dunja RR
|
Tašo, ovo je naš smeštaj, ova žuta kuća je za 4 osobe, to je naša, a bele su za 3oje i 2oje. Ali da ti kažem, moje mišljenje je da je Skiatos za porodice sa manjom decom, pre svega za bebe i manju decu, a za stariju maks do 11-12 godina, eventualno i za tinejdžerke ako vole film Mama Mia, jer je dosta toga, izleti, krstarenje do Skopelosa, bioskop na otvorenom, u fazonu filma. Ali za dečake starije tinejdžere kao što su tvoji, mislim da nije, smorili bi se. Skiatos ima prelepe plaže, prirodu, prelepe staze za šetnju kroz šumu do plaža na severu, i prelep gradić koji je za šetnju uveče (mi idemo skoro svako veče, a kada ne odemo, ima staza za šetnju i na plaži gde je naš smeštaj, i tu ima puno prelepih taverni), u gradu oko luke i u glavnoj ulici koja je jako dugačka ima milion taverni i radnjica za šoping, poslastičarnice, onda u okolnim uskim ulicama lepa skrivena mesta, ali nema klubova (ili ima jedan-dva, ali to je sve prilagođeno Englezima) i ne znam, nema ništa što bi bilo uveče zanimljivo starijim dečacima. Jedino ako baš vole prirodu, šetnje, pa da obilaze, preko dana. Plaža ima 66, ne zna se koja je lepša. Oko našeg smeštaja je na par minuta hoda 5-6 najlepših plaža na ostrvu, koje su sigurno među najlepšima u Grčkoj. Zato ga i zovu upakovani raj. Naravno viđala sam i tinejdžere na ostrvu, ali u manjem broju jer uglavnom su ili porodice sa malom decom, ili mlađi parovi bez dece, Italijani i naši najviše,, ili stariji parovi (u penziji ili pred penzijom) bez dece, Englezi i naši. Zato sam i odlučila da i ove god idemo tamo, dok su još ajd da kažem mali, pa posle tražimo nešto drugo. A Krit da pogledaš? Ima čini mi se direktnih letova iz Srbije, što je ok. Što se Krita tiče, uglavnom se preko onih strana sa jeftinim putovanjima nudi koliko vidim Hersonisos, Heraklion, Retimno, ali Hanja je mnogo mnogo lepša (tamo možeš i sama da nađeš smeštaj, i uplatiš let do Krita), uveče ima svašta u gradu, predivan grad, sigurno među 5 najlepših u Grčkoj, pa bih uvek nju birala kao bazu, odnosno smeštaj oko Hanje, gde su najlepše plaže. I jedino tamo na celom ostrvu nema vetra (Agi Apostoli), jer vetar na Kritu ume da pokvari letovanje, kako se zalomi. Meni džaba sve ako ne plivam, iako na Kritu ima puno toga pored plaža. A opet možete da obiđete sve i svašta na Kritu, sigurno bi im se dopalo. Čini mi se da ste letovai na Peloponezu?, meni recimo Krit ima sličan šmek, samo toplije more možda, i za nijansu manje vetra. I Agios Nikolaos mi je ok na Kritu, kao baza, on je na drugoj strani. BTW, nisam stigla da pišem, ali hoću u onoj drugoj temi, bili smo u hotelu Gornjak za prolećni raspust, dugo sam želela da odem, jer znam da si ti pisala i tada si me zainteresovala, i proveli smo se sjajno. Prelepa je priroda, obišli smo još manastira osim Gornjaka, taman obišli i mogu rodbinu u Petrovcu, bili do Ždrela. IZVORNA PORUKA: Peace* Dunja, može link na taj smeštaj? Jel to zanimljivo tinejdžerima? Msm, jel imaju šta da rade u gradu uveče?
< Poruku je uredio dunja RR -- 30.5.2024 16:28:05 >