dunja RR
|
Mi smo trenutno kući, Sava ima sutra državno takmičenje iz Misliše, pa sam nazvala sada Arhimedes da pitam da li da uzmem neku zbirku od prošle god, ali me neka profesorka reče da mu dam zadatke iz zbirke koju imamo i da tražim da mi obrazloži rešenja, tako da sada to radimo. Inače ima upalu grla, što ne pamtim kad je imao, na antibiotiku je, nije išao juče i prekjuče u školu, ali je bolestan svirao prejuče na koncertu za Ribnikar u njegovoj muzičkoj školi, nije hteo da odustane. Svirao je Betovena, tešku kompoziciju za 3. razred muzičke, iako je on prvi razred, ali ga je njegova profesorka već prebacila na vežbe za treći razred. Pre njega je svirala neka devojčica flautu, i imala je pratnju klavira (svirala profesorka), i odmakla je klupu daleko od klavira, jer je visoka. On posle kada je nakon nje izašao na pozornicu, nije razmišljao da treba da privuče stolicu, i jedva je odsvirao, jer mu je klavir bip daleko. Održala sam mu predavanje da pre nego krene da svira na koncertu, uvek podesi stolicu prema sebi. Do sada nije bilo potrebe za time jer su na javnim časovima pre njega uvek svirala deca, ali eto, ovo je bio koncert, pa su pratnje svirali profesori. Ali dobro, tek kreće sa koncertima, polako, naučiće sve. On inače nema tremu, ali je učietljica počela da mu postavlja izazove, npr dok svira na času, dogovori se sa nekim drugim profesorom da uđe iznenada, pri čemu Sava ne sme da se uplaši, već mora da nastavlja da svira kao da nema nikoga. Zanimljiv pristup, ali ima efekta, razbjaju im tako i tu malo tremu koja može da se javi. Juče je išao na neki banca intesa turnir u šahu, ni to nije hteo da odustane iako je bolestan, ubeđivali smo se dugo ali džabe, odvela sam ga na kraju. Sutra će verujem biti bolje, za takmičenje. Prekosutra ide na rekreativnu, počeću sada da ga pakujem, moram spakovati i bulardi i AB, da mu učiteljica daje. Uživajte u lepom danu, i mi ćemo uskoro napolje ☀️
< Poruku je uredio dunja RR -- 11.5.2024 12:39:46 >