mati -> RE: Razgovori mama 03/21 (13.3.2021 21:17:36)
|
Pari, super za zubara. Laknulo ti je puno verovatno. Milena, budi jaka. Ja inace ne slušam dr Nestorovica, ali danas sam našla nešto o vakcinama i pustila. Čovek kaže kako je besmisleno da su školska dvorišta posle škole puna dece koja ne nose maske, nastavljaju svoju igru, a u školama se maske nose. Isto je i kad dete izadje u kraju i igra se sa drugarima. Oni su sada očigledno najveći prenosioci. Tu bi se složila sa njim, zna se škola-kuća. I da svaki roditelj zna gde mu je dete i da li poštuje mere. Ne mislim da smo mi dužni da sa decom radimo, naša deca su previše razmažena. Iskreno, ja ne radim sa starijim M, i često mi učiteljica kaže kako je super, da tako nastavi, a ja joj kažem da me ponekad sramota jer ne radim sa njim. I kaže da prati na času, kad njegovi drugari pričaju u školi da li su se spremali za test i čitali, kaže, i ja kažem da sam čitao ne bi mi verovali da nisam. Kada nešto zaskripi, on traži pomoć, ali to je uglavnom oko pravljenja nečega, ovako, ja zaista kada me neka majka pozove oko nejasnoća za svesku, nemam pojma ni šta rade... Mama kaze da sam i ja bila takva, a ni ja se ne sećam da je neko radio sa mnom. Sa mladim M već je druga prica, prvi razred slova, ali i to samo pratim, ne radim umesto njega i ne pritiskam ga previše. To je moj način. Imam osmocasovno radno vreme, i zaista posle još sat vremena provedenog u putu ne želim da radim nešto što sa njima rade učitelji i nastavnici u školi, ako za tim nema potreba, odnosno oni kažu. Svi smo mi za svoj posao plaćeni. Drago mi je sto moja deca idu u školu i mislim da treba da idu... Joj ako me sad izbaci.... [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|