Upotreba hemikalija u trudnoci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Verus -> Upotreba hemikalija u trudnoci (25.12.2009 16:39:28)

Sve na ovu temu...znaci: proizvodi za ciscenje kupatila, kuhinje, podova....sta vasi doktori kazu, koje ste informacije nasli.

Znam da se trudnice moraju sto manje izlagati istim.  Ja licno koristim prirodna sredstva za ciscenje, sirce i vodu, sodu bikarbonu, takodje, ode nadjem i kupovna sredstva pravljena na prirodnoj bazi.  Za wc koristim nesto jace, ali cim sipam, malo ocistim cetkom i spustim dasku, tako da ne moram to da udisem....

Da li koristite rukavice da se zastitite? Puno toga se upija i kroz kozu....

dunja RR -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (25.12.2009 16:45:13)

odlicna tema[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]...
ajde trudnice pisite nam.......

Verus -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (25.12.2009 17:18:12)

IZVORNA PORUKA: jacagoga

Da li ima tema o koriscenju hemikalija u trudnoci (domestos, bref itd)

IZVORNA PORUKA: OTI

jao ne znam ni ja...ali ja koristim...kad ribam WC i to...koristim Bref jer mi je Domestos mnoogo jak pa se ugusim.

A sto se tice kondicije...ista stvar...Malo da spremim stan i posle 10 minuta crkla!

jao ne znam ni ja...ali ja koristim...kad ribam WC i to...koristim Bref jer mi je Domestos mnoogo jak pa se ugusim.

A sto se tice kondicije...ista stvar...Malo da spremim stan i posle 10 minuta crkla!

Zato i pitam, sve to koristim za wc kao i muskulo za sporet (i on je jak), pa neznam da li da nastavim ili je stetno za "tackicu" a opet ne mogu da gledam svinjac po kuci

IZVORNA PORUKA: cicko

Ne znam koliko su stetne sve te hemikalije, isparenja, sigurno da jesu, ali ih ipak nemoj koristiti barem u ovako ranoj trudnoci dok traje organogeneza 

Zato i pitam, sve to koristim za wc kao i muskulo za sporet (i on je jak), pa neznam da li da nastavim ili je stetno za "tackicu" a opet ne mogu da gledam svinjac po kuci

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Kad vec spominjemo ..naravno da su sva ta isparenja jako stetna... ali ja se trudim da sto manje udisem (koliko je to moguce )i da pobegnem iz wc-a ostavim da odstoji..pa se posle vratim da sperem to ... nije neko bas resenje ali nemogu biti u glibu... a za toliko malo nece mi nista biti!

IZVORNA PORUKA: aster

Sve te hemikalije bi trebalo da izbegavamo u trudnoći. Nek se prihvate njih dragi nam mužići. Ionako muškarci imaju jače ruke, lepše će sve oribati [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Prema najnovijim istraživanjima ove štetne materije mogu da budu uzročnici pojave autizma kod deteta. Doduše, ovo je jako neispitana oblast, ali... Treba se čuvati [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

goda -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (25.12.2009 17:54:35)

sto se tice ciscenja i hemikalija u kuhinji koristim pastu za ciscenje UNIVERZALNU, od Limesa ili Elisa koju mi tetke donesu (narucuje se kataloski) na prirodnoj bazi i blagim skoro neprimetnim prijatnim mirisom na cisto (znate li mozda kako mirise Asepsol 5,medicinsko antibakterisko sredstvo za ciscenje? Nesto tako slicno i ovo mirise). Preporucujem je svima super je koristim je i u kupatilu za kadu i umivaonik dok za staklo na kabini koristim Mister Muskulo a za solju domestos. To u stvari koristi moj suporug posto mi ne dozvoljava u kupatilo sat vremena nakon sto je ocistio stakla i solju. Podove cistim nekim blagim sredstvom za laminat pise na njemu Laminate i takodje je veoma prijatnog mirisa. 

maslinica -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (26.12.2009 13:27:31)

Ja sam isto jedna od onih, kupatilo?!? a to moram ja, niko ne zna to bas tako dobro..jos k tome zivim u zajednici i u kupatilo nas ide cetvero....kad svekrva uzme da uredi kupatilo, nista ja to ne verujem, moram ja sama...domestos mi je jedino sredsvo kojme verujem da ce biti dezinfikovano....sve je to tako bilo do neki dan....stavila sam si maskicu,( jel svinjska gripa i to, pa sam se opremila)stavila ja i opleti po kupatilu...skoro 2 puta sam se srusila koliko me omamilo...jedva docekla da sve isperem i cao....nije mi dobro bilo staima posle....a i doktorka mi je lepo rekla...sto dalje od sve hemije, nije dobro da udises, cak mi je i farbanje kose u prva tri meseca bila zabranila....sad mi kuci dolazi frizerka da mi izvuce pramenove....jednostano tesko se naviknuti da pola toga sto ti je bilo normalno, vise nije dobro da se radi...

Anoniman -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (6.3.2010 18:05:25)

IZVORNA PORUKA: maslinica

Ja sam isto jedna od onih, kupatilo?!? a to moram ja, niko ne zna to bas tako dobro..jos k tome zivim u zajednici i u kupatilo nas ide cetvero....kad svekrva uzme da uredi kupatilo, nista ja to ne verujem, moram ja sama...

Uf i ja sam takva! Kad je reč o kupatilu nikome ne verujem da će ga tako dobro izribati kao ja ....
Kad se setim - ribala sam ga sve vreme u [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]
(Bilo mi je važno da je prozor širom otvoren, da nosim rukavice i brzo radim...Kada stavim Domestos na dasku od wc šolje odmah je poklopim! Brzinski sve ... ) al* opet..........

Ellenica -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (6.3.2010 22:04:43)

iz teme "Čime čistite kupatilo i wc"

IZVORNA PORUKA: Ellenica

Do skoro samo sa Domestosom, ali od kad se Aleksa rodio pocela sam da sama pravim smesu od soli deterdzenta za sudove i sirceta, sjajno je za kamenac.
Takodje rastvor alkohol50%=sirce 50% za jaci kamenac je SJAJAN.

Inače celu trudnoću sam koristila domestos i razne hemikalije.

Sada sam se opametila i uvela sam sodu bikarbonu, i gore navedene sastojke koji SVE očiste da blista.
Razmišljala sam ako već udišem kiselinu nek bude sirćetna, bolja je za mene za moje dete, bolja je za ekologiju.

dunja RR -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (2.5.2013 23:10:03)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: maslinica

Ja sam isto jedna od onih, kupatilo?!? a to moram ja, niko ne zna to bas tako dobro..jos k tome zivim u zajednici i u kupatilo nas ide cetvero....kad svekrva uzme da uredi kupatilo, nista ja to ne verujem, moram ja sama...

Uf i ja sam takva! Kad je reč o kupatilu nikome ne verujem da će ga tako dobro izribati kao ja ....

Skapirala sam da ću ipak sama morati da ribam, iz gore navedenih razloga.

Kako čistite sa sodom, sirćetom? Koje sirće, soda u prahu, na sunđer ili rastvarate, kako?

minnica -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (3.5.2013 7:45:43)

Ja sam u obe trudnoće prepustila mm štagod da je hteo da radi, pa i ribanje kupatila. Ja znam da ja to bolje radim,ali NIKAD ne treba odbijati pomoć. Bolje posle po potrebi malo dopraviti. [sm=smiley36.gif] Inače, kupujem frošove proizvode jer su valjda preko 90% biorazgradivi.

dijana1* -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (3.5.2013 10:25:26)

U prvoj trudnoci sam sve sama radila i tada sam jos rekla da drugi put necu nista raditi. Obecanje sam ispunila[sm=smiley36.gif]
Znam da ja to bolje radim ali par meseci cu sve prepustiti svekrvi [sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (3.5.2013 14:37:22)

Domestos je smrt i za zenu koja nije trudna. Gore djubre na trzistu ne postoji.

Dada81 -> RE: Upotreba hemikalija u trudnoci (3.5.2013 15:13:28)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Kad vec spominjemo ..naravno da su sva ta isparenja jako stetna... ali ja se trudim da sto manje udisem (koliko je to moguce )i da pobegnem iz wc-a ostavim da odstoji..pa se posle vratim da sperem to ... nije neko bas resenje ali nemogu biti u glibu... a za toliko malo nece mi nista biti!

Ovako sam ja radila.Posle mi je mama pomagala..A,izbegavala sam udisati isparenja,sada primetim i da se malo duze zadrzim tu,mada mi naravno ne prija,pojave se glavobolja,mucnina..Sto Verka rece,Domestos je smrt,oseti se dva sprata nize i bode sve ocne zivce i nosnice,a ja ga na zalost jos po nekad koristim...Mnogo je blazi cilit,bar mirisom,mad atrebam pokusati sa ovim divnim prirodnim receptima,koje inece koristim za frizider,nesti nisam verovala da moze dobro ocistiti wc solju..

Stranica: [1]