marketing RR -> RE: Počeo je novi nagradni konkurs "Najlepša priča o dojenju"! (9.4.2023 16:25:42)
|
Beskonačna linija života "Tog jutra me je čekao drugi carski rez. 14. je februar, Dan zaljubljenih ili sv. Trifun, svejedno, za mene je bio praznik. U pratnji medicinske sestre i babice, ušla sam u salu, poželela doktorima dobro jutro, sa osmehom od uva do uva. Znala sam šta me čeka i jedva sam čekala da se završi. Malo sreće, malo iskustva, i baš sam prošla carski. Poželela sam svoje malo čudo. Mog Ðorđa. Da primim u naručje, da ga privijem na grudi, da upijem svaku crtu tog rumenog lica. U glavi su se rojile neke misli, podstaknute sumnjom i onim čuvenim "šta ako" pitanjima. Bože, bilo je kao u košnici. Šta ako ne bude hteo da doji? Šta ako nemam dovoljno mleka? Ma, a šta ako se laktacija uopšte ne uspostavi? Eh, do momenta kad smo uspostavili prvi kontakt, prvi dodir kože na kožu, do prvog pokušaja dojenja... To je pravi sizifovski posao. Kao mama već jednog dečaka koji je dojio 26 meseci, mislila sam da će biti lako, priroda to sredi. Mhm, da, dobar vic. Dojenje je predivno, ali uz puno truda, želje i strpljenja. Moja beba se mučila da uhvati bradavicu, kakav duboki hvat, mogla sam samo da sanjam o tome. Prešli smo na silikonsku. Ne osećam kad vuče, ne znam da l' je sit ili gladan, ne osećam da li mleko nadolazi... Totalni haos." PROČITAJ CELU PRIČU...
|
|
|
|