bebilule -> RE: Razgovori mama 04/20 (23.4.2021 9:11:05)
|
Da Ivanka, program mora biti prilagođen uzrastu, ne uče slova, brojeve, imaju jednu knjigu... to je kao predškolsko. Dddaco, mogla sam birati, kod nas je presjek 1.9, djeca rođena do tada idu, a oni do kraja kalendarske godine na zahtjev. Maraj, on je u suštini sa svojim godištem, 2015, ali nekako je većina rođena prije 1.9., a i ovi poslije su negdje do novembra i svi će krenuti. Nekako mi bilo bzv da ga ostavim, a vidim da su svi tu negdje. On ne želi čuti da ostane još godinu u vrtiću [sm=smiley36.gif]. dddaco, što se tiče luka i masti...ubiće me neko...pravila sam kapi od crnog luka za nos, luk sjekla i ostavljala u sobi kada spava, u nosić stavljala prepranu svinjsku mast, pravila onaj sirup sa žalfijom. Ma haos. Uglavnom, kada mi je u prvoj vrtićkoj godini bilo preko glave sirupa, doktora i antibiotika, ja se okrenula alt_ernativi. Probam, trudim se i ako uspije super. Pratim dijete, odvedem ga na pregled, uradimo nalaze...ali uglavnom, dam prostora i alt_ernativi. Jess, sada ću se aktivirati na svim temama. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|