|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
2.3.2010 10:21:59   
Mari86
I ja se slazem sa Cipi..treba videti da li dolazi do pucanja i zasto ne..pa tek onda dati pregnil...user posted image user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu bluka)
Direktna veza do poruke: 576
2.3.2010 10:38:00   
Iva979
IZVORNA PORUKA: Mari86

Pa uzbudjeno draga...srecna sam,nisam ocekivala da ce biti tako..
Sad sam u iscekivanju i od sutra muckanje,veceras skupljamo materijal user posted image user posted image user posted image
A ti mila?

user posted image  Mari, bravo za folikule!!! Vidim da ih ima nekoliko!!! user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 577
2.3.2010 10:40:25   
Iva979
IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Moj folikul nije pukao user posted image

Isti je kao kao 11 dc, a danas je 14dcuser posted image

Sta to znaci kad ne rasteuser posted image Dr kaze ili ce puci uskorro ili ce se pretvoriti u cistu user posted image

Slazem se u potpunosti sa Cipi, prvo uradi hormone, oni ce sve pokazati!
I za sada nemoj da ides kod druge dr, samo ces se izgubiti i lutati. Sacekaj bar jos jedan, dva ciklusa da ustanovite problem.
user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 578
2.3.2010 10:42:57   
Mari86
Da ivo ima ih tri...to je dobro nadam se...
Mozda sam glupava ali da li to znaci da imamo vecu sansu da dodje do oplodnje?user posted image user posted image

Ivo moja   user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 579
2.3.2010 10:45:37   
Iva979
Paaa... mozda je veca sansa za blizance user posted image  ili sam sad lupila pa ostala ziva.
Ja sam imala jedan veeeeliki user posted image  

user posted image
user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 580
2.3.2010 10:48:11   
Mari86
Pa doktorica je rekla da su odlicni i da sam super odreagovala,nije ocekivala da ce svi biti dobri...user posted image
Pa ja ne znam,znam to za blizance,ali ne znam da li je veca sansa za oplodnju...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 581
2.3.2010 10:53:32   
Iva979
znam ko sigurno zna! user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 582
2.3.2010 11:04:12   
Mari86
IZVORNA PORUKA: Iva979

user posted image

Ko? user posted image user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 583
2.3.2010 11:11:52   
Iva979

IZVORNA PORUKA: Iva979

user posted image

Ko? user posted image user posted image

Cipi! user posted image

< Poruku je uredio Iva979 -- 2.3.2010 11:12:47 >

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 584
2.3.2010 11:14:20   
Mari86
Tako sam i mislila user posted image user posted image user posted image user posted image
Cipi javi se da nam objasnis?!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 585
2.3.2010 16:26:26   
caja 2
bila sam kod svoje doktorice danas i dala mi je dabrastone i klomifen da pijem,pa sad cemo vidjeti a onaj folikul o kojem sam pisala 8,2 2010 je bio 13mm i danas je 13mm jos znaci nije pukao a endometrij je zadebljan,od veceras pijem dabrastone,

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 586
2.3.2010 17:07:40   
cipiripi
Caja, kako pijes dobroston i klomifen, koji dan i koju dozu?

Mari user posted image

Pa doktorica je rekla da su odlicni i da sam super odreagovala,nije ocekivala da ce svi biti dobri...
Pa ja ne znam,znam to za blizance,ali ne znam da li je veca sansa za oplodnju...

Cipi javi se da nam objasnis?!!!

Bitno je da su odlicni, puni i okrugli pravilnog oblika user posted image user posted image
Veca je sansa za oplodnju 2.5x user posted image
A ako te zanima zasto 2.5x...evo zasto..imas dva odlicna i jedan za koji se ne zna da li ce nastaviti sa rastom ili ce tu stati gde je.. user posted image

Evo ti jedan paradoks....
Imas luk i strelu ... i metu... user posted image koja je verovatnoca da ces pogoditi...sa dve strele ili sa jednom?
Dva pukusaja/mete su uvek bolje od jedne user posted image
A ako si extra kvaliteta, moguci su i blizanci... user posted image

Ljubim te, ne sekiraj se.. vidi samo sa njom da li da vadis progesteron 21 dc..
Jel ti dala neku terapiju progesteronom?

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 587
2.3.2010 19:57:58   
JANA S
cipi majstoreeeeuser posted image user posted image user posted image blago nama sa tobomuser posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 588
2.3.2010 20:07:24   
cipiripi
user posted image user posted image

(odgovor članu JANA S)
Direktna veza do poruke: 589
3.3.2010 0:03:20   
caja 2
posto mi kasni uvijek i stalno menstruacija to sam vec navela,trebala sam dobitiuser posted image sad 24og sad al nisam NORMALNO je to kod mene,pa sam danas kod doktorice napravila test al je negativan al meni je muka stalno ima vac 15 dana vjerovatno sam umislila da sam trudna.dobila sam dabrastone to je tableta koja moze se hajdemo reci nadomjestiti progesteron jer taj hormon je bitan i za menstruaciju i za ovulaciju.kad popijem 10 tableta odnosno 5 dana kad prodje taj 5 dan da pocnem piti klomifen i 10 og dana da dodjem na folikumetriju.pa trba pokusati i to pa sta dragi bog da..............

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 590
3.3.2010 0:12:01   
cipiripi
progesteron kao hormon je najbitniji u fazi ciklusa posle ovulacije...nije mi jasno zasto ga pijes pre user posted image
tablete (dobroston,utrogestan,depo progesteron,crinone gel...) su zaduzene da obezbede dovoljnu kolicinu progesterona nakon O ako ti je Pr mali inace..jer on omogucava da se beba zadrzi...
on nema veze ni sa oplodnjom ni sa user posted image ..
nebitno da li uzimas progesterone preparate ili ne user posted image dodje kad treba ako nije doslo do trudnoce..

za klomifen...sta ti je rekla..koji dc da pocnes da ga pijes?

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 591
3.3.2010 9:13:12   
Mari86
cipi draga hvala na objasnjenju..ali ja imam tri odlicna folikula,a jedan je manji i za taj je doktorica rekla
da verovatno nece puci i rasti vise..
Nego jel to znaci da onda imam tri strele??? user posted image user posted image user posted image user posted image
Sto se tice progesterona rekla mi je da dodjem za 7 dana,znaci da odem u utorak,
da vidi da li je sve puklo kako treba i da vidimo za dalje...user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 592
3.3.2010 16:58:23   
caja 2
evo meneeeee,meni je progesteron i 5 dan menstruacije i 21 dan jeko slab,dabrastone mi pomaze da izazove menstruaciju pa da mogu ici sa klomifenom 5 dan menstruacije,ja mislim da je problem u tom mom losem progesteronu jer je on najbitniji hormon za trudnocu on hrani plod dok to estrogen ne preuzme meni je licno problem u tom ja mislim NEZNAM,jer su me ginekolozi zbunuli i ono sto trebam znati ja neznam a sto se tice ginekologije vec 2 godine se borim da mi doktori pomognu ili objasne zasto moj plod neraste i odumre.........al ja imam snage ici dalje......................

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 593
3.3.2010 17:03:27   
cipiripi
Cajo, dobroston nema veze sa izazivanjem menstruacije....
Estrogen ne preuzima nista...lose si informisana...
Progesteron je zaduzen da hrani plod do 3 meseca..u trecem mesecu to preuzima posteljica , ali ako je lucenje i dalje slabo nastavljas sa doborstonom..
Ako imas snage kao sto kazes..ja da sam na tvom mestu uradila bi imunoloske analize user posted image

MARI user posted image
To onda znaci da imas 3 mete, a on ima strele user posted image user posted image user posted image user posted image
Drz se draga..pa da se radujemo.. user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 594
3.3.2010 17:30:42   
caja 2
jesam sve imunoloski nalaz torch nalaz,mikroplazmu,kariotip,hormone stitne,klamidiju 2 puta,mm spermogram,polne hormone,sve sve.ona smatra da je nemam tkz dovoljno zutog tjela tj ovulaciju dobru i da sam uvijek zatrudnjivala u drugoj fazzi ovulacije i da je zbog tog lose sve ispalo.meni je progesteron los napisala sam vec

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 595
3.3.2010 17:47:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Veca77

IZVORNA PORUKA: Veca77

Devojke, evo ja se vratila sa mog treceg dana pracenja ovulacije. Napisacu vam situaciju iz pocetka:

22.02.2010. (15h)
Na prednjem zidu uterusa subserozni miom 45x40 mm (porastao, majku mu....user posted image )
Endometrijum 5mm
Desni ovarijum folikul 16.8 mm

23.02.2010.(16.45h)
Desni ovarijum folikul 19 mm
endometrijum 9 mm

24.02.2010.(16.30)
desni ovarijum folikul 20 mm (za 24h porastao samo 1mmuser posted image )
endometrijum 12.5 mm

25.02.2010. (16h)
Endometrijum 11mm (smanjio se user posted image )
Folikula nema

E sad meni nije jasno: dr nije videla ni traga od folikula, cak ni deformisanog od pucanja. Kaze da je zuto telo jos rano videti....... A za debljinu endometrijuma (sto je tanji nego prethodnog dana) nije rekla ni da je lose ni da je dobro....user posted image - kaze da jednostavno nema pravila......

Mi smo ya svaku eventualiju i sinoc mutili i ja sad stvarno vise ne znam!!! Pokrili smo oba plodna dana - i sredu i cetvrtak (posto ne znam tacno kog dana je fol. pukao). Sad samo treba da cekam i cekam......

Baš sam seljak, zaboravila sam... evo tek sada čitam. Čekam i ja sa tobom. user posted image

(odgovor članu Veca77)
  Direktna veza do poruke: 596
3.3.2010 17:56:40   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: caja 2

jesam sve imunoloski nalaz torch nalaz,mikroplazmu,kariotip,hormone stitne,klamidiju 2 puta,mm spermogram,polne hormone,sve sve.ona smatra da je nemam tkz dovoljno zutog tjela tj ovulaciju dobru i da sam uvijek zatrudnjivala u drugoj fazzi ovulacije i da je zbog tog lose sve ispalo.meni je progesteron los napisala sam vec

kad sam rekla imunoloske analize mislila sam na antitela koja se ticu same krvi..ima tema o tome, pa baci pogled.. i meni je progesteron jako mali ali to je najmanji problem i lako resiv...za O zaduzeni su fsh, lh i e2...progeteron nema neke veze u toj pocetnoj fazi..on stupa na snagu onog trenutka kad dodje do oplodnje..

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 597
3.3.2010 19:03:48   
nolinica
Želela bi da čujem vaše mišljenje. Danas mi je 1dc, i ovo je prvi meesec da krećem sa stimulansima.
bila kod dr, i on mi rekao da 4dc krenem sa klomifenom, po 2 tabletice pet dana. Na folikulometriju idem tek 13dc, pa se jako plašim da to ne bude kasno, i ne prođe mi o. Rekla sam  mu to, on kaže to bi bilo super. Ja sam mislila da će on pratiti folikul ranije i reći kad je najbolji i kad bi trebalo da imamo odnos. Verovatno on misli da nema šanse da o bude tako rano. Šta vi kažete?
user posted image
Gde je naša Cipi?

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 598
3.3.2010 19:10:32   
cipiripi
tu sam user posted image
jel ti to novi ili stari dr, jel te pratio ranije?

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 599
3.3.2010 19:23:51   
nolinica
IZVORNA PORUKA: cipiripi

tu sam user posted image
jel ti to novi ili stari dr, jel te pratio ranije?

Pa, onaj o kom sam ti pričala! I taj je donekle novi!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

Natalitet u srbiji
pahuljce91

Zasto danasnje zene i devojke ne zele da radjaju?

Ne zele decu (8%)

Ne zele odgovornost (44%)

Zbog finansijske situcije (39%)

Plase se da ne promene izgled (7%)

Plase se porodjaja (2%)

Ukupan broj glasova: 288

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here