Anoniman -> Punjeni pileći batak .. mmmm... (25.12.2009 21:53:43)
|
Sastojci: • 30 gr šunke • 30 gr kačkavalja • 50 gr svinjskog mesa sitno iseckanog • 2 čena belog luka • so i biber • aleva paprika • mešavina začina Priprema: Pileći batak se pažljivo razreže očisti od kostiju, pa se meso formira u vidu šnicle. Nadev pripremljen od navedenog materijala iseckanog na kockice, dobro izmešan i sjedinjen, staviti na sredinu šnicle po dužini pa sve urolati i čačakalicama zakačiti sa strane da se meso ne razmota prippečenju. Peče se lagano na roštilju, na tihoj vatri da fil ne bi iscureo, oko 15 do 20 minuta a servira se na ovalnom tanjiru. Za preliv: • 30 gr ulja • 10 gr sirćeta • 30 gr vode • kašika aleve paprike • zelena paprika • peršun Sve se izmeša i prokuva, pa se već gotov pileći batak prelije. Dekoriše se sitno secknaim crnim lukom i drugim povrćem po želji. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|