cipiripi -> RE: Folikuli (24.11.2009 15:17:42)
|
estradiol u folikularnoj fazi ti je ok-niske su vrednosti u toj fazi, on treba da raste do ovluacije i pokazuje spremnost jajne celije...znaci to ti je ok, ona nije prazna... progesteron ti je takodje ok, prolaktin povisen verovatno zbog onoga o cemu smo pricale...t3,t4 ok, LH i FSH su hipofizni hormoni. u toj ranoj folikularnoj fazi ovi hormoni su jako niski. FSH regulise rast i stvaranje samih folikula cija se vrednost postepeno povecava. sa njim se povecava i estrogen, a neposredno pred ovluaciju i Lh raste. malo me buni kod tebe sto ti je u FOL. fazi ovakav LH. sta ti kaze dr na to? neznam da li ima veze estradiol koji raste da li on salje mozda povrate signeale hipofizi i usporava rast FSH...to sam negde citala da moze da se desi i da to remeti ssamo stvaranje jajnih celija. U luteinskoj fazi 21dc dolazi do stvaranja zutog tela koje opstaje nekih 7 dana, i on je pracen povecanje nivoa progesterona i estrogena u krvi i to je ono sto je kod tebe na osnovu ovih analiza ok, Ukoliko naglo padnu prog. i etradiol, sprema se menstruacija. neznam da li ti je ista jasno od ovoga ali mi nismo ni doktori niti volimo da nagadjamo, ja sam zena sa dosta iskustva svasta sam prosla i svasta mi se mota po glavi... najmerodavnija ti je tvoja doktorka , samo je pitaj za ovaj LH u folikularnoj fazi zasto je visok. jel si sigurna da nemas policisticne jajnike?
|
|
|
|