Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 2.10.2014 9:51:31
|
|
|
|
Klarita
|
Necu taj brzinski dok se ne usavrsim. Sad sam citala sa prvog linka prakticne savete. Khm khm, paaa mozda je greska i sto sam jucer turila proporcionalno kesici od 7g kockicu kvasca ali sad sam si kupila suvi kvasac u kesici od 7g pa cu probati. Grrrrrrrrr nemam mleko u prahu, a htela sam integralni, nema veze sad, pravicu isti kao sinoc bas da vidim koja mi je greska. Hvala UM
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 2.10.2014 9:56:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Ok. Uveki suvi, nikad svez u pekaricu
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 2.10.2014 18:02:02
|
|
|
|
Klarita
|
Pomagajte, ljudi, ko Boga vas molim UM daj mi detaljan recept, sama mi opisi sve. Inace mm ce mi zabrani da ulazim u kuhinju
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 2.10.2014 20:47:59
|
|
|
|
Didy
|
Kakvo mleko u prahu? Moj recept, još nije omanuo: 1 cela i 1/3 merice (2 dl) vode 1 kašika ulja (ja stavljam maslinovo, verujem da može i obično, više ni ne merim, samo navrnem, pa koliko ode) 1 kašičica soli 3 cele i 1/3 merice brašna 1 kašičica šećera 2 kašičice suvog kvasca Stavljaš tim redom i nema greške. Ako želiš s integralnim brašnom, onda stavi 3 kašičice suvog kvasca i 3 merice brašna. Meni nikad nije uspelo samo s integralnim, bude tvrdo, ne naraste, pa sam uvek stavljala makar mericu belog. Najčešće sam stavljala mericu belog, mericu integralnog i mericu ražanog. Dodam i mešavinu žitarica (lan, susam, golica, kim i suncokret - ovo je naravno proizvoljno i prema ukusu). I uveč pečem na onom basic programu.
< Poruku je uredio Didy -- 2.10.2014 20:48:47 >
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 2.10.2014 21:42:35
|
|
|
|
superm
|
Mi volimo ovaj: 350 ml vode 25 gr margarina 1 supena kasika soli 1 supena kasika secera 270 gr integralnog brasna 270 gr belog brasna 3/4 kesice suvog kvasca
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 2.10.2014 21:43:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Didy I uveč pečem na onom basic programu. isto, alli probala sam i ovaj brzi hleb i onaj odlozeni program i uvek mi bude super...
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 2.10.2014 21:47:45
|
|
|
|
Didy
|
Ja probala par puta na tom brzom programu i nije mi uspelo, pa odustala.
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 3.10.2014 1:37:49
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Didy Kakvo mleko u prahu? Moj recept, još nije omanuo: 1 cela i 1/3 merice (2 dl) vode 1 kašika ulja (ja stavljam maslinovo, verujem da može i obično, više ni ne merim, samo navrnem, pa koliko ode) 1 kašičica soli 3 cele i 1/3 merice brašna 1 kašičica šećera 2 kašičice suvog kvasca Stavljaš tim redom i nema greške. Ako želiš s integralnim brašnom, onda stavi 3 kašičice suvog kvasca i 3 merice brašna. Meni nikad nije uspelo samo s integralnim, bude tvrdo, ne naraste, pa sam uvek stavljala makar mericu belog. Najčešće sam stavljala mericu belog, mericu integralnog i mericu ražanog. Dodam i mešavinu žitarica (lan, susam, golica, kim i suncokret - ovo je naravno proizvoljno i prema ukusu). I uveč pečem na onom basic programu. Stavila sam po ovom receptu za ujutru. Sad
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 5.10.2014 13:00:26
|
|
|
|
Klarita
|
Poceh samo ja da pisem ovde Pravila sam po Didinom receptu i bio je super ako zanemarimo sto mi "pao" po sredini. Slikala sam, ali ne znam hocu li uspeti da ubacim sliku nesto me opasno zafrkavaju i telefon i lap top
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 5.10.2014 21:46:25
|
|
|
|
Didy
|
Klarita, ako ti je palo po sredini znači da nije mogao da naraste. Povećaj suvi kvasac i-ili povećaj udeo belog brašna, a smanji integralnog. Igraj se malo s odnosom suvog kvasca i brašna dok ne nađeš savršenu kombinaciju, tako sam ja. Uglavnom to kad padne po sredini znači da nije mogao da naraste (ili mu je falilo kvasca ili je brašno bilo "teško").
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 5.10.2014 21:49:52
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
hehehe podsetila sam se sad svog prvog hleba u pekari bivsi me zezao da smo ga mogli ofarbati i okaciti na zid koliko je bio tvrd, pa su se salili svi moji da mozes ubiti coveka s tim hlebom , a ja u bedaku sve uradim po receptu a hleb umesto da naraste on se jos "ulubi". Al sto kaze Didy kad se uhodas i nadjes pravu meru tj recept koji je savrsen drzaces se toga i sve ce biti super. Ja cu sutra svoj novi pekac da isprobam jedva cekam, gorenje sa dve mesalice.
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.10.2014 11:42:45
|
|
|
|
Klarita
|
Odoh da ubacim jos jedan. Mozda bude dobar Bojim se polupacu uredjaj i caoooooooo. Ne volim ti ja to da trazim pravu meru, jer nisam vesta u kuhinji O, Boze dragi, smiluj se na mene smotanu i nezainteresovanu Ubacila sam i sad Boze pomozi. A, je l'' imate neki recept za hleb od heljdinog brasna ?
< Poruku je uredio Klarita -- 6.10.2014 11:57:39 >
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.10.2014 11:44:53
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
haahahah Klarita koju masinu imas? i meni je ispocetka bio takav lebac ako ti je za utehu
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.10.2014 11:59:11
|
|
|
|
Klarita
|
Ljiso, ovu KLIK
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.10.2014 12:06:20
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
hahhaha ja cu bas danas da je isprobam jer mi je moja prosla pekarica otisla u zaborav, a ovu mi je kupila drugarica na poklon pre neki dan ali nikako da je ukljucim u pogon. Probacu neki svoj stari recept pa ti javljam ako dobro ispadne
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.10.2014 12:10:45
|
|
|
|
Klarita
|
Heather te pocastila, procitala sam. A, kojom? Aj' dace Bog da uspe, pa salji recepte...ja sam skroz duduk za kuhinju i tehniku ili tehnologiju, ne znam ti ja to i ne razumem se i ne zelim da se razumem i nemam volje i eto, salji ti recepte.
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.10.2014 12:13:26
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ma istu tu mi kupila Heather :D
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 6.10.2014 12:16:13
|
|
|
|
Klarita
|
Leeeeeeeeeeeej, al'' cu te smaram po RR mislim za recepte
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 7.10.2014 12:07:09
|
|
|
|
Klarita
|
Ljiso, umesi li ti 'leba? Moj opet pao po sredini, a povecala sam kvasac, mada manje pao, a povecala sam i belo brasno za manje od trecine merice. Hmmmm, jestiv je, da ne gresim dusu, mada tvrdja mu korica, deblja. Jescemo ga i danas. Neki recepat, Ljiso, Boga ti....
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 7.10.2014 12:19:22
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ajme klarita zadavices me. Ajme mene. Ajd ajd obecavam veceraske recepat pada a hleb raste
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 8.10.2014 12:53:01
|
|
|
|
Klarita
|
Super Lokice izbaci se s neki recept
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 8.10.2014 13:08:23
|
|
|
|
Modessty
|
Klarita šaljem ti recepat čim stignem kući i to sms-om
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 8.10.2014 13:11:06
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Klarita probaj ovaj ali samo sa belim brasnom za prvi put pa posle kombinuj. Ovo ti je osnovni recept. Stavi da hoces res peceno. 3dl vode 2 kasike ulja 600 gr brasna (ukupno svih koje kombinujem pa nekad bude pola belog pola kukuruznog, nekad bude 400 belog 200 kukuruznog i sl-uglavnom belo brasno bude bar pola jer hleb tj bilo koje testo od izricito integralnog ne moze dobro da se digne, pa cak i ono brasno koje se uzima i pise heljdino ili integralno su ustvari vec mesavina sa belim) kvasac (ja se salim DOTKOROV tj dr oetker jer jedino sa njim hleb sjajno ispadne) dve kasicice soli i jedna kasicica secera znas vec kojim redosledom se sve stavlja i pazis da kvasac ne bude u kontaktu sa vodom i sa soli. To je to
|
|
|
|
RE: Pekač za hleb i recepti 8.10.2014 22:08:18
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Klarita evo hleb se moj vec pojeo. Krenula sam od tog osnovnog recepta. Najbolji je. Zao mi sto ga nisam slikala. Al cek sad cu ono sto je ostalo od njega (zanemari kako je secen mm me nervira kad sece hleb redovno)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pire od karfiola i šargarepeRingerajin kuvar: little_one
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?