zeljazeljena -> RE: Test na antispermatozoidna antitela (17.10.2012 13:05:28)
|
Suncokret, ogromno ti hvala, zvala sam ih, rekli su da moze na uput, neverovatno, a juce su mom muzu rekli da ne moze. Mi nismo isli kod urologa, samo je na spermogramu koji smo dobili posle IUI u Visegradskoj pisalo Aglutenacija 2 (a ima od 0-4, mm je bilo zaokruzeno 2), nemam pojma da li je to broj 2 ili sta. Progresivno pokretni 15%, pokretni 25%, pokretni u mestu 20%, nepokretni 40%, morfologija normalno 35%, Leukociti 2, nalaz AT (sta god to bilo, ja nesto mislim da je to astenospermia-slaba pokretljivost) i komentar da apsinencija ne treba da bude veca 0d 3-5 dana, a nama je tada bila 21 dan (nismo znali). Pa sam ja sama citajuci po internetu nasla da bi mozda trebalo da uradimo taj ASA test, niko nam nije rekao, i mislila sam da na osnovu ovog spermograma lekar opste prakse hoce da da uput za taj test. A inace u drugoj laboratoriji je bila normospermia (u Narodnom frontu), ali kod njih na izvestaju uopste nema stavka aglutenacija.Sad smo prvi put radili IUI i cekamo rezultat, iako se nadam, mislila sam da budemo spremni eventualno sa jos nekim malazom za slucaj da ne uspe sada.
|
|
|
|