Ivanka 75 -> RE: DecembaRRsko kafance (27.12.2021 12:34:52)
|
IZVORNA PORUKA: dddaca Slazem se Ivaka. Kupis jabuku, a ona 40 puta prskana da bi i u februaru bila kao tek ubrana. I ona je kao zdrava. Ali opet, ni przeno testo nije bas za svakodnevnu konzumaciju. Najbolje je ako moze da se napravi neki balans. Pre sam se dosta opterecivala oko toga sta je zdravo, sta nije. Sad vidim da ne mogu da sprecim dete da jede i one manje zdrave stvari, tako da balansiram. Vocna uzina mora da se pojede, kuvano za rucak mora, a za veceru i dorucak moze i po neka mazalica, nesto przeno, kako kad Inace mast slabo koristim. Ne prija mi za zeludac. Nekad ubacim malo kad pecem krompir ili podvarak. A ne smatram da je nezdrava. Ali kad bih pojela jaje na oko przeno na masti mislim da bih zavrsila na hitnoj. Upravo tako. Ne mozes odrediti sta je zdravo a sta ne. Te ne valjaju mahunarke, nadimaju. Te krompir, gluten. Te brasno, gluten. Mleko, kazein. Ni travu be mozemo da pasemo, nije dovoljno. Voce nije organsko ovakvo je i onakvo. Sveki u selu ima dve velike starinske jabuke, mislim da sam vec pisala da svake godine imamo bar 100kg od tih stabala. A i to pojedemo brzo. A ni to nije dovoljno jer treba da bude raznovrsno. Dete u komsiluku, 5god, ima zatvor, kaki jednon u 5 dana. Ne jede przeno, jede samo organsku hranu. Kad dodju do nas na kapiju ne mogu nista detetu da dam jer mama ne da. Nije organsko. I pre negde vidim ide i jede kiflu. Sa cim je, pitam? Sa kecapom. Kraj.
|
|
|
|