RE: Bolan rast zubica (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Dani.kv -> RE: Bolan rast zubica (1.9.2014 8:01:19)

Meni oboje trpaju ruke u usta, nervozni su slabije jedu. Njima zubi, meni rogovi nicu

emicaa -> RE: Bolan rast zubica (1.9.2014 8:07:11)

Teodora trpa sve što joj padne pod ruku i donje jedinice gdje će biti baš je nateklo i tvrdo već dvije sedmice možda i duže ali oni nikako da izbiju,sigurna sam da će oba odjednom.

Modessty -> RE: Bolan rast zubica (1.9.2014 10:22:34)

Dani nasmeja me! [sm=smiley36.gif]
Mi kupili Nikoli četkicu za zube, jer ima sve jedinice. Sad ko šta radi on samo "pere" zube, tj grize četkicu. I izgleda d amu baš prija. [sm=smiley1.gif]
Gornja desna dvojka je krenula, ali nikako da probije skroz.
Pomagao mu je Dentinox. Šteta što ga više nigde nema [sm=smiley13.gif]

dijana1* -> RE: Bolan rast zubica (22.9.2014 13:52:17)

Svaki dan sve gore i gore, samo place i vice mama mama[sm=smiley13.gif]
Koliko dana treba zubicu da izbije ? Muce ga gornji. Dvojke? trojke nemam pojma. Gura sve sta stigne i na levu i na desnu stranu. Mazala sam mu par dana Kanistad ali nije pomoglo. Poslala sam mm u apoteku da mu kupi nesto drugo.
Izludece me ovi zubi .

mati -> RE: Bolan rast zubica (22.9.2014 13:54:51)

Jao bre Di... Mita vec tri meseca gura sve i balavi i tek sad probili. Nisam ti bas za utehu.

mali_mis -> RE: Bolan rast zubica (22.9.2014 14:24:02)

Kod nas je situacija odprilike ovakva. Gura sve zivo u usta, balavi, onda ga strefi temperatura ona od 37 sa nesto, i ona traje neka 2 dana, ne stalno, ali je od poslepodneva do kasno u noc prisutna. A. mi ne dozvoljava da mu stavim prst u usta i namazem gel, tako da ta vrsta pomoci kod nas otpada. Tako da je on to vreme dok traje temperatura kenjkav, ne spava kako treba, budi se non stop, ja tad vise ne znam gde mi je guzica gde glava, iznerviram se posteno zbog njegovih zuba. I onda nekih 2-3 dana nakon temperature mu izbiju zubici. Njemu obicno u paru rastu. Gornje jedinice i gornje dvojke su mu sa jako malom razlikom porasli jedni za drugima.
Ja njemu dam koricu hleba da gricka i ceska desni, onu glodalicu.

emicaa -> RE: Bolan rast zubica (22.9.2014 14:28:27)

Ja sam prije dvadeset dana ovde pisala da su joj tvrde desne i još nisu izbili,a nju na trenutke uhvati nervoza kad nešto zagrize čini mi se da se trese.baš muke muči sa tim al neće pa neće,prestala sam i gledati ima li ih jer imam osjećaj da će ovo još potrajati...

mati -> RE: Bolan rast zubica (22.9.2014 14:39:29)

Malim i nas hoce T od zubica, grlo i T. Ali Mita voli gel, cak ga nadje na stocicu i sisa u nadi da izvuce nesto,pa samo mljacka.

mati -> RE: Bolan rast zubica (27.9.2014 23:43:58)

Uspavao se u 23h i evo do sad sam ga ljuljala opet... Znaci dremnuo pola sata. Sigurno su zubici i to ove gornje dvojke sto probile pola, ostalih nema na vidiku... Ne znam ni koliko je pametno da ga sad skroz odbijem od sisanja, jer sisa samo nocu...[sm=zmeden.gif]

mati -> RE: Bolan rast zubica (28.9.2014 23:47:19)

Izgleda samo mi imamo problem sa zubicima...
Evo za 45 min da ljuljam dva puta... Sad mi je jos u rukama, ne smem da ga spustim.
Samo se nadam da prodje za par dana. ovako vise ne mogu ili da zovem sveki da spava kod nas.

Modessty -> RE: Bolan rast zubica (28.9.2014 23:50:43)

Jel mu dajš nešto? Ja pre neki dan dala Nikoli Panadol Baby jer je jadan poludeo od dvojki! Posle sirupa spavao mirno celu noć. A drugarica mi preporučila Dentokind tabletice. To mu dam preko dana kad ga baš muči. Homeopatske su i imam utisak da mu koliko toliko pomognu, smire ga bar na neko vreme. Najbolji nam je bio Dentinox ali njega sad nigde nema [sm=smiley13.gif]

mati -> RE: Bolan rast zubica (28.9.2014 23:55:00)

Nista, samo mazemo ali to ne pomaze nocu, a vise ni danju...
Vidis ja sam bila ubedjena da dvojke nisu tako strasne. I sve mislim idu i trojke al od njih ni traga. A gornje dvojke mu pola probile, dole se ne naziru.

Modessty -> RE: Bolan rast zubica (28.9.2014 23:59:42)

daj mu slobodno pred spavanje Panadol baby, on je baš za bolan rast zubića. Sad ako ga trenunto nemaš daj mu i eferalgan, čisto da g aumiri da može da zaspi.
Imamo i mi Calgel ali to je čisto sr... On ga promljacka i toliko! Ove Dentokind tablete nisu loše, ali ko što reče one su za preko dana. Z naoćnu varijantu ipak je sirup prava stvar

mati -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 0:02:58)

Calgel je i meni s...nje. Jos sa Matom sam ga bacila. Koristimo opet Gel za desni , bas se tako zove. Na biljnoj je bazi i nije ogranicen sa koriscenjem kao Calgel.
A nemam ni jedno ni dr, samo paracetamol... Pu, pu nije nam trebalo do sad... A ne znam ni sto nemam Panadol baby, Matiji smo samo njega davali ...

Klarita -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 0:11:21)

N bas muce. preko noci se zaplace,a li nastavi da spava. preko dana toliko balavi, da moram vise puta da ga presvlacim kako se ne bi prehladio. Zadnjih dana sise nekako zglob leve ruke[sm=zmeden.gif] danas mu bio crven bas[sm=smiley13.gif] nervira se, trpa portikle u usta, kasicicu kad ga hranim otima i gura jadan u usta, ma sve sto dohvati. Ni ja nisam porimetila da mu nesto pomaze calgel. Bas, bas steta za dentinox kapi. Danas mi kaze prijateljica da je svom detetu kupovala neke cetkice u DM-u 3 su u kompletu, prva za bebu, druga za period od 6m do 1g i treca za pravo pranje zuba i da se mala odlicno igrala njima i dobro ceskala sebi desni. N je jos mali, moze da sebi izbije oko nedaj boze, ali vecim bih dala. Ne stizem da iscitam sve, izvinjavam se, ali ,moracu, imamo bas problem...

mati -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 0:17:12)

IZVORNA PORUKA: Klarita

u DM-u 3 su u kompletu, prva za bebu, druga za period od 6m do 1g i treca za pravo pranje zuba i da se mala odlicno igrala njima i dobro ceskala sebi desni. N je jos mali, moze da sebi izbije oko nedaj boze, ali vecim bih dala. Ne stizem da iscitam sve, izvinjavam se, ali ,moracu, imamo bas problem...

Ja imam tako nesto ali sam sigurna da nisan kupila u DM pa ne garantujem da je to. Ne secam se ni pakovanja jer je bilo jos za Matu.
Uglavnom jedna je okrugla, gumena , sa granicnikom da se beba ne povredi, tj da ne gurne celu drsku. Druga, isto gumena , ali oblika cetkice za zube. I treca kao cetkica samo meksa...

Modessty -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 0:17:33)

Nas je sapsio Panadol baby. Danima je bio užasno nervozan, uveče nije mogo da se uspava koliko ga mučilo. Ja se iznervirala i kupila Panadol i spasi nas!

Mala Elena -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 0:27:35)

Evo sad citam ove silne gelove , pa simptome. ..ako je kako kaze MM, dobice prvo T pa ce izbiti. Meni je ona nervozna ali na momente isto, grize rukav, kida kao kucence [sm=smiley1.gif]...bude mi zao, stalno prstima cese desni, tesko je uspavljujem uvece, pa mi bude nekad i mene zao.
Jutros joj sa leve strane usne izasao osip. Sitne crvene bubuljice ...kazu da hoce kad izbijaju zubi. A donja leva strana je naduvena i kao da se nazire belo. Ali kad mi je prvi put pa ne znam da ocenim kad ce. [sm=smiley13.gif]

mati -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 1:14:03)

Tebi prvi put pa ne znas , meni drugi i isto ne znam... Zubi mi sad prava misterija.[sm=smiley1.gif]
Jedino znam da je mene mnogoooo bolelo kad mi izlazio umnjak, pa mogu misliti kaako je njemu mukici kad podju u paru...

Sanjica26 RR -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 2:08:10)

Mm je Sofiji prilikom mazanja desni opipao trojku samo sto ne izbije. Jedinica nam je pre neki dan izasla. Danas je bas plakala. Malo pre se budila. Izgleda je kod nje tako da dugo nema zubica i kad se jedan pojavi se ubrzo i drugi.

emicaa -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 8:01:45)

Juče moja prijateljica sve srećna kaže da je našla Tzub,znači toliko se bjele desne da izgleda kao da je izbio.I dalje grize sve što joj padne pod ruku a da može stati u usta.

Modessty -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 8:10:29)

N se noćas budio sto puta. U stvari nije se budio, već se zaplače onako u snu, napipa da sam tu i smiri se. I tako celu noć

mali_mis -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 8:16:29)

A. je opet krenuo da trpa sve zivo u usta, juce me je ujeo za rame, balavi.
Imam neki osecaj da je u najavi neki novi zubic.

Klarita -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 9:00:05)

Kolika muka, Boze dragi. K je nekako sve islo sto kazu skolski. Nije bila nervozna, nije imala temperaturu (hvala Bogu i nadam se da nece ni N i nijedno dete) samo jednog dna videh donju jedinicu, odmah uvece drugu, ma lepota si bese za cuvanje i negu ono dete[sm=smiley36.gif] Od N vec imam rogove i glavobolje[sm=hudicek1.gif]

Mati, tako mi objasnila ova prijateljica, opis odgovara, ali ona kupila u DM-u.

Trcosava -> RE: Bolan rast zubica (29.9.2014 9:06:45)

Žene, ja se još ni porodila nisam, ali već vidim da me čeka pakao. Koliko mogu da primetim, dečaci jako loše podnose nicanje zuba (sestrina oba deteta su bila katastrofa po tom pitanju, muški naravno). Sa Anom stvarno nisam imala nikakavih problema. Jedino po čemu sam znala da joj niču zubi je da se uspava standardno i posle sat vremena se probudi. Kad krene tako 2 noći za redom, posle mleka sam joj mazala calgel i spavala po celu noć. A da i ujutru se ranije budila. I to je bilo sve od zuba. Čak nisam primećivala nervozu preko dana.

Sad se psihički spremam prvo na grčeve, pa na pranje piše i vrhunac će izgleda biti zubi [sm=zz_eek2.png][sm=zz_cold.gif][sm=zz_confused.png]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>