Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 11. deo (10.9.2024 13:48:31)
|
Pa znaš kako ja pravim: odvojeno skuvam krompir i blitvu, sačuvam otprilike jednu kutlaču ili šoljicu vode u kojoj se kuvao krompir ako mi zatreba. U tiganj sipam maslinovo ulje, onako velikodušnu količinu, ubacim beli luk (4,5 čenova, izgnječim ili izrendam), ne čekam da luk porumeni već odmah ubacujem krompir i blitvu koju sam prethodno malo iseckala. Ako mi deluje suvo, dolijem malo one vode od krompira. Ali ne volim da pliva u vodi, volim da je sočno ali ne vodeno. Posolim, pobiberim i kada izvadim u činiju, prelijem limunovim sokom. Ako voliš malo tečnije onda pomešaš krompir i blitvu (kada su skuvane), doliješ malo one tečnosti, promešaš i prespeš u tiganj da se prokrčka.
|
|
|
|