RE: Folikuli (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Iva979 -> RE: Folikuli (15.4.2010 10:44:35)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Sad cvrc. Posto se lecim u domu zdravlja tesko da mogu da ga zamenim. tek za jedno godinu dana.

A, tek sam izvadila karton, jer sam od skoro u ovom gradu.

mari, ja mislim da mi je bas rano zakazala folikometriju. Ja bih tek racunala petak prvi dan.

Pa mozes da je zamenis, samo reci da hoces kod druge dr da se lecis u istom DZ

Sanjica26 RR -> RE: Folikuli (15.4.2010 10:45:51)

Ja bih najradije tako da uradim. Sad bas pricam sa mm..da ultrazvuk barem radim u privatnoj klinici. Jeste, malo skuplje. ali sta da radim. Odrecicu se drugih stvari.

Iva979 -> RE: Folikuli (15.4.2010 10:48:45)

Slazem se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sanjica26 RR -> RE: Folikuli (15.4.2010 10:48:48)

Da, ali ovde ne mozes da menjas lekara dok ne prodje godinu dana. Glupost velika. Idem u petak. Ako mi ne bude nista lepo objasnila, a ja cu da se uputim da pitam da li mogu da menjam lekara.
Izvinite devojke sto sam vas malo iscimala

Veca77 -> RE: Folikuli (15.4.2010 12:01:48)

IZVORNA PORUKA: Iva979

A sta je to kolabirani folikul [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Proslog meseca sam bila na folikulometriji! Dr mi je pratila rast folikula od 11dc , 3 dana uzastopno (posto meni folikuli puknu neocekivano i onda moraju pomno da se prate) i 13dc mi je rekla da je folikul pukao i da je kolabirao. Ona je videla folikkul koji je tu bio, ali je tek bio pukao, tako da je mogla da ga vidi u onom jajastom nepravilnom obliku (to nam je cipi objasnjavala pre par meseci). I kada sam je pitala kako zna da je pukao, ako ga i dalje vidi, ona je rekla da je kolabirao (promenio prvobitni -pravilni oblik), imao je jednu ivicu pomalo siljatu i to je znak da je na tom mestu pukao!
Znaci, zakljucak jeste da je kolabirani folikul onaj koji je pukao ali koji nije zajedno za zutim telom otisao...negde / izgubio se [sm=zmeden.gif] To moze i da se izgugluje....mislim
Al' sam ga objasnila! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

zvezdica009 -> RE: Folikuli (15.4.2010 12:52:06)

tek mi sad nista nije jasno [sm=zmeden.gif] pa jel dobro da bude kolabirani ili nije [sm=zmeden.gif] meni kad pukne, onda znam da mi posle sledeceg dana kaze da se nista ne vidi, nego tek kasnije kad se formira zuto telo [sm=zmeden.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Folikuli (15.4.2010 19:21:39)

Zvezdice previse je to opterecujece. Ne zna sta da kazem, osim da ne treba da previse lupamo glavom. Ali mi zene smo sklone mozganju. Ja toliko razmisljam o tim stvarima i ovde citam svasta..da cu verovatno morati malo da se povucem sa RR. Malo trebam da oladim.

zvezdica009 -> RE: Folikuli (16.4.2010 6:47:39)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Zvezdice previse je to opterecujece. Ne zna sta da kazem, osim da ne treba da previse lupamo glavom. Ali mi zene smo sklone mozganju. Ja toliko razmisljam o tim stvarima i ovde citam svasta..da cu verovatno morati malo da se povucem sa RR. Malo trebam da oladim.

POTPUNO SE SLAZEM

NinaMandarina -> RE: Folikuli (17.4.2010 17:20:43)

Drage moje, bila sam juce na UZ, folikul je 19,2mm a endometrijum ostao isti 10.6. Rekla mi je da od sutra pijem dobrostan 3x1 tabletu i da stavljam utrogestan vaginalno 1 uvece i tako 10 dana, zbog niskog progesterona. A u nedelju ujutru da primim pregnil [sm=smiley13.gif]. Malo sam se uplasila od svih ovih lekova, ne znam sta cu [sm=smiley13.gif] i da li cu [sm=smiley13.gif]

cipiripi -> RE: Folikuli (17.4.2010 20:00:05)

pij dobroston obavezno, ne moze da ti skodi... moze samo da pomogne ..
to ti daje da bi podstakla rast endometrijuma da bi se bebac lepo zakacio..

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Folikuli (19.4.2010 15:08:20)

Drage sapatnice,
prijavila sam se evo danas, očajna jer nigdje ne mogu dobiti pravi odgovor, a čini mi se da vi dosta toga znate. Dakle, pomagajte!
Malo ću vas utušiti, al' moram biti detaljna, da bih dobila bolji odgovor. Unaprijed se izvinjavam na opširnosti.
Ovako, već godinu i po bezuspješno pokušavam ostati trudna. Imam 29 godina, muž 31 god. Nisam nikako do sada ostajala trudna, znači bez pobačaja, ikakvih zahvata operacija. Uredne menstruacije, svaki 26, 27. dan, uredne i ovulacije, uvijek ih osjetim, mjerim temperaturu itd.....
Poslije godinu dana bezuspješnih pojušaja odlučila sam da uradim sve nalaze-nalaze hormona, briseve, HSG, muž-spermiogram, spermokulturu, svi nalazi su apsolutno uredni.
I opet ništa. Od prošlog mjeseca mi dali, uprkos urednim ovulacijama, da "za svaki slučaj" pijem klomifen i dođem na folikulometriju da pratimo ovulaciju i ciljano imamo odnos.
Pila sam klomifen od 2. do 6. dana ciklusa (što mi je pomalo i čudno, svuda sam pročitala da se pije od 3. ili kasnije). Prvi put na folikulometriji bila 8 dan ciklusa i tu mi vidjela 6 folikula: na desnom jajniku 5 fol, sljedećih dimenzija: dva od po 16 mm, i još tri 10, 11 i 13 mm. na lijevom jajniku 1 fol, dimenzija cca 16 mm. Endometrij 6 mm.
Kaže dr sve super, kako rastu oko 2 mm po danu, trebali bi pući, sutra prekosutra, imajte odnose i dođite za tri dana da vidimo šta je bilo. I bila ja danas, dakle 11. dan ciklusa. I sad mi više ništa nije jasno. Opet 6 folikula, samo su svi duplo manji nego prošli put. Ona mi za ovaj što je bio sam, na lijevom jajniku tvrdi da je pukao, a za ovih 5 na desnom da su se vjerovatno samo "smanjili". Kad je pitam kako zna razlikovati puknute i smanjene, kad isto izgledaju, ona veze nema, ne zna mi objasniti, samo kaže ovaj je pukao, ostali su stali?! Da su samo stali, ostali bi iste veličine, ne bi se smanjili? ili? Kako god i dalje su tu, svi. Pa mi nije jasno ni za taj jedan za koji kaže da je pukao, kako je i dalje tu ako je pukao, valjda je trebao nestati? I da, imam onu neku slobodnu tekućinu u onom nekom cavum Douglas-u, pa to ukazuje na puknuće, jer se tu valjda izlije ta tečnost iz folikula kad on pukne.
E da, endometrij mi je danas 9,4 mm.
Dakle, moje pitanje se generalno svodi na to, koja je razlika između puknutog i smanjenog? Meni su na ultrazvuku svi izgledali isti. I dr mi je još rekla, kad jedan, vodeći fol pukne, to stopira sve ostale. Jel' iko od vas čuo za to?

cipiripi -> RE: Folikuli (19.4.2010 15:34:30)

Cao [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Postoji razlika izmedju smanjenog folikula , folikula u fazvoju kao i prsnutog folikula...
Sliku mozes pogledati OVDE

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

zvezdica009 -> RE: Folikuli (20.4.2010 7:31:55)

juce sam bila, 11-ti dan ciklusa, dva folikula jedan od 24mm [sm=zmeden.gif] i jedan od 18mm ... endometrijum 11 mm....dala mi je pregnil i rekla da se trudimo [sm=smiley1.gif] sta mislite o ovome ? jel ok sto je taj jedan narastao cak do 24 mm ? ona mi je rekla da je mozda rano da mi da pregnil[sm=zmeden.gif] ali je na kraju ipak odlucila da ga da, nista ne razumem....

daca77 -> RE: Folikuli (20.4.2010 7:36:05)

Draga, mislim da je sve u redu...po jednoj mojoj dr, folikul puca kada dostigne 25mm-to je kao skolski primer, ali ipak je to individualna stvar....zatrudne mnoge i sa folikulima ispod 20mm

nolinica -> RE: Folikuli (20.4.2010 9:08:51)

Ja sam čula da ne valja da bude preko 22mm jer je onda lošija jajna ćelija. Meni su ovaj mesec baš veliki i bili  i izgleda oba prešla u ciste!
Ne znam šta je istina.

zvezdica009 -> RE: Folikuli (20.4.2010 9:50:10)

i ja sam citala da je bolje da budu do 22, medjutim posto sam pila klomifen moguce da je od toga toliko narastao jer u obicnom ciklusu mi nikad ne ide preko 21mm, tada mi obicno pukne

nolinica -> RE: Folikuli (20.4.2010 10:08:21)

Zvezdo, i ja sam pila klomifen, pa me strah da me nije hiperstimulisao, ili već ne znam šta, a i pre mi ni folikuli nisu prelazili u ciste.

zvezdica009 -> RE: Folikuli (20.4.2010 11:30:48)

[sm=smiley1.gif]

zvezdica009 -> RE: Folikuli (20.4.2010 11:31:38)

[sm=smiley1.gif]

zvezdica009 -> RE: Folikuli (20.4.2010 11:33:13)

i ja se bojim te hiperstimulacije, prosli put mi se to desilo, nadam se da sad nece biti tako. prosli put nije htela da mi da pregnil[sm=zmeden.gif] a sad je dala hvala Bogu, jedino me malo brine ta velicina od 24mm, ali jajnici me uredno bole kao kad je ovulacija[sm=smiley1.gif] nadam se da je sve u redu. koji je tebi dan nolinice ? jel zajedno cekamo [sm=duda.gif][sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=smiley1.gif]

nolinica -> RE: Folikuli (20.4.2010 11:34:56)

E, moja draga, ne čekam ja ništa, jedan prešao u cistu, a bojim se da je i drugi. Razočarana.Jesi li išla posle da vidiš da li su pukli? Meni danas 21dc.

zvezdica009 -> RE: Folikuli (20.4.2010 11:59:15)

nolinice zao mi je [sm=smiley19.gif] ali ne gubi nadu sve dok ne dobijes, svasta su zene pisale, znas i sama, nekad doktori pogrese, ma ja mislim da oni u vecini slucajeva grese, bas me nerviraju, vise ovde zene znaju nego oni...juce mi je bio 11-ti dan ciklusa, danas cemo biti vredni, pa cu sutra ici da vidi da li su pukli. recite mi da li moze da se desi da ne puknu oba? nego samo taj veci, a onaj drugi recimo u cetvrtak ?

nolinica -> RE: Folikuli (20.4.2010 12:15:30)

E, isto pitanje sam ja postavila pre nekoliko dana, pa pogledaj šta piše da ti ja loše ne prepričam. Koji si dan bila na uz? Super, javi šta ti kaže dr.

nolinica -> RE: Folikuli (20.4.2010 12:17:17)

Kažeš da si bila 11dc na folikulometriji i imala one dobre folikule. Jel to prethodni ciklus bio? Koliko dugo piješ klomifen i odakle si?

zvezdica009 -> RE: Folikuli (20.4.2010 12:23:39)

nolinice bila sam juce na folikulometriji, juce mi je bio taj 11-ti dan. danas je 12, daj boze da su ti folikuli dobri. dobila sam pregnil pa cemo da se trudimo. klomifen sam pila sad u ovom ciklusu od 3 do 7 dana po pola tablete, ti ?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>