Anoniman -> RE: Svetska ekonomska kriza (20.12.2009 21:23:59)
|
IZVORNA PORUKA: pcelica Maja IZVORNA PORUKA: Dora Pcelice, nemoj da se ljutiš što ti ovo kažem, ali dobronamerno je zaista. Ma shvatam sve Dora i nemam zasta da se ljutim,kako sam spremna na hvaljenje tako sam i na kritiku! Nemoj ni ti mene lose sada da shvatis! Niko me licno ne zna i ne zna u kakvoj smo situaciji! Ja nikad nisam imala sto ste vi imali! Od kad znam za sebe mi imamo samo za najosnovnije! Radili su mi mama i tata dok mama nije ni primila te plate za koje je radila, u takvom smo gradu da prvi propada! Za mog brata je moralo sve da bude,mislim upisao je i srednju i fakultet ono sto je on voleo,dok za mene nije bilo para,upisala sam ovde ono sto nisam volela i jedva zavrsila! MRZIM kad me pogledaju tugaljivo i daju mi 200 din ko sirocetu da imam! Nije to bitno kazem navikla sam da nemam! Upoznam mm i shvatimo da zelimo isto i da se volimo,jedini nam je cilj da se bar jedan zaposli za pocetak i odemo privatno (pogresila sam kad sam rekla nesto nase,nisam mislila na to nego da odemo od nasih jer da mozemo presli bi ili kod mene ili kod njega ali pisala sam vec da nema mesta nigde)! Moja tetka je od mojih babe i dede dobila i stan i kucu a jos imaju dobre plate,moji ostavljaju bratu sve a ja kad odlucim da se udam ja moram da idem! Cim bi on nasao posao otisli bi smo i krenuli od 0 kao i vi svi sto ste tako uspeli! Mi do te 0 ne mozemo da stignemo! MM mi je rekao da vidi koliko ja patim zbog svega i zato je trazio pauzu dok se ne snadje! Ja necu pauzu,izdrazacu sve,mogu ja to znam! Toliko toga sam htela da napisem al eto sad sam blokirala! Po ceo dan idem ko osamucena i placem i gledam gde mogu da odem i da pitam za posao,muka mi je od toga da posle ovoliko koliko smo prosli on mora da sedi kuci njegovoj a ja svojoj i da se cujemo i non stop pricamo o tome gde cemo i sta cemo a izlaz nemamo! Non stop se pokusava da se nadju veze i vezice da se bar negde gurnemo bar jedan!Eto vec godinu dana se vrtimo u krug a nista ni makac ka boljem! Verujem da je nekom muka od mog kukanja ali verujte mi da je i meni muka od sebe! Pretvorila sam se u strasilo! Tasho izvini zbog psovanja! KAo htela sam da cenzurisem! Pcelice, ja znam sta znaci nemati...Secam se da mama i ja nismo imale za uloske, secam se da nismo imale kremu za lice nego smo mazale margarin(meni se sad place kad se toga setim ali me nije sramota to da kazem), nismo imali ni za sta. Ja jesam zavrsila fakultet ali tako sto sam od drzave dobila kredit jer sam bila najbolji student i radila sam sve vreme studija u kaficu - prala case, konobarisala, trpela pijanu stoku ...pijana stoka ostavlja dobar baksis... Radim od svoje 17.godine i sama sam sebi platila fakultet...MOji roditelji su i danas u teskoj situaciji... Ja sam se zaposlila u jakoj firmi sada i hvala bogu OK mi je. Mm takodje... Ja znam u kom gradu ti zivis i znam da tamo ima malo mogucnosti...Mozda da razmislis o preseljenju.Mozda da trazite posao u drugom gradu...pa da grcate pod kirijom neko vreme dok se ne stabilizujete...Lupam, samo predlazem..ne znam. Ali, ne mogu da pohvatam ovu temu o cemu pisemo...najtacnije...
|
|
|
|