Peace* -> RE: Nedeljni meni (3.10.2022 8:11:17)
|
shvatila sam da me jako smara i oduzima mnogo vremena kada svaki dan kuvam za sledeći (gde je najteži deo da smislim ŠTA kuvati). Onda sam sela jedan dan i napravila meni za ceo mesec (od tih nekoliko jela koja deca hoće da jedu, jer ne vidim smisao da dangubim u kuhinji i onda bacim sve u smeće). Određena jela mogu da kuvam i ostavim u činijama da klinci greju u mikro (kad su poslepodnevna smena), a neke druge stvari kuvam kada su prepodnevna smena, pa muž dokuvava prilog. Takođe, jela sam poređala tako da kuvam za dva dana odmah, paralelno, ili da vadim iz zamrzivača. Tako stignem i na trening. [sm=smiley2.gif] Prošle nedelje su klinci bili poslepodnevna smena. U nedelju sam skuvala paprikaš za ponedeljak, i pripremila piletinu za utorak i sredu. U pondedeljak sam samo složila ćuretinu sa mlincima i ubacila u rernu - za utorak, i napravila šnicle u paradajz sosu za sredu. Za četvrtak sam izvadila pasulj iz zamrzivača, a za petak ćufte u paradajz sosu - opet iz zamrzivača. Ovde nedelje su prepodnevna smena. Juče sam spremila svinjske snicle u sosu od pavlake, i đuveč, a muž će dokuvati pirinač. U utorak ću napraviti šnicle na luku za sredu, i ispohovati za četvrtak, a u petk će biti musaka od krompira, kobaje i jaja.
|
|
|
|