dunja RR
|
Da mislim na ovo, da može biti lažno negativan, par doktora sa kojima sarađujem, kada sam imala tu malaksalost, reklo mi je, nemoj raditi brzi test, jer je Omikron toliko mutirana verzija, da ga brzi test maltene i ne prepoznaje, u većini slučajeva. Zato nisam ni htela da se testiram, da čekam satima, u redu ispred Covida isto nisam htela, a kažem, sve je prošlo za jedan dan. Ja imam osećaj da je možda i bila korona, jer je bilo zaista drugačije od svake prehlade do sada, a možda je tako brzo prošlo zbog toga što sam već imala koronu, ne znam. Ako je uopšte i bila sada korona. Inače, primetiila sam da, od kako sam preležala koronu /pre godinu i po), nijednom se nisam zakašljala niti mi je nos curio (Bogu hvala), znači unazad 2 zime, a pre korone sam redovno imala kašalj zimi, svage godine, prehlade, grip, i redovno bila na AB. Samo konstatujem, a razlog ne znam. (što se tiče kontakata, ne mogu da kažem da je to razlog, u smislu da ih sada imam manje, ja sam i ranije radila od kuće, uz povremene sastanke, kao i sada, i kao i ranije i sada često putujemo porodično, zapravo i češće nego ranije, posebno tokom prošle godine, i to smo jedno 10-ak puta prošle godine putovali punim i prepunim autobusima a dugačkim relacijama, jer još nemam hrabrosti da vozim samostalno te relacije, nadam se da će se te ove godine promeniti, i jednom smo išli avionom na more proše god, boravili nekoliko puta u prepunim hotelima itd, S ide u školu, tamo redovno ima drugara koji izostaju, da li zbog korone ne znam, nigde nisam ispratila, retko ko piše razlog izostanka, ali ima ih redovno). Jedina razlika u odnosu na pre korone je što u radnjama i prevozu nosim masku. Hoću reći ne znam šta je razlog što nisam onako njanjava i malo-malo pa bolesna, kakva sam bila pre preležane korone. Znam koliko se Omikron brzo širi, pa sam sada prvi put odlučila za zimovanje, da izbegnem hotel, zato sam uzela apartman sa kuhinjom, da se ne motamo po restoranima, bar dok se ne smiri ovaj talas. IZVORNA PORUKA: jess021 Ne, radio je brzi antigenski. Mislim da test može biti lažno negativan, ali lažno pozitivan teško.
< Poruku je uredio dunja RR -- 6.2.2022 14:55:42 >