Peace* -> Metatarzalne kosti (28.10.2022 9:15:51)
|
Ne znam u koji deo foruma ide zdravlje dece, pa prebacujte moderatori. Moj stariji sin (16,5 godina) je od prekjuče na štakama. Naime, u petak se požalio da ga boli stopalo, od dole. Nisam pridavala značaj, kontala sam - nažuljao. Subota - opet se žali ali spominje i gornji deo stopala, predeo koji vodi ka 3,4,5 prstu na nozi. Nedelja - opet se žali, pogledam, natečeno po malo. Jesi udario? Ne da se seća. Pondeljak, boli ga i dalje, otečeno i dalje, i crveno. Utorak i dalje boli, otečeno, crvenilo se povuklo, odlučujem da u sredu idemo kod dr. *Napomena: nije bilo šanse da za vikend miruje, izašao je i petak i subotu i nedelju; njegova ekipa ne ide u klubove nego šetaju u krug po gradu = 40.000 koraka svako veče. Bili kod dr u dečijoj bolnici. Napravili mu rengern, kažu, fraktura treće metatarzalne kosti. Šalje nas na CT. Uradimo CT, radiolog kaže "Registruje se nesralost ploča rasta u skladu sa životnom dobi", tj tvrdi da nema frakture. Pošaljem sve to dr u Dečiju bolnicu, i sad čekam. Spomenuo je da bi bilo pametno uraditi magnet jer su oprečna mišljenja. Do tada - nema oslanjanja na nogu, mirovanje, hod na štakama.
|
|
|
|