posted image

Direktna veza do poruke: 1292
28.12.2010 9:59:34   
marija andrijana
sad cu ja kao Caja... tako sam lepu i opsirnu poruku napisala, al mi nedade da posaljem... user posted image

Draga Maki, hvala ti puno na podizanju morala,
jesam izdramila juce maksimalno, ali prvi put se susrecem sa necim negativnim kad se radi o meni.
Samnom je uvek sve bilo ok, a sad odjednom nema ovul. Ok shvatila sam juce da je i to normalno i da nije svaki mesec ovulativan. Laik sam za sve ove stvari, ucim ih samo u hodu.
Jos kad ti dr saopsti onako katastrofalno i surovo, nema folikula, ono nije bio folikul, ti nemas ovulaciju, videcemo sl ciklus sa klomifenom, ako ne bude ni tada, odmah na VTO. Bum tres tras, ne znam sta me je snaslo. Sirovina. Sto mi nije rekao da se to desava, a ne tako? Sto ja moram da poznajem ginekologiju, genetiku ili medicinu? Zna li on nesto o gradjevini, arhitekturi ili urbanizmu?
Elem, takav je moj dr...  vec poznata prica.
Sledeci mesec pijem klomifen. Ne plasim se, a znam i nezeljena dejstva i nus pojave. Prostudirala sam ga kad je mm pio. Lek kao lek. Svaki ima svoju losu stranu.
Jedino sto moram sad na djetu. Ionsko imam 2,3 kg viska, jos kad od njega oteknem hihiih baloncic user posted image user posted image user posted image

Kakvi su bili kod tebe folikuli? Koja je razlika posle klomifena? Koliko ih dugo pratis?

Hvala jos jednom svima vama sto ste me vratile u zivot i pozitivan stav i pogled na sve ovo!
Sta bih ja bez vas. user posted image user posted image user posted image
Ljubac!
p.s. obecavam da necu vise da budem kao razmazotina.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1293
28.12.2010 11:58:01   
caja 2
tako treba Maja Andrijana,nemoj samo da se predas i da na svaku doktorovu da se hvatas jer u medicini nikad nije 2 +2=4 nego je 5,ja sam 9 ginekologa prosla u 2 godine i opet se vratila onom prvom.....hocu da ti kazem samo da je klomifen meni pomogao a vjerujem da ce i tebi samo polako....a nemoj razmisljati da se to samo tebi desava ma JOK....samo neko suti o tome a neko prica kao JAuser posted image user posted image klomifen je meni pomogao jer ja nemam redovno menstruaciju pa ovulacije nigdje foliikuli bez klomifena su jako slabi napisala sa klomifenon je druga prica mora se desiti nesto i kad vidis kao ja npr...na ultrazvuku promjene bude ti drago auuuu,zato kad pocnes piti i kad budes isla ginicu druga pricaaaaaaaaa......

Direktna veza do poruke: 1294
28.12.2010 12:38:55   
vision
pozdrav. prosli mesec sam pratila folikule i ovako je bilo.... utorak-10 dan ciklusa, jedan vodeci folikul 9mm i vise manjih sa desne strane. pa mi je rekla da dodjem za dva dana. cetvrtak-12 dan ciklusa taj folikul 12mm i vise manjih. pa nas ONDA uhvatio vikend i da dodjem u ponedeljak. ponedeljak-16 dan ciklusa tog folikula nema, ostalo samo tih dosta manjih... kaze ona verovatno su pukli... VEROVATNO?!!! idi kuci i baci se na posao, a mozda smo i zakasnili... MOZDA!!? O cemu se bre radi?? Jel ona mene ne shvata ozbiljno....? i kako da nas ne UHVATI vikend!?? PLEASE HELP!!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1295
28.12.2010 12:40:20   
vision
inacee, danas mi je 30 dan ciklusa i nisam jos dobila i ne znam kad cu, ni dal cu... imam neki osecaj da hocu. ja inace dobijam na 30 dana, nekad na manje, 29, 28, ali ne preko toga.

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 1296
28.12.2010 13:07:58   
*Maki*
Marija Andrijana,
ni ja nikada nisam imala nikakvih ginekoloskih problema, niti bilo kakvih drugih krupnih zdravstvenih problema. Osim sto sam zadnjih godina zivela pod velikim stresom, pa jedino to mogu da uzmem u obzir sto mi je prolaktin jako skocio. Sigurno znam da mi prolaktin nije u redu oko godinu i po dana, tada sam prvi put proverila i bio je 2 puta veci u odnosu na normalne vrednosti. Zatim pre skoro pola godine sam ponovo proverila prl, i bio je 10 x veci od normalnih vrednosti. Uplasila sam se jako, ali me moj Dr smirio i rekao mi da cemo to brzo vratiti u normalu. Tako je i bilo, za samo mesec dana smo ga spustili na normalu. Znaci ni ja nisam imala ovulacije zbog visokog prolaktina. U pocetku nisam znala kako sve to funkcionise, niti sam imala pojma da je zensko telo tako slozeno i da sve treba skladno da funkcionise da bi doslo do trudnoce. Mislila sam, bicu trudna kad ja hocu! Puno sam citala, i na forumima i pitala lekare, nikada me nije bilo sramota da im postavim i po 100 pitanja... Ako Dr nema strpljenja da ti sve fino objasni, i na nacin kako treba, po meni to nije dobar lekar. Nije nista tesko objasniti u par reci kako to funkcionise, ne trazimo mi da nam kazu sve potanko onako kako su oni ucili...sve se moze objasniti i prostijim recima.
Kada smo dakle doveli prolaktin u normalu, imala sam odmah dobru ovulaciju. Jedan folikul, odlican, sve je bilo ok ali nije doslo do trudnoce. To je bilo pre 3 meseca. Pretprosli mesec Dr je uveo klomifen i imala sam 2 odlicna folikula. Nije doslo do trudnoce, mozda i zbog malo losijeg spermograma mog supruga. I ovaj mesec sam na klomifenu (klomifenka user posted image ) i opet 2 odlicna folikula, dao mi je i pregnyl da lepo sazre jajne celije i evo sada brojim dane. I moj suprug je ostavio cigarete, alkohol, kljuka se vitamina i pije profertil kapsule, pa se nadam da je i kod njega doslo do poboljsanja.
Znaci 2 meseca sam na klomifenu, jedina razlika kada pijes klomifen i kada ga ne pijes je u broju folikula-tj. kada ga pijes povecava se sansa za trudnocom user posted image
Znaci moja i tvoja situacija su slicne. I nemoj da klones ako ne uspe prvi put sa klomifenom...i to se desava, ali znam mnoge zene koje su uspele posle 2 ili 3 puta stimulacije...
Ljubim te i ne brini puno! I pitaj sta god te interesuje, tu smo da razmenimo iskustva user posted image

p.s. stvarno ali stvarnooo nema potrebe da se zahvaljujes! user posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 28.12.2010 13:11:04 >

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 1297
28.12.2010 13:15:51   
*Maki*
Vision, dobrodosla!
Ja ne bih da te razocaram, ali mislim da su folikuli bili mali tj. da nisi imala kvalitetan folikul tj. jajnu celiju koja bi se mogla oploditi. Jesu oni pukli, ali tu nije bilo dobre ovulacije, jer folikul mora da naraste od 17-23 mm da bi bio kvalitetan i da bi doslo do oplodnje. Imas li problema sa prolaktinom?? Sa drugim hormonima? Znas li kada imas ovulaciju kog dana ciklusa?
Moj Dr radi folikulometriju 10dc, pa 13 ili 14 dc jer mi je tada ovulacija. 10 dana mi folikul bude oko 17mm a 13 dana oko 22mm i otprilike u to vreme i pukne.
Nista nemoj da brines, ako i postoji problem sa ovulacijom, resava se. Procitaj nasa iskustva iz prethodnih poruka, bas smo puno pisale o tome...

< Poruku je uredio *Maki* -- 28.12.2010 13:19:33 >

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1298
28.12.2010 13:38:19   
vision
hvala na odgovoru. meni dr kaze ODLICNO sto je toliki folikul 10-i dan ciklusa 9mm??! meni to od samog pocetka nesto nije bilo normalno. mislim da uopste nista nije normalno i ona to ne shvata za ozbiljno. kao da je pogubljena. ne znam sta da radim. sad da idem opet sledeci mesec i da mi oipet kaze ODLICNO a ja da je puknem pesnicom u glavu. dovesce me do toga, svega mi! 

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1299
28.12.2010 13:40:37   
vision
nikad mi niko nije spominjao da bi mogao biti problem sa prolaktinom ili necim drugim tako da na sva tvoja pitanja odgovor je - NE ZNAM, a ne znam ni koga da pitam. definitivno cu da promenim doktorku, jer ova i ako je nacelnik na odeljenju, mislim da nema pojma! inace imala sam juna 2009 spontani i od tad nista! a uvek sve u redu, sve u redu, samo nemoj da se opterecujes, sve je u redu, sve je u redu.... ma, nije u redu!

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here