RE: Razgovori mama 03/21 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 21:48:30)

Mama Jo, odlicno! Bice ona dobro od sad 👍

smeško -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 22:59:44)

Дивно, МЈ (као М.Џордан😂)! Пари, кад су зубари стрпљиви, ни деца не беже са столице. Ипак, три зуба, свака му част на храбрости. Сјајан дечачић. Милена, сјајно. Баш лепе вести.Ја радим са децом. Волим да их пратим, то ми никада није тешко. Домаћи морају да раде, то је њихово. Н сада у школи учи део физике из природе и друштва. Баш волим да разговарам са њим о томе. И мало је пола сата у школи да они разјасне све то што им је потпуно апстрактно. Радимо и математику често. Са М вежбамо читање. Не знам, мени то није проблем. То ми је песма у односу на све папире и свој посао који донесем кући.И не мислим да сада не треба да изађу из куће. Ми носимо маске, али се не оптерећујемо страхом. Н је први пут у ситуацији да се свиђа некој девојчици. После свега треба му мало нечег лепог. М први пут од 4. године нема симпатију. Јер немају појма како изгледају другари. Искрено, баш ме брига што су преносници, ја сам им рекла да скидају маске када изађу из школе. Пуни су нам аутобуси људи, пуни тржни центри, биоскопи. Две недеље ме гледа како покушавам да сузбијем стрес и страх од одласка код нефролога. Живот нам је већ пар година препун стреса због здравствених разлога, а време лети. Нећу да им одузимам и ово мало радости док неко не реши да и школе затвори. Мати, само да и мене не избаци сад.😂

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 23:06:23)

Mama Jo drago mi je da ste sad svi odahnuli.Sad par dana pusti mozak na ispasu.

Citam za skole,a restorani puni Ovde je drugo,u restoranima se strogo pazilo na broj gostiju,na rastojanje,broj gostiju za jednim stolom.I tuo zatvorise ih.Sve drugo je otvoreno,recimo u Ikei je nemoguce drzati odstojanje koliko ljudi ima.Danas pred Zarom red kao dijele dzabe.I sve moze samo restorani ne.Ni to nije u redu

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 23:21:19)

Nijedna drzqva ne moze da nadje logiku. Moja drugarica u Americi non stoo ide na neke koncerte. Klasicne muzike, ali ipak koncert. Pod maskama i kao manje zarazavanje, ali na slikama poprilicna guzva. 

mati -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 23:22:38)

Smeško slažem se sa tobom, i mojima sam rekla da skinu masku kad izadju iz škole. Ali oni se ne zadržavaju u dvorištu, vraćaju se kući. Mladji M je prvo savladao latinicu, sam, zbog tastature na lap topu i tel. Možda sam sa te strane previše blaga, ali eto. Jedan je od učenika koji već veoma dobro čita i slova mu super idu. Sećam se kako se jedna majka cudila pre godinu dana ( sa njegovih šest) kako je pisao poruku na njen br koji koristi njegov drug za igricu. Nije verovala da je sam napisao. I onda kada im M čita kodove svi zovu majke da kucaju, npr tu sam bila ponosna, iako ne volim da uporedjujem decu... I mi se vidjamo sa drugarima, sada smo zbog mene bili u izolaciji, ali i ove majke što se družimo su prelezale, tako da niko se bas preterano ne plaši, ali mere se poštuju. Uvek sam za školu. Iako je pola sata malo, bolje i to nego online.
Hej, nije me izbacilo, ali ja sam na desktop verziji, ne izbacuje me. Možda jednom nedeljno. Ali već sam pisala da mogu da vratim i kopiram.

smeško -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 23:23:54)

Наравно да није. Знаш, ја све разумем. Али, живот не може да стане. Тај ресторан је некоме парче хлеба. И кафићи овде. Толико извикани, а људи ту раде за новац да прехране породице. Није тако једноставно повући црту. Ја имам малу децу, без кафића могу. Али потпуно разумем омладину. У најбољим годинама не могу ни да нађу дечка или девојку. Прво, не виде се испод маски,  друго треба да промрзну напољу јер немају где. Са друге стране, ја следеће недеље треба 5,6 сати да проведем са ненормалним бројем људи у тесном ходничићу у Тиршовој и то, као, није ризично. Само што је ту мени здравље малог детета у питању, а ово претходно је ментално здравље младе деце око мене. Нисам више паметна, све ми је ово већ дојадило.

smeško -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 23:33:02)

Ето, одговорих Еми есејем.😂Мати, да. И моји иду право кући. Мој М не зна ни ћирилицу, има ту посла са читањем. Н је научио сам, али М неће, види се. А и учитељица нас гази са тим вежбањем редовно. Са Н волим да причам. Диван је док не почне да смара са географијом коју ја уопште не волим. Слушам га преко воље. 😂 Али, обожавам да слушам о веронауци. Човек је толико енергије уложио у часове и толико лепих животних савета изрекао да сам ја одушевљена. Баш често ми се деси да покушам да му нешто објасним и он викне:,,То нам је и вероучитељ рекао". И нема никакве везе са религијом, човек је све то прилагодио њима и учи их да буду бољи људи. Мени је то феноменално.

mati -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 23:43:50)

Imate dobrog veroucitelja. Moji su na građanskom, samo iz razloga što predaje učiteljica, da ne bi menjali učionice i odvajali se. Planirala sam da ih u drugom prebacim, ali nas veroucitelj. .. Nemam reci, deca se ispisuju, ne priča im ništa, dozvoljava im telefone, i sam provede čas na telefonu. Roditelji su bas nezadovoljni

Tiziana -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 23:58:49)

Mnogo je sve naopako i ni oni vise ne mogu da se snadju. Cerka moje drugarice koja je 7.razred je pitala necemo valjda ovako do kraja osnovne skole.

Mi se trudimo deci da pomognemo kad im je potrebna pomoc oko skole, ali zaista imamo jako malo vremena za to. Ja iako radim od kuce nemam luksuz od pola sata sat da prekinem pisao i bavim se skolom. Najcesce ni ne zavrsim u 17h sa poslom, a ceka me i rucak i ves itd itd. Ona je 3.razeed i sa njom je lako. Sin je 5 razred i zaista svaki dan ima puno svega i snalazi se on sam, ali ne moze uvek, nekada mu ipak treba i nasa pomoc. Pustamo ga da ide vikendom u skolsko da igra kosarku i da se vidi malo sa drugarima koje ne vidja jer su u skoli u razlicitim grupama. 
Nije za njih dobro ni psihicki, a ni fizicki toliko sedenje u kuci. Ali koga to briga, osim roditelja. 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 0:08:22)

Pari,super za zubara!

Mama jo,odlicno sto su pronasli uzrok gubitka krvi.Online skola...tesko pitanje..ko ima vise od jednog deteta,nema sanse da postigne i skolu i posao i kycy...ja licno ne mogu,hvala Bogu,pa T uglavnom sve sama radi. Domaci joj i ne proveravam,treci razred je...sama uci,prati na casu. Odstampam neki test i to je to...Sto kazes smesko,po bolnicama,u hodnicima haos..a u radnjama po troje🤔🤔

pari -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 2:40:03)

Mama jo, baš mi je drago da je sve u redu! 

Mm se brzo vratio sa večere, deca se još malo igraju pa na spavanje ...

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 8:00:20)

Napisala sam poduži post i izbaci me.

Dobro jutro. Samo da napisem mami jo, mnogo mi je drago zbog tvoje mame. 😘

jess021 -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 8:18:07)

Dobro jutro!

Mama jo, drago mi je mnogo, mogu zamisliti koliko si brinula, sad malo odahni. Samo neka je zdravlja. 
Mene nesto glava bolucka, ne volim to, mene vas retko boli glava. Sinoc sam se smrzla napolju, od vetrine da poludis.Mislim da je svaki komentar na temu kovida suvisan, nekad mi stvarno sve ide na zivce, nekad iskuliram i tako u krug, evo vec godinu dana

flamingos -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 9:04:05)

Dobro jutro.Smeško,slažem se sa svine što si napisala.Mati,i Anđela ide na građansko.Evo me u kuhinji,pa da peglam.Sutra nam menjaju smenu U školi smo od 10:30.Jeste li uspele da se odmorite?Kasno sam legla i sad sam smlaćena.Uživajte u nedelji.Lepo je vreme,pa možda prošetamo kasnije.Pozdrav svima.❤

mama Jo -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 10:23:02)

Bas tako, stvarno je zdravlje uvek na prvom mestu i najprece, od svega.
Hvala vam puno na podrsci [sm=smiley31.gif]

I ja sam se juce opet smrzla, iako smo izasli kad je bas bilo suncano cim je sunce zaslo odmah smrz.
Ni ne znam sta cemo danas, nismo organizovali nikakvu akciju, mada ni vreme ne dozvoljava. Ne znam ni sta bih za rucak...
U svakom slucaju, uzivajte u nedelji ❤️

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 10:37:56)

dobro jutro mame !!! mama Jo drago mi je da je sve ok. Jesu radili histopatologiju tog polipa ili su ga samo povezali? Ja se delimicno slazem sto se tice covida. A delimicno i ne. Sigurno da su svi iznervirani i da je preko glave .... I zivot mora da ide dalje. Ali na zalost postoji i realnost. I od nje je nemoguce zabiti glavu u pesak. Meni omladine nije posebno zao. Slazem se da im nije lako ali i druge starosne grupe imaju raznih egistencijelnih i psiholoskih problema , ja ne vidim sto bi oni bili izdvojeni jel imaju potrebu za provodom.Punoletni su i odrasli ljudi, znaci zrele licnosti. Na neki nacin rat je. Koje su prave mere ili nisu tu cela planeta lomi koplja ali ostaje fakat cim se mere ukinu pandemija divlja.
Zao mi je najvise dece ijel oni nisu formirane licnosti oni su razvoju i propustena skola i socijalna sktruktura i sve ovo sto se desava mozae da ostavi trajne posledice. I ja mislim da deca moraju da su prioritet i da se za njih forsira normalnost koliko je moguce. Svi ostali na zalost moraju da sacekaju.....
Postajemo uzasno sebicni kao drustvo. Ostala sam iskreno zgrozena ovih dana citajuci komentare ljudi na intervjue direktorke bolnice iz Batajnice i iz Klinickog centra Srbije koji ponovo padaju na nos i ljudi padaju kao snoplje. To je direktna posledica skijaske sezone, tj generalno slabih mera poslednjih meseci ( jel su dali ekonomiji prednost). Ljudi su bukvalno iznervirani i vidi se da o tome nece da slusaju. Neko ih valjda podeseca da na kraju balade ljudi umiru pa bi da ih ucutkaju.
Sve ja razumem zaista, i ja bih rado u restoran nisam bila od 1. novembra) ovde su zatvoreni , i jako mi je zao usluznih delatnosti ali ostaje fakat da neciji odlazak u kafic ili na skijanje kosta necije zivote. U Tirsovu moras da odes, na skijanje ne moras. Ti argumenti " meni nece biti nista pa me nije strah" kojima mladi verovatno sebi opravdavaju kad idu provod su u osnovi vrlo samozivi...Zbog necijeg nije nista necija baba ce da umre.
Direktorka Batajnice je lepo zena rekla, svaki drugi pacijent je sedeo kuci i video se samo sa decom koja su bila na skijanju.....JA u to 100 % verujem . Jel sam cula sama iz x izvora da je tamo opsti haos bio. I moja rodbina je isla. Restorani kafici, sve je bilo krcato uvece. Nije za dzaba Austrija zabranila skijasku sezonu, njima to mnogo vise znaci za drzavnu kasu nego Srbiji....
Nisam ja ni za totalna zatvaranja, znate da sam bila protiv i i dalje mislim da je bio skandal i vanredno stanje i zatvaranje penzionera na dva meseca u kuce ali mislim da u ovoj fazi pocinju da preovladavaju drugi ekstremi. Samo zato sto svi zelimo da prodje ona i dalje besni i danas je gore nego pre godinu dana.
Mozemo da vodimo i druge razgovore, koliko mrtvih i bolesnih moze da se tolerise, sta je prihvatljiva cena da zivot ide dalje...sve je to legitimna i teska tema ali epidemiologiju je nemoguce spinovati. Ni laziranje brojeva ne pomaze.

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 10:45:52)

Diši Maslacak, diši ❤️😘

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 10:53:58)

ma i meni se sve smucilo. Ljudi su prsli, to je razumljivo... ali to me bas pogodilo, tj izliv besa na zenu koja u sonovi radi svoj posao pa makar bila tamo postavljena po partijskoj osnovi. I radila sam fizicki u zgradi sa covid odeljenjem intenzivnijm do pre par nedelja u Berlinu. I ovde ima reorija zavere ( nije to strasno kao grip je sve je to preterivanje....) Verujte- padaju na nos. Dramticno je. I u pikovima je na granici pucanja sistema. I ovde i u srbiji i u engleskoj i u rusiji..... Znam vrlo konkretno i zato me to tako bode u mozak. Sve mogu da razumem ali ne volim kad se negira realnost.

Vakcinisite se ljudi, to je sve sto mogu da kazem .. Samo vakcina je izlaz.Drugi izlaz ne postoji.

Tiziana -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 11:11:57)

Slusaj, ovde za pocetak nedostaje osnovna kultura.

Svuda su maske obavezne svuda, samo kad nas i u samoposčugu neki ljudi ulazee bez masku. Na Malti naplate kaznu 150eur ako si na ulici, a maska ti je ispod nosa. Sto je to tesko i ovde da se uvede. Znas kako bi se svi jako brzo navikli da nigde ne idu bez maske kad ih udaris po dzepu. Ok da ljudi sede u kaficu jedni pored drugih, nije ok da 12oro dece sedi u ucionici na razdaljini jedni od drugih sa maskama. Bukvalno se ponasaju kao nedosledni roditelji, malo te grdim pa te kaznim pa te na kraju ipak pustim da radis ono sto sam zabranila. 

smeško -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 11:53:46)

Мени су неупоредиви наши и услови живота у другим земљама. И мислим да млади немају нормалан живот ни изван пандемија и ратних стања. И мислим да им је потребан бар неки привид нормалног живота. Као и свима. Морала ја у болницу или не, не мења чињеницу да нас тамо на квадратном метру има по петоро. И то сатима. Један кафић, са раздвојеним столовима ми дође ситница у односу на то. Водила сам децу пре пар дана у пицерију. Са суседним столом си могао да се довикујеш колико су их раздвојили. И нико ме не може убедити да то мора бити затворено за викенд. А о лекарима не бих превише, њих код нас има мало и у регуларним условима.

mati -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 12:04:16)

Zdravo majke!
Ja vise o teorijama zavere ne slušam, tj nisam ni ranije, ali sam bila prisutna kad neko prica, samo se isključim. Sada više ne mogu ni da budem prisutna. Pita mene kolega, kad sam se brecnula jer je krenuo o tome, a šta je teorija zavere po tebi? I o čemu onda mi da pričamo.
Od mladjg M druga majka, nije verovala, pošto mama uzima decu iz škole svaki dan me sačeka da nekom njenom novom filozofijom, ali sada kad sam ja dobila covid da vidite kako je zvala da pita o simptomima i šta i kako, jer je njena mama u isto vreme dobila. Jos kaze, neće žena da ide po hleb, ali je prva bila u redu za vakcinu. Pa sta ce ti vakcina onda ako ne veruješ... I tako.

smeško -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 12:08:13)

Мати, искрена да будем, ја не слушам ни о чему. Ово психа више не може да поднесе ако све свакодневно слушаш. Пратим шта кажу, носимо маске, не гурамо се у гужве (прегледе не рачунам) и то је оно што могу да урадим.

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 14:46:16)

Dan mame. Ja po kuci. Skuvala rucak i za sutra. Nemamo grejanje... neki kvar je... moracemo grejalicu da palimo, vec je hladno j stanu....
Menebas ciklis poceo da zeza. Zakazah juce ginekologa tek za mesec dana.... jece mi bila ovulacija, stomak me otkidao...

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 15:03:45)

Ajmo na rucak pa popodnevni odmor 😊

flamingos -> RE: Razgovori mama 03/21 (14.3.2021 15:18:11)

Ajmo Ivanka.❤

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>