Jacaca
|
IZVORNA PORUKA: machkica ej, devojke, nova sam na forumu... malko blejim po netu, gledam shta kazhu za hormone i koje su referentne vrednosti, shta je dobro, a shta nije... svako pricha drugachiju prichu ne trudim se bash previshe da ostanem trudna , ali se ne bih bunila da se to desi, pa sam skoro ishla na kontrolu hormona, jer sam do pre 7 meseci bila na kontraceptivnim pilulicama... pila sam ih 4 godine zbog neurednih ciklusa kad sam bila klinka... drugarica mi je doktorka, pa mi je rekla da vadim hormone izmedju 21. i 28. dana ciklusa (ali mi nije rekla da ne vadim fsh i lh, estadiol i prolactin u tom periodu)... elem, da ne duzhim, ovo su moji rezultati, ginekolog kazhe da su ok, da sam imala ovulaciju, sudecji po progesteronu, al rekoh da pitam shta vi mislite estradiol 165 (ref vrednosti za lutealnu fazu 31- 136) fsh 2,35 (ref vred 1,7- 5,6) lh 2,29 (1,3- 10) progesteron 17,9 (1,2- 24,8) prolactin 347 (132- 498) vidim da se mnogo pricha na raznim forumima o odnosu izmedju fsh i lh, da je kao odnos 1:1 najbolji, ali nijedna devojka nema vrednosti ovako niske kao ja (za fsh sam shvatila da je odlichno, jer on predstavlja ovarijalnu rezervu i da su vrednosti ispod 6 odlichne)... a da, ako zabrljam sa ovim postom, pa ga nalepim tamo gde ne treba, nemojte da se ljutite, zaista mi je prvi puta da ishta pishem na bilo kakvom forumu :) hvala! Pa ne mogu ovako moras tacno da mi napises koji si tacno dan radila hormone? Po ovome ako si vadila 21dc imas mozda malo kasniju ovulaciju, nego fsh i lh nista ne znace u ovom periodu treba mi puno vremena da ti to objasnim ali veruj mi na rec da te hormone moras da izvadis 2dc ili 3dc sve ostalo je lazna slika.
< Poruku je uredio Jacaca -- 29.4.2009 23:50:13 >
|