Anoniman -> RE: uporedno dojenje i trudnoca (2.10.2008 8:25:31)
|
Mislim da ne utiče na razvoj ploda tako direktno, ali smatram da postoje neke druge posledice po majčin organizam. Svi znamo koliko snage plod oduzima majci (zato pijemo dodatne vitamine i minerale) a isto tako i dojenje utiče na ženski organizam. Bojim se da bi moglo dovesti do pada imuniteta majke, samim tim i veće podložnosti prehladama (što je totalno nepotrebno u trudnoći i kada se ima malo dete u kući). Imam prijateljicu koja je dojila kada je saznala da je u 5oj nedelji trudnoće (ali je njen mali dosta stariji od tvoje devojčice-25 meseci je tada imao) i prestala je da doji. Bila je užasno tužna što je to morala da uradi jer je njen mali mnogo voleo da sisa... to je bio neki kontakt nežnosti, ali je ipak prestala. Ja bih na tvom mestu prestala da dojim, ali svi koji su ovde već duže znaju da ja ne mislim da je dojenje najbitnija stvar na svetu, tako da možda nisam merodavna. Moje mišljenje je da bi dete trebalo sisati bar 3 meseca, a najbolje bi bilo pola godine, ali ne i dalje. No, to je moje mišljenje. Najbolje bi bilo da se konsultuješ sa lekarom. Svaka čast na hrabrosti da tako brzo rodiš jedno za drugim, ja se divim ženama poput tebe... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] ČESTITAM!
|
|
|
|