*Alexx* -> RE: Mlečni proizvodi (17.8.2010 10:05:13)
|
IZVORNA PORUKA: lola78 Moja bebana nece da jede rucak, povrce i meso evo 20ak dana, bez jogurta. Ranije je normalno jela sve, sad nema sanse hoce, jedino uz jogurt. Ostale obroke normalno jede, ali rucak mora uz jogurt. Ne znam da li je to lose, imate li slicnih iskustava? I jos jedno pitanje, kad im dajete vocni jogurt, ja ga umijesam obicno u zitarice, ali ne znam kad da ga dam samog, jer kao uzinu dajem voce, a posto jede obicni jogurt za rucak, onda mo glupo da ga dajem kao uzinu. IZVORNA PORUKA: gagana83 I mi smo imali isti problem,rucak je jedino htela uz jogurt ili pavlaku i to je dugo trajalo. Krvna slika joj je bila losa,hemoglobin je bio nizak,pa nam je ped rekla da joj nikako ne dajem mlecne proizvode uz meso i povrce,objasnila mi je i zasto ali ja sad ne mogu da se setim Uglavnom izbacili smo jogurt i pavlaku iz rucka,umesto toga sam joj davala bundevu ili sargarepu(kupovnu kasicu) i sad joj je krvna slika dobra. Vocni jogurt joj ponekad dam kao uzinu,ali najcesce samo voce. IZVORNA PORUKA: Nanica1 Nije preporucljivo davati mlecne proizvode uz meso zbog gvozdja, smanjuje njegovu apsorbciju(Ako ste pile gvozdje u trudnoci, verovatno vam je dr rekao ili ste procitale u uputstvu da isto nije preporucljivo kombinovanje sa mlekom). Lola, ne znam sta da ti kazem... Ja mislim da je to samo faza. Probaj da joj postepeno smanjujes kolicinu jogurta, mozda ce upaliti...
|
|
|
|