jaiduvaguelame
|
IZVORNA PORUKA: Milena18 IZVORNA PORUKA: jaiduvaguelame Pozdrav drage trudnice i mame, već dugo iščitavam razne teme na forumu, a sada se prvi put javljam je rmi trebaju vaša mišljenja i iskustva. Ja sam trudna 21. nedelja i 6 dana, u početku sam mučila muku sa ešerihijom, nakon dve ture antibiotika i puno pančićevog čaja evo me konačno sa sterilnom kulturom. Sada imam problem sa vaginalnim sekretom - nemam ga skoro uopšte! A u vagini osećam pečenje i neprijatnost... Imam zakazan cervikalni bris krajem februara kod dr koja mi vodi trudnoću, ali sam se zbog ovih tegoba javila dr koja je trenutno menja i ona mi je uradila vaginalni bakteriološki bris i papu. Papa je ok, ali su mi sad javili da je bakteriološki vrv pozitivan jer je poslat na antibiogram, večeras idem da mi prepišu terapiju. Jako se bojim da imam neke bakterije u cervikalnom koje nemam u vaginalnom i da one ne prođu nedektovano i naprave problem ili da mi čak ove koje imam izazovu prevremeni porođaj (to mi je najveći strah jer muku mučim sa stezanjem stomaka, nisam ni sigurna da su u pitanju kontrakcije jer mi ne bude jako tvrd stomak na dodir nego samo oset__im da je stegnut i neće da se opusti jako dugo, nekad i po sat vremena. pre neko veče sam u 3 ujutro išla u betaniju jer sam se jako uplašila, tamo su me pregledali kažu sve ok, grlić dug, zatvoren, beba ok, čak mi kaže dr da nemam kontrakcije) Molim vas da podelite sa mnom svoja iskustva i mišljenja pa da nastavimo da se družimo nadam se sa nekim lepšim temama, do termina (09.06.22) :) hvala Ako je grlić dug i zatvoren, mislim da nemaš mnogo razloga za brigu, mada možeš tražiti da ti urade cervikalni bris i ranije, posebno ako vaginalni nije sterilan. Ukoliko su izolovane bakterije u vaginalnom brisu, svakako ćeš dobiti antibiotik. Ja sam imala bakteriju u vaginalnom brisu od 25. nedelje pa sve do porođaja bez obzira na to što sam stalno bila pod terapijom. Izgurala sam do 38. nedelje i sve je bilo ok, samo je beba morala da bude preventivno pod antibiotskom terapijom 10 dana. Što se bolova i stezanja tiče, dok god se ne javljaju u pravilnim razmacima, to su najverovatnije pripremne kontrakcije. Razumem tvoj strah, u sličnoj sam situaciji bila. Najvažnije je da redovno radiš analize i koristiš terapiju ako treba. Oho pa mi smo imenjakinje! :)Imala sam neku u vaginalnom pa sam uzela antibiotik, za nekih 10ak dana ću raditi cervikalni, posle terapije mi se sekret normalizovao, a smirila su se i ta zatezanja, mislim da to i nisu bile kontrakcije nego prosto raste stomak pa se rasteže, zateže i onako, čvršći je malo na dodir, ali takav je stalno tako da ne brinem :) svakako nije bilo ništa bolno, redovno itdSad mi se na rutinskoj kontroli urina pojavila streptokoka 🙄 završavam terapiju za to, ali pretpostavljam da će mi onda biti prisutna i u cervikalnom, moram pitati doktorku šta to znači, da li se to odmah leči ili ću dobiti antibiotike prilikom porođaja.. vrzino kolo sa bakterijama, kako završim antibiotik i oporavim creva posle njega eto sledeće 😅 ali dobro, guram nekako, evo napunili smo 24 nedelje pa polako, dan po dan :) *Nisam znala za opciju citiranja, sad sam valjda na dobru poruku odgovorila
|