COKA3 -> RE: Test na antispermatozoidna antitela (5.2.2012 23:11:33)
|
...Želim da sa vama podelim svoje iskustvo sa problemom ASA isključivo iz razloga jer nekome možda mogu pomoći. Ja i supruga se lečimo od steriliteta i znamo da su problem PCOS. Moj spermogram je uvek bio odličan: (120 miliona 70 posto pokretnih...) U junu mesecu na insistiranje ginekologa radimo ASA test u Biomedici i rezultati dobri. Radimo i na Torlaku i katastrofa. Kod supruge ASA nisu nađena, a kod mene 70% i iz krvi i sperme. U našim glavama nastupa katastrofa. Obilazimo urologe i svi sležu ramenima. Od toga da se to ne leči do toga da je pronizon koji se daje opasan i da može poremetiti spermatogenezu.Ginekolog izrazito reče to se ne može izlečiti. Ne mogu Vam opisati naš očaj. Znamo za jedan problem , a ono još jedan. Ruši mi se ceo svet. Dva bića koja se vole, dva problema. I pesma Bajage: Bože, Bože gde si? Pokušaću sve, rekoh sebi. Čačkam internet, vrtim naučne radove, i na preporuku jednog urologa koga nikada nisam video (koji ništa nije obećavao) već samo rekao da mi njegove preporuke mogu pomoći da smanjim ASA reših da ga poslušam... i pokušam...pa nisam imao gde.Preporučio mi je kompletan zaokret u ishrani... Glutensku dijetu : strikno bez pšenice. I bez mlečnih proizvoda. Uz ovu osnovnu postavku preporučena mi je ishrana po mojo krvnoj grupi,(ja sam 0 KRVNA GRUPA) i strikno sam se svega ovoga pridržavao. Uz strogi režim ishrane preporučio mi je i preparate firme Calivita ...I rekao mi je da je ishrana ključ, da preparati bez ishrane ne važe ništa. Uz ovo na svoju ruku uzimao sam vitamin D3 za koji sam čitao da može pomoći kod problema ASA... Nisam preterano verovao... ali sam pokušao. Napominjem da ja lično ne radim za Calivitu, i da to nije poenta moje preporuke.Iz tog razloga neću spominjati preparate koje sam koristio. Nakon tri meseca ponovio sam ASA test... Devojka na Torlaku i jedna gospođa su prevrtale očima kada sam im rekao da nisam uzimao tereapiju pronizonom sem terapije fitopreparatima. Kada sam spominjao ishranu po krvnim grupama, gledale su me kao da se drogiram.. Kada smo im rekli da nismo koristili zaštitu i da nam je niko nije preporučio komentar je bio : SVAŠTA! Nakon nedelju dana isčekivanja nisam mogao da verujem. Rezultat sa Torlkaka jer bio i iz krvi i iz sperme: ASA NISU NAĐENA. Našoj sreći nije bilo kraja. I ako mi je rečeno trebaće minimum 6 meseci, za tri meseca sam se oslobodio ASA. Ovo je moja ISTINITA priča. A čitao sam : Imunitet pobrljavio, povrede testisa! Možda sam nekome pomogao, možda će neko pokušati. Ja jesam i ne kajem se. Trudnoću još uvek nismo ostvarili zbog PCOS, ali ovaj problem smo rešili. A nadamo se uskoro i trudnoći... Jer nikome ništa nismo zgrešili... Ljubomo Vas sve!
|
|
|
|